Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Тапет в стил Прованс

Прованс е дизайнерска посока за интериорна декорация, която остава популярна в продължение на няколко века. Стая, декорирана в стил Прованс, моментално се трансформира и става романтична, нежна и уютна, потопена в огромно количество дневна светлина и сладки дрънкулки.

История на стила

Прованс, първоначално от френския южен хинтерланд, се счита за вид селски стил, който е бил използван от селяните през далечните 18-19 векове.

Стилът е кръстен на провинцията, в която се появява за първи път – Прованс. Този регион на Франция все още привлича туристи от цялата планета със своята спокойна атмосфера, наситена с аромати на лавандулови плантации и ароматни билки..

Прованс е роден във френския южен хинтерланд

Прованс е роден във френския южен хинтерланд

Именно от тази част на френската държава произлизат легендарните овчари и овчарки, които са по -скоро средновековни принцеси.. Стилът на Прованс е благодатта на френското благородство, органично преплетена с простотата на селяните. Посоката на проектиране се отнася до старите стилове, в които е разрешено използването на стар мебели и довършителни методи.

Особености

Стая, декорирана в стил Прованс, може да бъде идентифицирана дори от най -обикновения човек, който не разбира от дизайн. Какви са характеристиките на френския селски стил? Основно това е светла цветова схема в приглушени и пастелни цветове, която може да бъде проследена както в избора на мебели, така и в декорацията на целия интериор..

Стилът е кръстен на провинцията

Стилът е кръстен на провинцията

В провансалската стая винаги идва сутринта на френската пролет – слънчева и весела. Дизайнерите не използват ярки контрасти. Оцветяването служи само за подчертаване на спокойна атмосфера.

Първоначалната задача на декораторите е оптималният избор на модела. Линиите трябва да бъдат преплетени по такъв начин, че в крайна сметка да получите грациозен орнамент. Доста често цветни тапети се използват за декориране на стените в стаята.. Цветя Прованс изглежда почти реалистично, така че човек ще може да определи вида на цветето с един поглед. Живописните букети също приличат на живи, а използваните орнаменти са създадени от много разпознаваеми елементи..

СъветиКогато започнете да декорирате стая в стила на Прованс, трябва да запомните, че мебелите, тапетите и текстилът трябва да се припокриват в модела.

Светли цветове в приглушени и пастелни цветове

Светли цветове в приглушени и пастелни цветове

Мебелите най -често са изкуствено състарени или старите са възстановени, запазвайки естествения си вид. Грубите мебели от дърво, повредено от червея, изглеждат хармонично. Текстурата може да бъде гладка, матова, с изгладени ъгли.

Отделни мебели са украсени с дърворезба и ковани детайли.

Таванни корнизи, прозорец и врати направете с декоративна рамка. Прованс не изисква строгост и симетрия, което не може да се каже за класиката и английския стил.

Днешните дизайнери позволяват използването на някои детайли, които не са присъщи на Прованс – модерни мебели, довършителни материали. С провансалския стил обаче трябва да се използват класически цветове и декоративни дреболии, без които посоката на дизайна губи стария си френски дух..

Цветна декорация

Цветна декорация

Тапет

Стилът на френския хинтерланд остава популярна тенденция и до днес, затова много големи производители създават и пускат цели колекции от тематични тапети. Материалът е доста скъп. За неговото производство се използват ръчни работи и скици на дизайнери, които разработват чертеж специално за провансалския стил..

Не всички ценители на класическия дизайн могат да си позволят такива тапети, тъй като цените на материала са много високи.. Затова производителите започнаха да произвеждат тапети с по -прости текстури и шарки в традиционния провансалски стил..

Стилът на френския хинтерланд остава популярен и до днес.

Стилът на френския хинтерланд остава популярен и до днес.

Изборът на тапет се осигурява от различни материали, които всеки може да си позволи на цена. Можете да си купите обикновена хартия, нетъкан и винил. Или се справете с боядисани стени. За щастие, Прованс също позволява такъв метод за декориране на стая..

Освен това френските селяни в далечното минало нямаха тапети. Те варосаха стените с добавяне на пигменти с определен тон..

За модерен завършек в този стил, купете готови тапети, подходящи за боядисване. Основното е, че щамповането ви позволява да се чувствате като жител на провансалското село..

Избор на тапети, осигурен от различни материали

Избор на тапети, осигурен от различни материали

Характеристика

Френските ретро тапети имат някои отличителни черти:

 • Материалът никога не е боядисан със сребърни и златни цветове. Не съдържа никакви блясъци.
 • Класически цветове за провансалски тапети на светъл фон: ванилия, Бял, тюркоазено, сламено жълто, бледо маслинено, светъл лимон.
 • Текстурата трябва да е равномерна, без гладки линии, абстракции, изцедени цветове и орнаменти, без обемна геометрична шарка. Лека имитация на вертикални панели и груба мазилки.
 • За стаята се използва различен модел..

Структурата трябва да е равномерна

Структурата трябва да е равномерна

Тапетите, които отговарят на описаните критерии, принадлежат към стила на Прованс. Ако не сте сигурни дали материалът е в правилния стил, по -добре е да се консултирате с продавача или дизайнера. Или просто боядисайте стените в пастелни цветове.

Разновидности на текстури и шарки

Тапетите на френската провинция се произвеждат с различни шарки и шарки.. Най -лесният вариант е да имитирате измазана стена.. За да постигнете тази илюзия, трябва да използвате готови тапети за боядисване, които са релефни с изображение на необработена стена. Или за тези цели можете да използвате течност тапет, който не съдържа минерални включвания.

Стаите с корнизи, много текстил, корнизи и мебели са украсени с подобни тапети, тоест в помещения, където стените имат второстепенна роля..

В нежни сини тонове

В нежни сини тонове

Цветните шарки могат да се използват за създаване на романтично настроение. Най -голямата прилика с истински цветя ще създаде атмосфера на лекота, мир и любов в стаята..

Цветните орнаменти и композиции, съчетавайки ги с геометрични шарки – например с грах или ивици – ще подчертаят бодростта на провансалския стил.

СъветиТапетите не трябва да бъдат прекалено тържествени и контрастни. Ярки цветя или пъстри птици не се използват за селска декорация. Трябва да е деликатен и избледнял завършек с образа на розови рози и ливадни цветя. Не е лош вариант, кожен флорален орнамент се сгъва във вертикални ивици.

В интериора на кухнята

В интериора на кухнята

Благодарение на това стилистично решение тавани стават визуално по -високи. Тапети с вертикален модел често трябва да се комбинират при лепене.

Третата версия на модела върху тапета е малък мотив, който се повтаря по цялата дължина на финала. Ритмичен модел е подходящ за декориране на стените на провансалска стая. Винетки или миниатюрни букети се използват като украшение, но в никакъв случай геометрични форми..

Такива тапети също трябва да нямат ярки цветови акценти. Най -предпочитани са приглушените пастелни цветове. Подобна вариация на завършване ще изглежда перфектно в хол или кухня, декорирани в провансалски стил..

Продукт под дърво с шарка

Продукт под дърво с шарка

Качеството на материала играе важна роля. И тук има някои нюанси. В истински Прованс са разрешени само хартиени тапети.

Хартия се различава по тъпота, има проста нерелефна текстура, дава усещане за традиция. Като алтернатива можете да изберете матови нетъкани или нерелефни разпенени винилови тапети, използвани за боядисване.

Определено не си струва да купувате естествени тапети от линкруст, плат или с дълбоко щамповане. Също така абстракцията, градските мотиви, големите орнаменти и тъмните цветове не са подходящи за провансалския стил..

Качеството на материала играе важна роля

Качеството на материала играе важна роля

Провансалски тапети в дизайна на стаите

Стилът на френския хинтерланд рядко се използва за декорация дневни, кухни, коридори и зали. Обикновено се среща в на децата стаи и спални. Времето обаче не стои неподвижно и във всеки стил дизайнерите въвеждат някои иновативни идеи, които не развалят класиката и я доближават до съвременните тенденции..

Днес провансалският интериор може да се приложи в почти всяка стая. Това е стилът, който ще изглежда еднакво хармонично както в спалнята, така и в коридора..

Стилът може да се приложи към почти всяка стая

Стилът може да се приложи към почти всяка стая

Коридор

Доста е трудно да украсите коридор в този стил. Тази стая е проста и неусложнена, а френският стил изисква използването на огромен брой малки неща в интериора. Освен това всички други стаи в къщата също трябва да се поддържат в тази посока..

Прованс е трудно да се комбинира с други стилове. Обикновено изглежда добре със селски мотиви – селски или страна.

Тази стая е проста и ясна.

Тази стая е проста и ясна.

Когато декорирате стая в коридор в стил Прованс, трябва да се придържате към пет основни принципа:

 • цветен спектър;
 • довършителни методи;
 • мебели;
 • метод на осветление;
 • аксесоари.

Основният цвят е бял..

Тя може да бъде допълнена с:

 • праскова;
 • маслини;
 • мента;
 • пастелно кафяво;
 • лимон;
 • матови черни нюанси.

Освен това цветът не трябва да тече от един нюанс в друг. Границите с различни цветове трябва да бъдат ясно разделени с обзавеждане, за да се запазят акцентите.

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Като довършителни работи се използват естествени материали – метал, дърво и камък. По -добре е да направите подовия паркет и върху него да поставите няколко селски килима. Използвайте също плочки с шарка, чиято повърхност е изкуствено състарена, за да й придаде античен вид.

В къща, която има своя собствена история, старите плочки или паркет са запазени, прибягвайки само до реставрация – точно това е характерно за Прованс. Подът е декориран с обикновени цветове, можете да приложите геометричен орнамент с миниатюрни флорални петна.

В коридора, направен в селски дух, е много по -лесно да се мисли за дизайна на стените, което не може да се каже за пода. Повърхността е специално неравномерно измазана, което гарантира, че на места тя се вижда тухла. Тапицираните с дърво стени са неточно боядисани в светли цветове.

Уютна стая в даден стил

Уютна стая в даден стил

Тъй като коридорът не е с големи размери, моделът на тапета трябва да бъде небрежен и ненатрапчив.. Добър вариант би бил обикновен светъл тапет без шарка или с малки флорални орнаменти..

По -добре е да търсите мебели за коридора в антикварни магазини. Занаятчиите от всички занаяти могат да изработват мебели сами, като използват закупени или стари скринове, нощни шкафчета и табуретки като основа. Освен това много производители произвеждат модерни мебели, стилизирани в античен стил..

Декорация на коридора

Декорация на коридора

В хола

Провансалският интериор в хола потапя собствениците на къщата и гостите в атмосфера на спокойствие и селски уют. Но, въпреки че стилът принадлежи на провинциалния живот, много жители на мегаполиси избират такъв дизайн за своите градски апартаменти..

Важно е да се гарантира, че моделът на тапета се пресича възможно най -близо до модела на завесите. Тогава провансалската хармония ще бъде проследена в интериора на хола..

Потапя домакините и гостите в атмосфера на мир

Потапя домакините и гостите в атмосфера на мир

Преди да закупите тапет, трябва внимателно да работите върху избора си. Предварително се препоръчва да разгледате снимката на помещенията, където са представени опциите за декорация на стени.

Когато избирате материал, трябва да се придържате към следните правила:

 • тапетите трябва да бъдат направени на базата на естествени суровини;
 • декорацията на стени трябва да бъде избрана в естествени цветови тонове;
 • рисунката трябва да се състои от естествени орнаменти;
 • тапетите трябва да са в хармония с други видове довършителни работи в стаята, мебели, декор.

Хармония в интериора

Хармония в интериора

В хола в истински провансалски стил не трябва да има тапети. По традиция стените са просто завършени с лека текстура или естествена боя. Те също са боядисани или облицовани. панели от естествено дърво.

Въпреки това, ако желаете, холът е подрязан с тапет. Просто трябва да ги вземете. Стените на хола в Прованс, декорирани с тапети, трябва да изглеждат като мазилка, боядисана или покрита с дърво повърхност..

За щастие много производители продават тапети, които изглеждат напълно подобни на изброените довършителни материали. Следователно не е трудно да изберете правилния цвят, тема и текстура..

В тъмни цветове

В тъмни цветове

СъветиЗа хола са подходящи бежови, сини и жълти хартиени тапети. Можете също така да закупите довършителни материали в теракота, сини, зелени и розови нюанси. Всички тези цветове могат да бъдат намерени в природата на френската Прованс..

Дизайнерите от своя страна препоръчват закупуването на бели тапети за рисуване с образа на традиционен орнамент..

Светлият цвят ще превърне коридора в по -просторна стая, изпълнена с мека светлина.

Орнаментът и текстурата на декорацията на стаята трябва да са леко състарени, разбира се изкуствени. В южния регион на Франция е много слънчево, така че тапетите в стаите бързо ще избледнеят. Моделът върху материала може да бъде леко изтрит, боята е напукана или изтъркана. Това е традиционната Прованс.

Уютно място за хранене

Уютно място за хранене

Текстурата на тапета може да бъде гладка, но релефното покритие изглежда по -впечатляващо. Облицовката от плат също изглежда провансалска. Трябва да се избира само материалът, който да имитира текстил, дърво, камък или мазилки.

За украсата е по -добре да изберете флорален принт. Добър вариант биха били съцветия от лавандула, полски растения, намерени в южната част на Франция. Големите рисунки ще бъдат лоша идея. Те само ще изкривят стила на хола..

СъветиТрябва да се избягва при залепване на стени с материал с позлата или прекалено сложен модел. В резултат на това провансалският стил ще стане грозен и вулгарен..

За орнамента е по -добре да изберете флорален принт.

За орнамента е по -добре да изберете флорален принт.

За кухня

Провансалският дизайн на кухнята предразполага към успокояване на семейните разговори на вкусна вечеря маса. Тапетите в този стил ще бъдат нежно допълнение към старите мебели. В тандем те ще добавят мир и спокойствие в стаята. Меките цветове, нежните орнаменти ще настроят членовете на семейството на романтика и хармония.

Намирайки се в кухнята, човек трябва да има усещане за единство с природата, усещане за топло лято. Слънцето, играещо в тревата, люлеещи се цветя, лек ветрец и безкрайно синьо море – самата атмосфера на южния хинтерланд.

Представянето на всички тези снимки веднага ще ви тласне към правилния избор на тапет за провансалска кухня.. Тя трябва да бъде флорален орнамент или малка клетка, селски чайници с чаши или селски къщи с домашни любимци..

Меките цветове, нежните орнаменти ще настроят членовете на семейството на романтика и хармония

Меките цветове, нежните орнаменти ще настроят членовете на семейството на романтика и хармония

Кухнята има висока влажност и огромен брой различни миризми, така че към избора на тапет за тази стая трябва да се подхожда със специални грижи и предпазливост..

Ще ви бъде интересно:

Интериор на хол в стил Прованс – очарованието на Франция във вашия дом (170+ снимки)

Интериор на спалня в стил Прованс: 150+ (Снимка) Идеи за създаване на красота и комфорт

Дизайн на красиви кухни в стил Прованс: 240+ снимки на модерни декорации (стени, таван, завеси)

Стил Прованс в модерен интериор: 335+ снимки на красиви дизайни за романтици и ценители на Франция (в коридора / хола / кухнята)

Има няколко варианта:

Невълнен. Характеризират се с висока водоустойчивост и издръжливост. Те са непретенциозни за грижи и лесно понасят излагане на различни температури и слънчева светлина. В кухнята трябва да купите миещи се тапети, които могат да се мият с обикновени почистващи препарати. Нетъканото покритие ще издържи много дълго.

Целулоза. Това са хартиени тапети, които имат огромен брой текстури и цветови опции. Те са доста евтини, така че всеки може да си позволи такъв вид довършителни работи. За кухнята хартиената декорация на стени не е подходяща, тъй като хартията не се справя добре с влага и тежки миризми. Освен това те бързо избледняват на слънце и не могат да се почистват. Следователно целулозният тапет е избран за временна декорация на стаята..

В интериора на кухнята

В интериора на кухнята

Винил. Неестествен тапет, който е абсолютен вариант за залепване на стени в провансалска кухня. Те имат висока влагоустойчивост и плътност, материалът не се страхува от мокро почистване и температурни промени. Винилът не избледнява, има разнообразие от цветове, текстури и орнаменти.

Течност. Тапет, наподобяващ мазилка. Лесно се нанасят върху стени. Съставът се държи добре, но за по -голяма надеждност те са покрити със укрепващ състав. Особеността на течните тапети е, че те абсорбират излишната влага и я освобождават, ако е необходимо. Материалът умело скрива неравностите и несъвършенствата на стените, предпазва кухнята от външни звуци. Тапетът е мек, приятен на допир, но ограничен в цвета.

Акрил. Здрав тапет, изработен от безопасни материали. Те се различават по разнообразие от цветове, текстури и орнаменти. Двуслойните акрилни тапети перфектно проникват във въздуха, а нивото на тяхната влагоустойчивост се увеличава значително. В резултат на това стените, покрити с такъв материал, не са покрити с гъбички..

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Стъклени влакна. Екологично чист завършек, нанесен в провансалски стил. С негова помощ можете надеждно да скриете несъвършенствата на стената. Стъклените влакна са устойчиви на влага и не се страхуват от температура. Материалът е представен в широка гама от цветове и голямо разнообразие от текстури. Единственият недостатък на довършителните работи е липсата на модели и рисунки, характерни за Прованс..

Цветът на тапета за провансалска кухня може да бъде от всякакъв цвят. Трябва да избягвате само ярки и контрастни нюанси..

Спокойните и уютни цветове включват следното:

 • сметана;
 • млечна;
 • бежово;
 • спокойни нюанси на синьо и зелено;
 • Браун;
 • жълто;
 • люляк;
 • розово.

Цветът на тапета в кухнята може да бъде всеки

Цветът на тапета в кухнята може да бъде всеки

За да придадете на кухнята по -весело настроение, приглушените тонове могат да се заменят с малки, ярки акценти. Например, розовото върви добре с лилави и червени елементи, жълтите тапети могат да се разреждат със сини и зелени вложки..

За пълноценен стил на Прованс тапетите трябва да бъдат избрани с модел, който да съответства на орнамента на кухненския текстил. Тогава дизайнерската хармония в кухнята ще бъде постигната максимално..

За спалня

Спалнята е специална стая, в която човек почива не само с тялото си, но и с душата си. Интериорът трябва да допринесе за пълноценна почивка, затова се изпълнява в дизайн, възможно най -близък до стила на Прованс..

Почивайте не само за тялото, но и за душата

Почивайте не само за тялото, но и за душата

Текстурата на тапета в спалнята може да бъде износена, груба и неравна. На места могат да се появят изгорели петна. Такава декорация създава обитаем ефект, усещане за стара и уютна стая, домашна обстановка. Подобна текстура е добре допълнена от същия античен декор върху мебели, текстилна декорация. Съвременното обзавеждане не трябва да изглежда модерно в една стая. Тя трябва да стане проста, а не богата.

Ако не е възможно да украсите стените с естествени материали, използвайте тапети, които ги имитират. В спалнята тапетите с текстура като камък, дърво или тухла изглеждат добре. Не трябва обаче да избирате покритие с прекалено текстурирани и изпъкнали елементи. Те определено няма да се впишат в непринудения и семпъл стил на Прованс..

В интериора на спалнята

В интериора на спалнята

За спалнята са подходящи само светли цветове от топли или малко по -студени нюанси. От шарки се допускат ненатрапчиви флорални и геометрични орнаменти. Такъв тапет трябва да отпусне човек след работен ден..

Следните цветове са популярни:

 • лилаво;
 • зелено;
 • лазурно;
 • бял;
 • бежово;
 • жълто;
 • синьо и други.

Забранено е използването на тапети със златна, лъскава и лъскава повърхност в провансалски интериор. Френски стил 18-19 Art. луксът не е присъщ.

Красив интериор, подходящ за селска къща

Красив интериор, подходящ за селска къща

Картината по стените също трябва да създаде настроението, което искате да почувствате в спалнята. Традиционен модел – флорален. Но без значение какъв орнамент изберете, трябва да се придържате към някои правила, за да не излизате извън стила:

 • малък и дискретен модел;
 • отделни цветя, разпръснати по платното;
 • цветни аранжировки с различни нюанси;
 • оптимална комбинация с геометрични елементи;
 • флорален орнамент като част от композиция, която изобразява житейска сцена.

Стените на спалнята в южнофренски стил често са оформени със светли тапети със същия тон. Текстилните елементи се използват за създаване на флорална идея. Резултатът е много хармоничен дизайн.. Понякога долната част на стената е украсена с флорални шарки, а горната е подрязана с пастелни тапети без орнамент.а. Част от стената без шарка може да бъде украсена снимки, композиции от растения и цветя.

Рисунката по стените също трябва да създава настроение.

Рисунката по стените също трябва да създава настроение.

Популярни за провансалските спални са редови тапети. Те са прави, извити, вертикални или хоризонтални. Също така дебелината на линиите, тяхната посока и цветове са различни..

Не по -малко популярен остаима и клетка. За разлика от кухнята, спалнята трябва да има само малка или ажурна клетка..

Интересното е, че по стените на спалнята изглеждат шарки под формата на различни житейски сцени или фигури на хора. Такива орнаменти обаче трябва да заемат малки площи, в противен случай интериорът ще се окаже потискащ и труден за възприемане..

Използвайте различни текстилни елементи

Използвайте различни текстилни елементи

Има редица правила за избор на тапет за провансалски стил в спалнята:

 • малките стаи трябва да бъдат украсени със светли тапети. Те ще дадат на стаята повече светлина и пространство. За промяна подчертаваме долната част на стената с по -тъмен нюанс, но таванът и горната част на стената трябва да останат светли;
 • тапети с пъстри и богати шарки ще бъдат неподходящи. Спалнята визуално ще стане по -малка;
 • можете да увеличите пространството с помощта на довършителни материали с малки детайли. В този случай спалнята не трябва да има мебели до тавана;
 • малките стаи са най -добре залепени с обикновен тапет без шарка. Можете да окачите снимка или малка картина на стената;
 • ниските стени са удължени с тапети с вертикални ивици. На тесни стени се залепва тапет в хоризонтална лента;
 • такова покритие може да се комбинира с дървени панели, тухлена или каменна зидария, мазилка. При шпакловане с тапети се залепва само зоната в главата на леглото, като по този начин се подчертава спящият зона.

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Спалнята трябва да е проста, спокойна. Тук искате да заспите и да се събудите с удоволствие. В спалнята човек трябва да се чувства комфортно по всяко време..

Детска стая

Стилът Прованс се използва широко за декориране на детска стая. Особено ако става въпрос за хиперактивна детска стая..

СъветиТапетът за дете трябва да бъде избран в спокойни цветове, които ще успокоят психиката на детето. Този стил е подходящ за тийнейджърка, когато психиката също е нестабилна..

За малки деца използвайте тапети във всички заглушени нюанси на зелено. Това е най -полезният цвят за зрение и се вписва добре в провансалския стил..

Комбинация от различни модели

Комбинация от различни модели

Можете също така да изберете други успокояващи тонове на топли цветове. Особено внимание трябва да се обърне на екологичността на помещението. Ето защо, за декорация на стени, тапетът за боядисване е идеален и е по -добре да вземете боя, предназначена специално за детски стаи..

За малки момичета са подходящи тапети с цветя, птици и други деликатни елементи. Цветът е избран приглушен прахообразен.

СъветиМомчетата е по -добре да лепят тапети с мотиви на пътувания и скитания. Отличен вариант би бил монохроматичен завършек, който имитира географски карти. Все още трябва да поддържате спокоен тон.

Тапетите в стил Прованс са начин да се потопите в атмосферата на френско село от 18-19 век. Начин да усетите домашната простота и лекота на селяните, уюта на селските къщи.

Начин да се потопите в атмосферата на френско село от 18-19 век

Начин да се потопите в атмосферата на френско село от 18-19 век

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски? Тапет в стила на Прованс: Правила за проектиране на стаи (150+ снимки). Как да направим интериора наистина френски?

Способността да експериментирате и да постигнете желания резултат или да търсите по -лесни начини за декориране на интериора – всеки човек трябва да избере самостоятелно. Понякога е по -добре да положите усилия, да се измъчите с избора на перфектната комбинация, но в крайна сметка получавате уникален и много деликатен дизайн в собствения си дом..

Thanks! You've already liked this