Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Венецианската мазилка в интериора ще служи дълго време, с времето ще стане по -красива и по -здрава. Ще харесате разнообразието от ефекти, които може да направи. Научете за всички възможни опции за използването му по -подробно по -късно в статията..

Материални характеристики

Венецианската мазилка (известна още като „полирана“) е стенно покритие, което имитира различни благородни повърхности – от полиран мрамор до естествени каменни ефекти – за луксозен декоративен дизайн. Прилагането му беше трудоемък процес, изискващ търпение и умения, така че работата беше ограничена предимно до занаятчии..

Днес дори начинаещ в занаята „направи си сам“ може да създаде впечатляващи резултати. Финалът имитира вида на мазилка или полиран мрамор, типичен за европейската архитектура на Стария свят. Съвременната версия на венецианската мазилка има многоизмерен вид с текстурирана, леко повдигната повърхност, която е резултат от два или повече слоя.

Венецианската мазилка е стенно покритие, което имитира различни благородни повърхности

Венецианската мазилка е стенно покритие, което имитира различни благородни повърхности

Тази интериорна декорация придоби популярност през 1550 -те години във Венеция, откъдето идва и името. Той включва няколко слоя мазилка, нанесени с мистрия за създаване на триизмерен ефект. Последният слой е изгладен, за да създаде блестящ вид..

Гипсови факти, които не сте знаели

Полирана мазилка е универсална, елегантна декоративна декорация на стени, използвана от 1 век пр.н.е. в традиционната италианска архитектура. Известен със своята издръжливост и красиви покрития, методът създава зашеметяващ декоративен ефект, който вдъхновява, мотивира и добавя стойност към всяка сграда..

Универсално, елегантно декоративно покритие за стени

Универсално, елегантно декоративно покритие за стени

Венецианската е специален вид полирана мазилка, смесена с мраморен прах, кварц или каолин и нанесена с мистрия върху стените по специален начин.. Той е боядисан, за да даде на повърхността широка гама от цветове.. В зависимост от метода на приложение, има методи, наречени:

 • маморино (marmorino);
 • скалиола (скалиола);
 • сграфито (сграфито).

Нанася се на тънки слоеве, които след това се полират, за да се създаде гладка повърхност с илюзията за дълбочина и текстура. Когато се прилага правилно, венецианската мазилка може да се използва за създаване на полирани, каменни, мраморни покрития. Той е особено полезен на повърхности, които са трудни за поставяне на мрамор панели, както и върху повърхности, които биха имитирали естествен мрамор, например:

 • колони;
 • издатини;
 • извити стени.

Специален вид полирана мазилка, смесена с мраморен прах, кварц или каолин

Специален вид полирана мазилка, смесена с мраморен прах, кварц или каолин

Венецианската мазилка може да бъде боядисана с естествени или синтетични багрила. Специалната игра на сенките й е особено полезна, когато се желае определен цвят на “мрамор” или когато е необходима илюзия за обемен цвят..

Венецианската мазилка е един от най -старите строителни материали, познати на човечеството..

Римляните се научили да го смесват с:
 • мраморен прах;
 • по -груба вар;
 • пясъчен инерт.

Същата техника се използва днес от нас.

Може да се боядисва с естествени или синтетични багрила

Може да се боядисва с естествени или синтетични багрила

Няма стандартно наименование за италиански декоративни мазилки. Заглавията могат да се отнасят до композиция, стил или просто брандиране или някаква комбинация от трите. Хората са установили термина “венециански”, като определение за всякакви видове, методи.

История

Римският метод става популярен през 15 -ти век във Венеция, където е добре адаптиран към класическата архитектура, която е ценена сред богатите венецианци.. В местната индустрия за тухли, плочки имаше много отпадъци от теракота, които бяха натрошени, за да служат вместо пясък, смесен с хидравлична вар.

След това те бяха нанесени върху стени, за да се постигне повърхност със значителна дишаща способност в сградите. Те бяха естествено изложени на влага поради местоположението си до венецианската лагуна..

Един от най -старите строителни материали

Един от най -старите строителни материали

Мазилките са направени от отпадъци от разкопки от близки мраморни кариери, които са смесени с вар, за да се създаде стил, наречен Marmorino. Тя можеше да бъде оставена бял, да имитирате модерен местен камък или да го нарисувате, за да изглежда като плътен мрамор. По -малкото тегло на мазилката беше значително предимство за строителството върху летливи земи във Венеция..

Модата се промени и използването на венецианска мазилка значително спадна, докато архитектът Карло Скарпа не я възроди през 50 -те години. Някои от по -простите съвременни мазилки са направени от синтетични акрилни смоли – тази опция само имитира известната рецепта.

Докато истинската венецианска мазилка все още принадлежи към вековната формулировка на мраморен прах с вар, сега тя съдържа добавяне на някои лепила, за да направи структурата по-подходяща за използване върху съвременни строителни материали..

Красива всекидневна в класически стил

Красива всекидневна в класически стил

Сортове гипс

Полирана мазилка може да има много външен вид, включително мрамор, шисти или камък, включително шаблони, лога и дори блясък.. Може да се нанася във всеки цвят, с почти всеки ефект.

Прилага се директно върху стени, тавани, прозорци – той е наистина универсален, подходящ за частни домове или търговски сгради. Може да се използва във всяка стая, дори на децата, тъй като не съдържа токсични съединения.

Мраморен

Известната мраморна мазилка се нарича “Marmorino”. Буквално означава „малък мрамор“ на италиански: малки мраморни частици се смесват с вар, за да се получи гладка, полирана мазилка.

Мраморен вид

Мраморен вид

Повърхността му е гладка, лъскава и постепенно се движи между светлина и сянка благодарение на майсторството, което дава усещане за дълбочина и отразява добре светлината. На допир такава стена ще бъде гладка, студена.

Marmorino може да се прилага за вътрешни и външни повърхности и е подходящ за модерен и исторически интериор.. Притежава устойчиви на плесен свойства, отлична хидроизолация, антибактериални свойства, което го прави изключително желателен за лукс бани стаи, други мокри помещения. Завършванията стават по -силни с възрастта.

Универсална опция

Универсална опция

Това е най -универсалната италианска мазилка и може да се използва за създаване на много текстури, от полиран мрамор до селски, груби, естествени камъни като травертин. Може да бъде завършен до гладък или мраморен вид. Може да има променлив блясък в зависимост от това колко дълго е полиран.. Финишът може да бъде подобрен с цветни пигменти.

Marmorino се предлага в различни зърна, за да осигури много нюанси и декоративни ефекти:

 • тънко маморино;
 • класическо маморино;
 • матово маморино.

Fine marmorino е подходящ за постигане на гладка полирана повърхност с лъскав ефект и забележима игра на светлина и сянка.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Класическо марморино с по -груби мраморни зърна показва изтънчена изработка с лъскав блясък. Matt marmorino е подобен на съвременния таделакт, където повърхността е плоска, шлифована до сатенено покритие с плосък декоративен ефект.

Marmorino за под

Техниката marmorino се използва широко за подови настилки. Това е издръжлива и стилна полирана мазилка за подове, изработена от естествени материали, която, подобно на стените, се нанася само на ръка. Има гладко, леко полирано покритие с полупрозрачен вид. Този под става все по -твърд и издръжлив с възрастта..

Безшевното, гладко матово покритие е подходящо за използване в области, където са необходими прости линии. Той е идеален за минималистични среди поради своята гладка, непрекъсната цялост..

Техниката marmorino се използва широко за подови настилки

Техниката marmorino се използва широко за подови настилки

Подходящ за модерен и традиционен интериор, препоръчителен за използване в зони с нисък трафик като бани, кухня, стълбище, коридори или спални, и с тях трябва да се работи със същата грижа като с дървени или етажи мек камък.

Крайният ефект зависи и от защитното лечение. Лененото масло му придава най -естествен вид и се използва като завършващ продукт. Полиуретановият лак придава на повърхността по -силен завършек, който е по -труден за надраскване и има по -сатен, по -близо до гланцово покритие. Това естествено е нехлъзгаща се повърхност, но понякога се използват специални противоплъзгащи процедури. Почистването е много лесно.

Има гладко, леко полирано покритие с полупрозрачен вид

Има гладко, леко полирано покритие с полупрозрачен вид

Блестящ

Това е полирана мазилка с истински “WOW” фактор. Изработен от много фин мраморен прах, той се нанася на тънки слоеве, а последният слой се полира, за да създаде зашеметяващ блясък и дълбоко отражение.

Блести като безупречно огледало, тази мазилка е хладна и чувствена на допир. За разлика от боята, този продукт е силно отразяващ от ъгъла и почти не отразява отпред.

Изработен от много фин мраморен прах

Изработен от много фин мраморен прах

Това е покритие за стени и тавани, подходящо за почти всяко интериорно пространство, подходящо както за модерни и класически пространства, така и за жилищни и търговски.

Текстуриран

Това е мазилка, много подобна на Marmorino, но има повече пясък и по -едър материал, което я прави равномерно грапава с малки цветови вариации. Това е идеалната мазилка за постигане на ефект от естествен камък и се предлага с фини и груби текстури.. Издръжлив, зърнест вид е комбиниран с по -малко полирана повърхност, за да създаде вид и усещане на шлифован или леко полиран варовик.

Текстуриран вариант

Текстуриран вариант

Този завършек е подходящ за различни интериори и е с високо качество. Макар и визуално скучен върху големи площи, той може да се използва като богат фон за комбинирани стени и често се използва в хоризонтални стени за постигане на разнообразие в текстурите, както и за работа с емблеми..

Използва се и за външни фасада, тъй като има издръжливост и функционалност. Дишането на пясъка му позволява да изсъхне бързо и има високо рН, така че е устойчив и на мухъл и бактерии. Като естествена мазилка на варова основа, тя има силно сцепление и е подходяща за използване върху неравномерни повърхности като тухли, камък и бетон. Той е устойчив на напукване и се самовъзстановява, което означава, че ще се представи добре при неблагоприятни условия..

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Майката на перлата

Седефеният пясък, получен от черупки, беше един от елементите, използвани в античната венецианска мазилка, тъй като малки парчета черупки присъстваха естествено в пясъка, използван за направата на мазилката..

Перлен прах се добавя към декоративната мазилка, за да се получат блестящи петна по повърхността на финала. Съдържа лъскав сребърен цвят, има и кафяви елементи, черен цветове, често срещани в мивки.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Поради особената форма на пясъка, перлените покрития са склонни да оставят ивици по повърхността. Следователно, за да се постигне добър резултат се изисква повече работа, опит

.

Метални

В съвременния дизайн естественият седеф, който в древността е добиван чрез смилане на черупки, се използва все по-рядко. Най -целесъобразното беше използването на метал, за да се постигне подобен ефект..

Това покритие има специален блясък и атрактивен хроматичен ефект, подходящ за престижни интериорни декоратори.ъъъ Металният ефект се получава чрез добавяне на голямо количество фин многоцветен метален прах вместо обичайния мраморен прах. Предлага се в сребро, злато, бронз..

Има специален блясък и атрактивен хроматичен ефект

Има специален блясък и атрактивен хроматичен ефект

Тази полирана мазилка има елегантен вид, фино кадифено покритие, което се променя в зависимост от пречупването на светлината от повърхността и гледната точка..

Металната венецианска мазилка персонализира всяка модерна стая, изглежда особено органична във високотехнологичния дизайн висока технология. Те също изглеждат страхотно в трапезария, офис, ресторант, салон или баня стая. От друга страна, можете да го приложите върху стени хол, включително в комбинация със старите мебели, за създаване на невероятен контраст.

Травертин

Този завършек имитира известния камък травертин – специална форма на светлооцветен варовик – и може да се намери в бели, кафяви, кремави, дори ръждясали цветове, има влакнест или концентричен вид..

Мазилката с ефект на травертин има фин камъчен ефект с мека текстура в различна степен, в зависимост от размера на зърната и начина на нанасяне.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Повърхността има лек блясък и въпреки че се използва само в един нюанс, тя има два или три различни тона, простиращи се по повърхността.

Този завършек може да работи добре с всеки цвят и фини тонални контрасти могат да бъдат постигнати както в светли, така и в тъмни тонове. Характеристиките на този текстуриран мазилка му придават топлина, привлекателност.

Релефно

Това е влакнест гипс, използван за създаване на плътни, текстурирани повърхности или неравна текстурирана почва чрез включване на специална съставка – конски косъм.

Това е влакнест гипс, използван за създаване на плътни, текстурирани повърхности

Това е влакнест гипс, използван за създаване на плътни, текстурирани повърхности

Подходящ е за античен ефект, за довършване и боядисване на декоративни предмети като перлен или метален восък..

Дизайнерска мазилка в интериора

Венецианската полирана мазилка със сигурност може да създаде подходящия фактор, който търсите. Независимо дали става въпрос за компактна баня, огромна отворена оформление, или на високопрофилна външна стена, нейният цвят, текстура, изработка гарантират желаното впечатление.

Гладка или текстурирана, с широки или дребни щрихи, модерна или традиционна – венецианска полирана мазилка ще придаде на стените ви стил, изтънченост, създавайки фона, който винаги сте искали за вашия дом.

Дизайнерска мазилка в интериора

Дизайнерска мазилка в интериора

Венецианската мазилка припомня атмосфера от стария свят, подходяща за романтик спални или уникална трапезария. Тя е по -трудоемка от традиционната боя и следователно струва повече, поради което повечето собственици я използват избирателно, а не в цялата къща..

Той имитира класическия архитектурен стил от Възраждането, когато този завършек стана толкова популярен. Подходящ за луксозна библиотека или акцентна стена в гурме кухня.

Дизайнерската мазилка, изработена от по -модерни материали – като акрил – създава мека, земна текстура за хола, спалнята, която се вписва в селски интериор и изглежда добре в голяма стая или трапезария с високи тавани. Нанасянето отнема много по -малко време от класическия венециански, но са необходими допълнителни цветове за създаване на ефекта..

Подходящ за престижна библиотека или стена с акцент

Подходящ за престижна библиотека или стена с акцент

Акрилната глазура възпроизвежда такива ефекти като:
 • изкуствена древност;
 • изветрени стени.

Тези стени имат само един недостатък – за неспециалиста е трудно да постигне ефектите, на които е способна тази технология. Разбира се, тези проекти са с артистични умения и изискват опитна ръка на майстор или професионален художник. Такива усъвършенствани техники наистина се нуждаят от експертно докосване, за да се постигнат добри резултати. Те могат да се появят просто поради неравномерно нанасяне, но постигането на този вид изисква знания, умения, специфичен опит..

Лесен за почистване, издържа на пара, мухъл, плесен, алтернатива на плочките

Лесен за почистване, издържа на пара, мухъл, плесен, алтернатива на плочките

Покритието също има хидроизолационни, антибактериални свойства и заедно с визуалните ефекти стана желателно за бани и други влажни помещения. Това е идеалната алтернатива на подови, монтирани на стена плочки. Мазилката е не само устойчива на вода, но има и пожароустойчивост А1, поради което е подходяща за кухни и други помещения с източник на открит огън.

СъветиНе се ограничава само до вътрешна употреба, може да се види отвън на много сгради. Когато се нанесе естествена венецианска мазилка на варовикова основа, тя в крайна сметка ще се върне в първоначалното си състояние на вар с мрамор или камък.

Създава мека, земна текстура за хола, спалнята

Създава мека, земна текстура за хола, спалнята

Венецианската мазилка се почиства лесно, издържа на пара, мухъл, плесен и служи като алтернатива на плочките.

Венецианска декорация на стени в кухнята

Венецианската мазилка придава текстура, разнообразие на стените кухня със своята топла, земна привлекателност. Тъй като прилича на характеристиките, открити в камък, мрамор, той работи добре в кухни, които имат селски, средиземноморски или модерни мотиви.. Поради неутралните тонове за повечето венециански гипсови стени, имате много цветови опции за кухнята, но трябва да се уверите, че стените съвпадат, координират се с вашите аксесоари, уреди, акцентни цветове.

Възможност за стени в кухнята

Възможност за стени в кухнята

Елегантни земни тонове

Въпреки че можете да рисувате или нанасяте венецианска мазилка в почти всеки цвят, тя изглежда най -автентична, когато съдържа меки земни тонове като кафяво, бронз, бежово, златен, тъмнокафяв или тъмен-зелено. Тези цветове много напомнят на нюансите, открити в естествения камък..

СъветиИзберете координиран кухненски цвят, който съответства на една от опциите за сянка. Например, изберете светлозелени аксесоари или меки сиво-зелени акцентни цветове, ако вашите венециански стени напомнят за зелен мрамор..

Изберете тентен или бежов акцентен цвят, ако мазилката ви прилича на кафяв камък. Земните тонове във венецианската мазилка също изглеждат привлекателни, когато се комбинират с уреди от неръждаема стомана, естествено дърво.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Вдъхновени от бижута

Венецианските облицовки често се използват за украса на мотиви със средиземноморски, марокански, испански или европейски стил от Стария свят. В резултат на това можете да изберете акцентни цветове, които възпроизвеждат нюансите на скъпоценните камъни, използвани декоративно в тези региони.. Венецианската мазилка върви добре с цветове като:

 • кехлибар;
 • сапфирено синьо;
 • аметист;
 • рубинено червен;
 • изумрудено зелено;
 • Гранат;
 • нефрит;
 • златен топаз.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

За да не изглежда кухнята ви твърде тъмна или скучна, изберете приглушени нюанси на тези ценни тонове. Например, можете да изберете нюанс от палитрата, който е по -близо до по -светлия край на диаграмата, отколкото до по -тъмния..

Бяло, кремаво, слонова кост

Венецианските облицовки са привлекателни, когато се комбинират с нюанси на бяло или бежово. Изберете гранит плотове в нюанси на сметана или слонова кост, за да украсите кухнята си, привлечете вниманието към вашите венециански стени. Декор като:

 • Снежанка шкафове;
 • бели плочки;
 • бял мат тела;
 • бели или кремави декоративни аксесоари.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Осигурява поразителен контраст с по -тъмните венециански стени. Прибори за хранене от неръждаема стомана, хардуер от полиран никел, рамки за картини от селски метал и аксесоари от оловна маса съвпадат добре с цялостния дизайн.

20 нюанса на сивото

Може да считате сивото за подходящо за офис, но може да бъде добро допълнение към кухня с венециански мазилки. Тъмните нюанси на сивото трябва да се използват умерено, за да се избегне създаването на кухненско пространство, което да е тъмно или обезпокоително. Можете да избирате между тъмносиви гранитни плотове или тъмно сиво бар броячи.

По -светлите нюанси на сивото могат да се използват почти навсякъде – шкафове, фитинги, подови настилки, уреди, плочки, лампи, аксесоари. Смесицата от земни венециански стени и сиви акцентни цветове е модерна, нервна, често с леко мъжествена атмосфера.

Може да бъде добро допълнение към кухня с венециански мазилки

Може да бъде добро допълнение към кухня с венециански мазилки

Хол

Какво може да бъде по -изразително за всекидневна от каменна стена? Удивително е как един толкова студен и тежък материал може да се превърне в топъл и привлекателен елемент в една стая. Без значение каква текстура и цвят изберете, можете да го комбинирате с много стилове на дизайн. Този завършек ще добави солиден, здрав външен вид към елегантна, модерна всекидневна. Това е и перфектната комбинация за просторна трапезария.. Акцентна венецианска каменна стена придава динамика на помещението и също е гениален начин да скриете повредени гипсокартон или гипсови повърхности..

Всекидневна в класически стил

Всекидневна в класически стил

Комбинация от мазилка и тухла

Опитайте да комбинирате мазилка с различни повърхности, като тухлена зидария, за да получите стил Loft във вашия хол. Можете също да изберете различен архитектурен камък за вътрешна декорация, който се предлага в голямо разнообразие от органични форми, повърхности и нюанси, които ще работят с почти всяка интериорна цветова палитра. Или може би ще откриете възможностите на вашата всекидневна да възпроизведе исторически дизайн с тази комбинация – например арт деко.

Комбинация с тухла

Комбинация с тухла

Тухлена стена, частично скрита под слой мазилка, е текстурирано пръскане, което може да работи върху дизайн сам по себе си, за да създаде външен вид и текстура, несравнима с никоя друга вътрешна повърхност на стената..

Спалня

Венецианската мазилка със сигурност ще бъде актуална във всяка епоха, защото е естествен материал, който има дълбочина и топлина, които подхранват душата..

Създайте специална стена в спалнята си

Създайте специална стена в спалнята си

Избраният от вас тип текстура ще има решаващ ефект върху финала на стената. Пясъчните текстури могат да се използват за имитиране на външния вид на гранит или естествен камък, докато по -фините текстури могат да ви дадат вид на стара мазилка, мрамор или дори велур. Методът, използван за нанасяне на текстурираната боя, също влияе върху външния вид на финала.. Използването на цвят и начина на нанасяне върху стената ще бъде последната стъпка в създаването на илюзията за антична или изкуствено състарена мазилка.

Създайте във вашия спалня специална стена е прост, но много ефективен начин за трансформиране на стая. ако имате Пожарна, играйте с него с мазилка, с която тя винаги ще изглежда изгодно, тъй като самата тя е централната фокусна точка в стаята, най -често.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

СъветиБез камина или в малко или тясно пространство, опитайте се да предоставите само част от стената за обработка. Ъглите работят добре за това..

Коридор

Венецианските облицовки могат да бъдат начин да се скрият несъвършенствата или нежеланите текстури по стените. Въпреки че мазилката е по -скъпа, тя е много по -универсална по отношение на дизайна и също така много по -издръжлива от други видове покрития като гипсокартон. Прилагането е по -лесно от някои видове тапет, ленена текстура, която първо трябва да бъде измазана, ако повърхността на стените е неравна.

Той има многобройни трансформиращи се прояви и често не се нуждае от боя: оставена в първоначалното си състояние, мазилката е екологично чист естествен материал, дишащ и без химикали и ЛОС..

Може да скрие несъвършенствата или нежеланите текстури, открити по стените

Може да скрие несъвършенствата или нежеланите текстури, открити по стените

Идеи за коридор:

 • нанесете блестящ метален топ лак като злато или седеф, или какво ще кажете за окислен метал или ръжда за градски гръндж?
 • безсмъртният мрамор в коридора също изглежда подходящ и е подходящ не само за тосканския или английския стил, но и за всеки съвременен. Такъв декор не тежи дори малка и тясна стая;
 • покажете с него богатите текстури на дантела, лен и велур.

Възможност за довършване на коридора

Възможност за довършване на коридора

Добавете паркет и локално осветление, за да очаровате коридора си.

Баня

Материалът ви позволява да създавате безшевни покрития без никакво решение. Той също така е невероятно универсален, предлага се във всеки цвят и в зависимост от крайния вид, който искате да постигнете, може да бъде приложен с помощта на редица техники. Независимо дали е гладък или текстуриран, с матово покритие или полиран до силен блясък, крайният продукт може да бъде съобразен, за да създаде красив завършек.

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

Чрез прилагане на специални восъци, които защитават стените ви, полираната мазилка ви позволява да създадете уникален външен вид на банята, който ще издържи теста на времето.

Декоративна мазилка

В допълнение към използването на реални технологии, се предприемат множество нови подходи за имитиране на известните облицовки с евтини материали, но без да се жертват качеството или функцията. Така се ражда декоративната мазилка – по -евтин гипсов аналог на венецианската, която обаче запазва основните си свойства по отношение на функционалност и естетичен вид..

Точно като венецианския, той се нанася ръчно и изсъхва върху много издръжлива повърхност, която може да издържи доста дълго време – стига да не се повреди от вода, пукнатини или люспи..

Декоративна мазилка - по -евтин гипсов аналог на венецианската

Декоративна мазилка – по -евтин гипсов аналог на венецианската

Той е достатъчно гъвкав, за да се прилага върху тухлени, каменни, полукръгли или рамкови конструкции. Осигурява трайна повърхност, която е лесна за почистване и може да се нанася върху плоски или извити стени и тавани.

Към него могат да се приложат и някои ефекти:
 • можете да получите шаблон;
 • декоративно боядисване;
 • тапет;
 • или варосание.

Оригинално покритие

Оригинално покритие

Това разнообразие и адаптивността на материала към почти всеки размер, форма или конфигурация на сградата определят, че гипсовата мазилка е избрана за почти всички сгради до 30 -те и 40 -те години на миналия век в Европа..

Полиран гипсов камък

Той е много подобен на marmorino и е направен чрез добавяне на светли и тъмни мраморни зърна, които създават петна вътре в мазилката, които правят това покритие да се откроява от другите..

Тази универсална мазилка може да се нанася по няколко начина, от гладък, среден блясък до деликатен ефект на изветряне и изкуствено стареене, а също така може да бъде направена като каменна структура за наистина стилен завършек..

Полиран гипсов камък

Полиран гипсов камък

Направи си сам дизайн на стени в средиземноморски стил

Една от модните тенденции в декорацията на дома е да внесете детайли в средиземноморския стил в интериора. Можете да внесете част от богатството и топлината на италианските вили във вашия дом, използвайки няколко прости и креативни идеи и да придадете на стените си уникален и стилен вид..

СъветиЗа да направите смес за венецианска мазилка, трябва да добавите мраморен пясък към приготвената гасена вар и да постигнете консистенцията на гъста заквасена сметана. Масата за нанасяне върху стените трябва да бъде пластмасова и гъвкава, лесно се нанася върху стените, като крем върху торта..

Средиземноморски стил

Средиземноморски стил

СъветиЗа да постигнете ефекта на маморино, дръжте шпатулата под ъгъл 30 градуса, докато нанасяте.

Когато избирате пигмент в средиземноморски стил, изберете небесни цветове и топли нюанси във всеки спектър от топло бяло до златисто или хладен светъл блус, пастел и синьо-синьо. Колкото по -интензивен е цветът, толкова по -наситен и по -тъмен ще изглежда завършеният ефект..

Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент Венецианска мазилка Направи си сам: 175+ снимки на интериора за къща или апартамент

ВИДЕО: Инструкции стъпка по стъпка за използване на венецианска мазилка

изводи

Мазилката може да се извършва във всеки цвят, но използването на множество цветове добавя дълбочина и изразителност. Повърхността, когато е завършена, изглежда гладка и много декоративна.

Thanks! You've already liked this