Дизайн в стил таванско помещение (170 + снимки) Яркост на цветовете и простота на интериора

Дизайн в стил таванско помещение

Появи се сравнително наскоро, дизайнът в стил таванско помещение вече стана част от модерните, стилни интериорни решения. Искате ли да ремонтирате апартамент или къща в този стил, но не знаете как? Ще ви разкажем за всички нюанси на довършителни работи, декор, текстил. И ние също ще разгледаме подробно, използвайки примера за всяка стая, какъв точно е правилният акцент. Простотата на таванското помещение няма граници за всеки дизайн.

Дизайн в стил таванско помещение за апартамент

Основната характеристика на стила е неговата гъвкавост. Стилът на таванско помещение може да се види както в малка едностайна апартаменти, и в просторни банкноти от три рубли, крайградски къщи, студио апартаменти и дори офиси.

Таванското помещение стана широко разпространено в областта на интериорния дизайн поради отличната си функционалност (минимум мебели и аксесоари – максимално пространство). В същото време цветовете в дизайна директно зависят от посоката на стила на таванското помещение (бохемски, индустриален или бляскав).

Основната характеристика на стила на таванското помещение е минимализмът.. Сред опитни дизайнери тя получи определението за индустриално-градски интериор стил, и по основателна причина. Визуално такъв апартамент може да прилича на мазе, винарска изба, таванско помещение, промишлена сграда поради особеностите на довършването.

Основната характеристика на стила на таванското помещение е минимализмът.

Основната характеристика на стила на таванското помещение е минимализмът.

Огромни прозорци, стени, покрити с обикновени гипс или подплатени тухла, отворени комуникации, греди – всичко това е дизайн в стил таванско помещение за апартамент. В допълнение, има много други важни характеристики, които трябва да се спазват, така че вашият дом да е възможно най -подобен на тавански апартамент:

 • Отвореност на пространството – характеристика на такива апартаменти е липсата на интериорни врати, благодарение на този ход, жилищната площ визуално се увеличава. Разбира се, това правило не важи за банята. Трябва просто да се прикрие, например, под тухлена стена. Същото се отнася и за спални.
 • Немаскирани спомагателни конструкции (отворени библиотеки рафтовете, шкафове, камини и др.).
 • Стени с цвят на тухла или груба мазилка. За повърхностно довършване можете да използвате естествен камък, тухла, боя или тапет с имитация на тухлена стена.

Отвореността на пространството е характеристика на такива апартаменти

Отвореността на пространството е характеристика на такива апартаменти

 • Високо тавани, което е особено важно за промишлено таванско помещение.
 • Цимент етаж (не догма, но в съответствие със стила). Можете да направите дъсчен под, да го покриете с паркет, ламиниран паркет или подобен на дърво линолеум.
 • Светли нюанси, преобладаващи в декорацията. Стилът Loft не може да бъде представен в тъмни цветове, защото основното му кредо е свободата и откритостта. Тъмните цветове абсорбират светлината и визуално намаляват пространството.
 • Наличието на камини и печки, които някога са служили като средство за отопление на производствени и складови помещения. Сега те заемат централно място в дизайна на апартамент в стил таванско помещение. В просторни апартаменти те са поставени точно в центъра, а в малки апартаменти се опитват да ги направят възможно най -отворени и забележими..
 • Многофункционалност на мебелите – мебелните гарнитури в стил таванско помещение се отличават с неутрални цветове. Често такива мебели има модерен пълнеж и стар облик (драскотини, ретро обков, ярки вложки).

Светли нюанси, преобладаващи в финала

Светли нюанси, преобладаващи в финала

Градски, изпълнен с чар, стилът на таванско помещение често се използва в интериора на апартаменти с малка площ, студия. И вътрешната декорация ще зависи пряко от района, предпочитанията в цветове, материали.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Shabby chic в интериора: Как да декорирате апартамент в стил shabby chic? 210+ (Снимка) за спалня, кухня, хол

Разнообразие от дестинации

За първи път светът чу за таванското помещение през 50 -те години, когато САЩ, а след това и Европа преживяха ужасна криза. Заводите и фабриките преустановиха работата си, а свободните помещения бяха преобразувани и превърнати в жилищни апартаменти. В превод от английски думата loft означава: таван, горен етаж на склад, таванско помещение и т.н..

Ако по-рано такива апартаменти наистина приличаха на фабрична работилница или дърводелска работилница, сега дизайнът в стил таванско помещение е подобрен.. Дизайнерите използват много посоки. Всички те позволяват да се подчертае смелостта на собствениците на апартамент в стил таванско помещение..

Лофт стил

Лофт стил

Таванското помещение спомага за хармоничното комбиниране на бетонни подове, белещи се дървени повърхности, донякъде небрежни тухлени или измазани стени с модерни уреди, мебели, декоративни елементи. Обикновено интериорните дизайнери на нашето време разделят таванското помещение на няколко основни области..

1Бохемско таванско помещение – прилича на стара фабрична сграда, обзаведена с вкус. В такъв интериор всичко е наситено с креативност и креативност: изтъркани мебели, понякога, сякаш взети на градско сметище, органично съжителстват с нови дизайнерски решения и модерна техническа плънка. Като декоративни елементи са избрани авангардни картини, скулптури, музикални инструменти, подредени под всякаква форма.. Бохемско таванско помещение

Бохемско таванско помещение

2Бляскаво таванско помещение – се различава в необичайна, нестандартна цветова схема за стила. Например, комбинация от пастелни и спектрални, наситени цветове (бяло-люляк, бяло-кафяв и др.). Значително внимание трябва да се обърне на декора на апартамента в бляскавия стил Loft, чийто основен акцент ще бъдат античните огледални повърхности, килими под формата на кожа на убита мечка, голяма домашна растения, реколта полилеи, подови лампи и други подобни елементи. Бляскаво таванско помещение

Бляскаво таванско помещение

3Промишлено таванско помещение – общ стил за интериора на апартаменти. Характеризира се с леко покритие. Мебелите трябва да съответстват на дизайна на индустриалното пространство. Това могат да бъдат метални конструкции, отворена вентилация и окабеляване, мебели с правилни геометрични форми.. Промишлено таванско помещение

Промишлено таванско помещение

Дизайнът в стил таванско помещение е идеален за хора, които ценят пространството, естествената светлина и простотата в интериора. Разбира се, в някои случаи може да се наложи преустройство, което ви позволява да увеличите пространството и да премахнете ненужните прегради, но добавянето на няколко елемента в стил таванско помещение ще работи в почти всеки апартамент.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Декорация в ориенталски стил: Грация и наслада в интериора. 215+ (Снимка) изтънчен дизайн (в кухнята, хола, спалнята)

Стенна декорация

Стилът на таванското помещение е наистина уникален. Типичните облицовки на стени са бетон, гипс или тухли в различни текстури и светли цветове.

Важно е носещите стени да са масивни, както в производството, така и в склада..

Не трябва да премахвате абсолютно всички дялове, защото те ще ви бъдат полезни зониране, ограждане на лично пространство (спалня, баня, тоалетна) или създаването на помощни помещения. Такива помощни помещения ще помогнат за “разтоварване” на интериора..

Типичните облицовки на стени са бетон, мазилка или тухла

Типичните облицовки на стени са бетон, гипс или тухла

За зониране на апартамент често се използват вътрешни прегради, изработени от стъклени блокове, под формата на стелажи под тавана или плъзгащ се екран. Ако говорим за малък апартамент или студио, тогава можете да ограничите пространството с помощта на мебели (бар брояч за кухня и т.н.) или подови настилки, променящи цвета, материала, текстурата.

Ако говорим за боядисване на стени в стил таванско помещение, тогава те не трябва да са твърде ярки и закачливи. Това ще ви позволи да подчертаете в дизайна нотка на девствен индустриален стил на таванско помещение.. За целта следното е перфектно:

 • гипс;
 • боя на водна основа в пастелни цветове;
 • тухла;
 • естествен или изкуствен камък;
 • бетон;
 • декоративна тухлена зидария (бюджетна и стилна);
 • тапети, имитиращи тухлена или каменна стена.

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Неокласицизъм в интериора: Царствена обстановка, оформена от най -новите технологии (340 + снимки)

Подови настилки

В производството, фабричните халета, складовете сме свикнали да виждаме бетонен под. Разбира се, бетонът перфектно отразява стила на таванското помещение.. Неговият недостатък е непрактичността на покритието и излъчваният от него студ, който изобщо не е подходящ за жилищни помещения..

Бетонът перфектно отразява стила на таванското помещение

Бетонът перфектно отразява стила на таванското помещение

Други материали, които съответстват на дизайна в стил таванско помещение, ще бъдат отличен заместител на бетонни подови настилки:

 • Мозаечен бетон.
 • Естествено дърво или ламинат, имитиращ дъска.
 • Паркетна дъска.
 • Керамични плочки, подходящи за баня или кухня.
 • Естествен, изкуствен камък, мрамор.

Килимите с дискретен орнамент или обикновени цветове също ще изглеждат подходящи..

Плочите с имитация на бетон са по -практични

Плочите с имитация на бетон са по -практични

В стила на таванско помещение често се използват комбинирани подови настилки (плочки и ламинат, дърво и камък). Това помага да се разнообрази интериорът и да се раздели всяко жилищно пространство на зони..

Таван и прозорци

Ако апартаментът ви е висок тавани, тогава трябва да използвате вече вкоренените материали за тяхното довършване:

 • дърво;
 • дървени греди;
 • големи вентилационни тръби;

Ако таваните в апартамента не са високи, тогава можете да се ограничите до измазване или боядисване на тавана в бяло или друг светъл нюанс..

Дървените и дървените греди са най -подходящи за този стил на таван

Дървените и дървените греди са най -подходящи за този стил на таван

Що се отнася до прозорците, те трябва да са възможно най -високи и широки. Колкото повече естествена светлина влиза в дома ви, толкова по -добре! Отличен избор биха били прозорците от пода до тавана, които отварят гледка към красивия пейзаж, който съответства на американско таванско помещение..

СъветиЗа да увеличите количеството слънчева светлина, влизаща във вашия дом, си струва да избягвате плътната завеси, ограничете се само до прозрачни завеси или се въздържайте да ги използвате напълно. Дизайнът може да бъде подчертан с памучни ролетни щори, като вертикални или хоризонтални щори.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Ключови щрихи за интериора на апартамент в английски стил: Адаптирайте се за себе си (хол, спалня, кухня, баня)

Декор в стил таванско помещение

Всяко пространство в стил таванско помещение не трябва да бъде претъпкано. Не е нужно да използвате много ярки декоративни елементи. За да се подчертае уникалният дизайн ще помогне:

 • забавни рекламни плакати;
 • рисунки с графити;
 • семейни снимки;
 • авангардни картини;
 • стилни възглавници с райета;
 • малки керамични фигурки;
 • вази или саксии с цветя;
 • книги.

Не е нужно да използвате много ярки декоративни елементи

Не използвайте много ярки декоративни елементи.

През миналия век собствениците на апартаменти в стил таванско помещение бяха предимно писатели или художници, така че е по-добре да подредите декоративните елементи на случаен принцип, за да създадете усещане за творческо разстройство..

СъветиИзползвайте различни дизайнерски елементи, това ще ви помогне да подчертаете уникалността на интериора в стил таванско помещение, да комбинирате зоните в апартамента помежду си, да добавите цялост и оживление към външния вид на апартамента.

Какво трябва да бъде осветлението?

Разделянето на апартамент в стил таванско помещение на зони е основната задача на всеки интериорен дизайнер или собственик на такава къща. Осветителните устройства могат да се използват като инструмент за зониране. Колкото по -разнообразни са те, толкова по -добре..

Осветлението може да служи като разделител на помещението на зони.

Осветлението може да служи като разделител на помещението на зони.

Какви осветителни устройства трябва да се използват в апартамент с дизайн на таванско помещение:

1Масивни полилеи. Сива мазилка, студен бетон, необработена тухла – Полилеят ще помогне да се добави топлина към такава стая и да се подчертае стилът на таванското помещение. Това е полилей с метална рамка и стъклен сенник. Подходящ е за осветление на хол, трапезария или просторна антре.. Опция с масивен полилей

Опция с масивен полилей

2Висящи лампи – многофункционални и най -често използвани осветителни устройства. Много собственици на апартаменти в тавански стил използват дизайни с жици и вериги, което ви позволява да регулирате местоположението. Опция за висулка

Опция за висулка

3Подови лампи – ще добави комфорт към апартамента в тавански стил. За да осветите селска къща или просторен апартамент, изберете големи подови лампи с необичаен силует и голям абажур. Например прожектори за сцена, железопътни релси, студия. Опция с подови лампи

Опция с подови лампи

4LED крушки и подсветка. Такива устройства са подходящи за малки апартаменти или студиа в стил таванско помещение. Ярката подсветка визуално ще разшири пространството, ще добави обем към него и ще се съсредоточи върху зоните. LED крушки и подсветка

LED крушки и подсветка

Ако често работите на бюро или компютърно бюро и основното осветление не е достатъчно за пълноценна работа, тогава трябва да се погрижите за допълнителен източник на светлина. Проста метална настолна лампа на гъвкав крак може да допълни дизайна..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Дизайн на апартаменти в японски стил: Спокойствие за вашия дом. 220+ (Снимка) Интериор в различни стаи (кухня, хол, баня)

Кухня

Най-често малко място се отделя за кухнята в апартамент с дизайн в стил таванско помещение, особено когато става въпрос за студио или едностаен апартамент.. За кухненския бокс ъгълът на хола често се отнема.. Декорацията на кухнята в стил таванско помещение не се различава от цялата стая – дърво, тухла и т.н..

Що се отнася до мебелите, стъклените изделия с хромирани елементи или метални части ще бъдат подходящи. Съвременните уреди трябва да заемат централно място в кухнята:

 • голям хладилник;
 • съдомиялна;
 • фурна;
 • микровълнова печка;
 • машина за приготвяне на кафе и друго оборудване.

За кухненския кът ъгълът на хола често се отнема.

За кухненския бокс ъгълът на хола често се отнема.

Не трябва да има много кухненски мебели. Кухня в стил таванско помещение е най-добре обзаведена в духа на минимализма. Изящна антика маса, бюфет или комплект резбовани дървени столове.

Мебелните фасади и врати, изработени в същия стил или от подобен материал, ще помогнат за хармонизиране на кухненското пространство..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Сдържаната елегантност на американския стил: Избор на дизайн за апартамент (хол, спалня, кухня)

Хол

Ако сте избрали дизайн в стил таванско помещение за хола си, тогава трябва да се научите как правилно да поставяте акценти. Струва си да се съсредоточите върху прозорците, мебелите и декорацията. Отворите за прозорци трябва да са големи, износените полуантични дървени рамки ще изглеждат хармонично в интериора.

Централната позиция в хола ще бъде диван, изработени от плътна тъкан или естествена кожа. Зоната за отдих и приемане на гостите може да бъде допълнена с малка масичка за кафе от дърво или стъкло, тахти, фотьойли.

СъветиПо -добре е да използвате рафтове с отворени рафтове за поставяне на декоративни предмети или книги..

Струва си да се съсредоточите върху прозорците, мебелите и декорацията.

Струва си да се съсредоточите върху прозорците, мебелите и декорацията.

Избягвайте всякакви претрупвания: поставете декора върху рафтовете на шкафовете, закачете снимки и снимки по стените.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Дизайн на кухня в селски стил – Модерен дух в съвременен интериор (225+ снимки)

Спалня

Във всяка къща най -уединеното място е спалнята, така че стилът на таванското помещение ви позволява да го оградите със стени, забулени врати или непрозрачни плъзгащи се прегради. Ако вашият апартамент има високи тавани, тогава можете да оборудвате спалнята на втория етаж..

Характеристики на дизайна и декорацията на спалнята в стил таванско помещение:

 • Използвайте обикновени, светли нюанси за боядисване на стените. Изборът на тези цветове ще направи стаята по -светла и по -удобна..
 • Оставете една от стените необработена, за да съответства на стила на спалнята..
 • Малка електрическа камина ще помогне да се размие строгостта на стила на градското таванско помещение.
 • Огледален гардероб или съблекалня с лъскави плъзгащи се врати, голяма тоалетка с огледало ще ви помогне да увеличите пространството на спалнята и да добавите малко светлина към нея..

Спалня в този стил осигурява минимално количество мебели.

Спалня в този стил осигурява минимално количество мебели.

Не забравяйте за декора, който внася оживление във всяко пространство. Украсете легло красиви декоративни възглавници, а подовете са големи вази с цветя или масивни саксии с растения. Невъзможно е избраните декоративни елементи да се открояват от общия стил на таванското помещение.

СъветиАко банята или банята са до спалнята, тогава можете да я отделите със стъклена преграда. Различните подови настилки също ще помогнат за разделяне на зоните, например ламинат в спалнята и плочки в банята..

Баня

Когато декорирате баня в стил таванско помещение, можете да прибягвате до различни стилове, съчетаващи еклектика и високотехнологични, бохемия и индустриализъм.

Използвайте малки, но просторни отворени рафтове за съхранение на козметика

Използвайте малки, но просторни отворени рафтове за съхранение на козметика

Какъв водопровод и мебели ще изглеждат хармонично в интериора на баня с дизайн на таванско помещение:

 • Душ кабина, хидробокс или антична баня на метални крака. Можете да стилизирате полуантична баня с акрилно покритие и фитинги в стила на 50-те години на миналия век..
 • Малки, но просторни отворени рафтове за съхранение на козметика и други дреболии.
 • Привлекателен умивалник с необичаен дизайн и бронзови отвори.
 • Голямо огледало с панти с рафтове за съхранение на аксесоари и перилни препарати.

Оригинално решение за душ кабина

Оригинално решение за душ кабина

Не трябва да забравяме за техническото оборудване, защото банята на модерен апартамент не може да се представи без пералня.. По отношение на декорацията на стените, тогава за нея изберете плочка от светли цветове за мрамор или друг естествен камък. Използвайте плочки или гранит за подови настилки.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Urban Chic Loft Kitchns – 255+ (Снимка) Индустриална атмосфера

Коридор

Често коридорите в апартаментите на многоетажни сгради са малки, поради което поради лекото довършване на стените и подовете можете визуално да разширите пространството.

Винтидж скрин може да бъде хармонично допълнение.

Винтидж скрин може да бъде хармонично допълнение.

Коридорът трябва да бъде добре осветен, използвайте LED осветление, подови лампи или голям полилей с няколко крушки. Въпреки факта, че стаята в стил таванско помещение трябва да бъде отворена, по-добре е да обзаведете коридора с огледален гардероб за връхни дрехи или да го използвате за съхранение на неща и да преподавате скрита ниша. Хармонично допълнение ще бъде винтидж скрин или голямо подово огледало в цял ръст.

Студио апартамент

Пространството на студио апартаменти трябва да се използва особено рационално, така че стилът на таванското помещение, който предполага минимализъм в обзавеждането и декора, ще бъде най -доброто дизайнерско решение..

Дизайн на студио в тавански стил:

Липса на дялове. В такива апартаменти кухнята често е отделена от основната стая с бар плот или маса за хранене. Отвореността визуално ще разшири пространството и ще направи стаята по -светла. Стелажите изглеждат красиви, плавно се превръщат в тухлена зидария на стената. Благодарение на този дизайнерски ход се създава единен стил. И подходящо допълнение към малка масичка от стъкло или метал ще бъдат дървени столове, сгъваеми табуретки или бар столове.

Пространството на студио апартаменти трябва да се използва особено рационално.

Пространството на студио апартаменти трябва да се използва особено рационално.

 • Минималният набор от мебели – студиото често не може да се похвали с голяма площ, така че трябва да се въздържате от обемисти стени и огромни дивани. Изберете прост, едноцветен разтегателен диван, който може да бъде прикрепен към стената или преградата, която отделя стаята за гости от кухнята. Малка ъглова масичка за кафе, стол с боб, мек пуф ще изглеждат подходящи.

 • Входното антре трябва да бъде направено в топли цветове с имитация на тухлена зидария от декоративни тухли. Ограничете се до обикновени мебели. Малки османски обувки, скромни дървени шкаф за обувки, огледален гардероб или вградено място за съхранение на дрехи с огледало ще бъде достатъчно.

 • Ако вашият студиен апартамент има високи тавани, тогава горният слой може да се отличи за спалнята. Изберете декора за спалнята и други стаи в стил таванско помещение според вашите предпочитания. Основното е, че не е прекалено ярко и ненужно. Използвайте само от текстил в спалнята Покрийте съвпадение и малък килим до леглото.

Използвайте минимален набор от мебели

Използвайте минимален набор от мебели

Средство за издигане до втория етаж на апартамент в стил таванско помещение (ако има такъв) е удобно стълба със стъклени, метални или лъскави парапети и страни. Опитайте се да се придържате към светлите цветове в завършването им, така че да съответстват на завършванията на долния и горния етаж..

Разбира се, банята трябва да бъде оградена от другата част на студиото в стил таванско помещение..

СъветиОставете една стена необработена, за да запазите стила, останалите могат да бъдат завършени с декоративен камък или плочки..

В малка баня не трябва да сте ревностни с ВиК. Тоалетна чиния, необичайна мивка с лъскави кранове, бяла или бронзова вана на краката ще бъдат достатъчни, за да създадат античен ефект.

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Дизайн на баня в стил Прованс – нежна романтика за тяло и душа (205+ снимки)

Селска къща в стил таванско помещение

Много по-лесно е да украсите интериора на селска къща в стил таванско помещение, отколкото да внедрите еклектичен дизайн в малък апартамент. Големи, просторни стаи, няколко етажа, възможност за довършителни работи фасада – идеалното пространство за предаване на атмосферата на старо фабрично хале, склад или таван.

Фасада на сграда в стил таванско помещение

Фасада на сграда в стил таванско помещение

В селска къща в стил таванско помещение ролята на визитка не се играе коридор, и фасадата на сградата. Идеалният материал за външна декорация на стени ще бъдат тухлени или зидани, кафяви или сиви плочки. А широките прозорци с пълна височина ще бъдат отличен източник на дневна светлина..

За разлика от апартамент в къща, можете да използвате масивни дървени греди за довършване на тавана, от които гордо висят лампи с метални сенници. Основната стая може да бъде украсена с голям градски полилей. В интериора на къща с дизайн в стил таванско помещение, подовите лампи и камина ще изглеждат особено привлекателни и органични.

Не поставяйте уреди и мебели близо до стените.

Не поставяйте уреди и мебели близо до стените.

Характеристики на довършване на къща в стил таванско помещение, как да изберете и инсталирате мебели:

 • Функционални, лаконични мебели с малки размери – меки столове, тахти, маси, закачалки за дрехи, фотьойли. Като довършителен материал за мебели използвайте предимно плътен текстил, кожа, висококачествено естествено дърво, алуминиеви и хромирани части, стъкло.
 • Не трябва да поставяте уреди и мебели близо до стените, особено след като пространството на селски къщи в стил таванско помещение ви позволява да се придържате към това правило. Това подреждане помага за постигане на ефекта от празнотата на стаята..
 • Във всяка стая се опитайте да подчертаете една стена, която изглежда малко подредена, като суровата стена на склад или фабричен под (тухлена зидария или обикновена бяла мазилка). Това ще запази целостта на стила на таванското помещение в цялата къща..
 • Не се страхувайте да комбинирате текстури и материали. Особено що се отнася до дизайна на кухня на селска къща в стил таванско помещение. Дървените кухненски мебели са хармонично съчетани със стъклени и метални вложки.

Препоръчва се използването на естествено дърво като подова настилка в селска къща..

Не се страхувайте да комбинирате текстури и материали

Не се страхувайте да комбинирате текстури и материали

СъветиСпалнята в селска къща в стил таванско помещение ще изглежда по-брутална, ако поставите в нея ниско легло от сурово дърво или метал. Легло на платформа с текстилна тапицерия ще изглежда добре..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Арт Деко в интериора: 195+ (Снимки) дизайни в хола, кухнята, спалнята. Мебели, които ще променят живота ви

Офис в стил таванско помещение

Такъв дизайн често се използва в интериора от рекламни агенции, ИТ компании, архитектурни организации, моделни и дизайнерски студия. За да създадете офис в стил таванско помещение, не е нужно да търсите празна фабрика или склад, подходяща е и обикновена сграда, в която лесно можете да направите преустройство.

Използвайте минимум декор

Използвайте минимум декор

Характеристики на стила и декорацията на офиса:
 • Липса на прегради между помещенията на офис сградата.
 • В декорацията на стените си струва да използвате класическа тухлена зидария, а в декорацията на подовете – дървено покритие..
 • Хармонична комбинация от древност и модерност – отворени вентилационни тръби, фабрични тела, груба тухла и високотехнологично оборудване със стилни декоративни елементи.
 • Минимален декор.
 • Прости и практични мебели в градски стил
 • Големи прозорци с вертикални щори.
 • Зониране с цветови контрасти.

Офисът не трябва да е прекалено наперен или наперен.

Офисът не трябва да е прекалено наперен или наперен.

СъветиИнтериорният дизайн на офиса в стил таванско помещение не трябва да бъде прекалено ярък. При довършването дайте предпочитание на светлите цветове, които имат положителен ефект върху работата на персонала (сиво, бяло, теракота, светло кафяво).

За кафене

Вероятно сте виждали или чували за ресторанти и кафенета, където се практикува отворена кухня. През прозрачното стъкло гостите от залата могат да наблюдават как готвачите готвят ястия за тях, да следят процеса и правилността на неговото изпълнение. Този ход се използва от ресторанти, които ценят своите клиенти и нямат какво да губят..

Отлично решение за създаване на отворен интериор би бил дизайн на кафене в стил таванско помещение. Какви са особеностите на изпълнението му в стените на заведение за обществено хранене?.

Използвайте дискретни тонове за спокойна атмосфера

Използвайте дискретни тонове за спокойна атмосфера

 • Отворен бар и, ако е възможно, кухня. Това позволява на персонала на кафенето бързо да установи контакт с посетителите..
 • Прости, но удобни мебели, благоприятни за релаксация, наслада на вкусна храна и чат с приятели. Тя може да бъде ярка (червена, райета, оранжева). Основното е, че интериорната декорация е направена в светли цветове, а някои от декоративните елементи съответстват на цвета на мебелите..
 • Масите трябва да са прости, но удобни. Изберете дървени, правоъгълни или квадратни дизайни без стъклени вложки.
 • Удобна светлина над всяка маса. Индивидуалната светлина създава усещане за затворено пространство и дори интимност с пълна откритост.

СъветиВ интериора на таванско помещение кожените дивани или столове с кожена тапицерия ще изглеждат най -добре. Такъв материал е лесен за грижи, но изглежда много привлекателен и скъп..

Много необичаен бар брояч

Много необичаен бар брояч

ВИДЕО: Луксозен интериор в таванското помещение

Thanks! You've already liked this