Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от вестникарски тръби

Популярен начин за интериорна декорация е тъкането на кошници от тръби от вестници: прост урок ще ви позволи да създадете истински произведения на изкуството.

Тъкането на кошници включва използването на въжени технологии, с негова помощ можете да създавате красиви продукти за декорация на дома. В такива кошници е удобно да съхранявате конци за плетене, предмети занаяти и други аксесоари. Готовата кошница не се различава по особена здравина, затова не си струва да поставяте в нея предмети с голямо тегло.

Кошница с тубички за вестници

Кошница с тубички за вестници

СъветиКошницата за вестници е добра за съхранение на декоративни плодове кухня: служи повече като интериор, отколкото като средство за пренасяне на неща.

За да направите кошница сами у дома, можете да използвате майсторски клас за начинаещи ръкоделие. Всичко, което е необходимо, е да подготвите необходимите материали и да следвате предложените стъпка по стъпка инструкции със снимка. Процесът е толкова вълнуващ, че дори ще включва деца на възраст над 7 години.

За работа ще ви трябва:

 • хартия – по -добре е да вземете вестници със солидна основа: флаерите или списанията са добри;
 • игла за плетене – тя е полезна за усукване на самите тръби: колкото по -дебела е иглата за плетене, толкова по -дебели ще бъдат тръбите, така че е по -добре да вземете размер от 2,5 до 4 мм;
 • PVA лепило – за сглобяване на основата;
 • ножици;
 • акрилна боя, лак или петно ​​- за довършване на готовия продукт;
 • аксесоари за декорация на кошницата.

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

След като подготвихме всички необходими материали, започваме работа.

Като начало нарязваме списанието на ленти с ширина 5-7 см, от които по-късно ще завъртим тръбите.

Вземете игла за плетене и прикрепете края на лентата към нея, като постепенно я навивате около оста: получаваме първата тръба, която трябва да бъде фиксирана с капка лепило в края.

В зависимост от размера на бъдещия продукт, броят на тръбите ще бъде определен. Например за кошница с диаметър 14 см ще са необходими 40 до 50 хартиени заготовки. Чрез увеличаване на височината на кошницата е необходимо да се увеличи броят на заготовките.

Следващата стъпка е да създадете основата за дъното..

Поставяме тръби с размери 4 на 4, образувайки кръст. За здравина се препоръчва кръстът да се намаже с PVA лепило, така че основата да е по -надеждна. Кръстът се счита за един от най -лесните начини да се направи основа, затова често се използва в тъкачни работилници за начинаещи..

След това преминаваме към тъкане на дъното..

 • Взимаме една тръба и я сгъваме наполовина, образувайки контур. Поставяме го върху получените 4 епруветки, както е показано на снимката. След това започваме да тъчем с въжен метод..
 • Тъкането на въжета се извършва в следния ред: тръбата отпред е усукана назад, а тази отзад, напротив, усукана напред. Така че е необходимо да оплетете няколко реда, докато пръчките свършат. Когато свършат, направете удължението – просто поставете новия детайл в отвора на стария и го закрепете с лепило.
 • След регистриране на 2 реда по 4 епруветки, те трябва да бъдат разделени и тъкането да продължи след всеки 2 пръчки вестник. Това ще даде на основата допълнителна здравина. Следващата стъпка ще бъде оплетка в 1 разделена тръба, както е показано на снимката: в резултат на това броят на редовете ще зависи от бъдещия диаметър на дъното.
 • Изрязваме хартиените заготовки, участващи в тъкането, и го огъваме навътре, залепваме самото дъно в крайните точки и го фиксираме с фиби, докато изсъхне напълно. След това започваме да повдигаме стените на кошницата, за да започнем да правим страничните части.

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

След това пристъпваме към тъкане на стената.

 • Отново правим примка от детайла, поставяме го върху стенната тръба и го оплетаме с въже по същия начин, както работихме с дъното.
 • Броят на редовете зависи от височината: за да запази формата си кошницата, поставяме буркана на дъното и го оплетаме.
 • За да завършим тъкането, също отрязваме краищата и огъваме детайла навътре, добавяйки лепило.

Красив декор

Красив декор

Започнете да тъчете дръжката.

 • За да направите това, трябва да оставите 3 епруветки от противоположните страни на кошницата и да ги оплетете.
 • Тъкането трябва да се извършва едновременно от двете страни на продукта, като постепенно се стеснява към центъра на кошницата.
 • В горната част краищата са свързани с лента и маскирани под основата на дръжката.
 • Последният етап е завършването на продукта: смесете малко бяла акрилна боя, вода и лепило и разходете този състав по периметъра на стените.
 • Също така трябва да нарисувате дъното на продукта. За да изсушите кошницата, обърнете я с главата надолу и оставете за няколко часа..

Окончателното декориране на готовия продукт се извършва по желание на въображението. Не забравяйте да отворите детайла с лак, за да закрепите връзките. Украсете кошницата с панделки, декоративни цветя, кристали или с помощта на техниката декупаж: шедьовърът ще зарадва окото и ще даде страхотно настроение.

Дръжка за тъкане

Една от основните части на кошницата е висококачествена дръжка, защото ще ви бъде полезна за пренасяне на предмети от място на място. Дръжката трябва да е плътна и издръжлива, можете да я украсите както желаете: направете плитка с панделка, залепете изкуствени камъни и кристали, а също така просто украсете с цветен акрил. Има няколко начина да направите дръжка:

 • ажурно тъкане;
 • косичка;
 • по въже.

Техника на тъкане с дръжка

Техника на тъкане с дръжка

В този майсторски клас ще се обмисли производството на надеждна и красива дръжка за кошница, използваща техниката на тъкане на плитки. На пръв поглед изглежда, че техниката е сложна и не подлежи на обяснение, но след като изпълните стъпка по стъпка действия за 1 час, можете да се насладите на готовата дръжка от ракита..

За работа ще ви трябват 6 дълги тръби за вестници по дължината на дръжката, цветни заготовки за сплитане на рамката, както и усуквания за тъкане на самата плитка.

Нека започнем работа стъпка по стъпка:

 • Слагаме сноповете вестници в размер на 6 парчета заедно и ги увиваме с цветни заготовки от тръби. Това е лесно да се направи: просто започнете от ръба на заготовките, като постепенно ги обвивате по целия периметър в един плътен пакет.
 • Когато основата на дръжката е готова, пристъпете към закрепване на 4 допълнителни тръби, за да украсите плитките. За да направите това, в самата основа на дръжката нанасяме 4 епруветки с различен или един и същи цвят и ги навиваме малко върху детайла с помощта на свивка.
 • Започваме да тъчем косичка: първо огънете две странични пръчки отстрани и огънете двете средни към себе си. След това извършваме тъкане според снимката на снимката по -долу..
 • Когато тръбата свърши, вмъкваме нова в нея, като навлажняваме връзката с лепило. Продължаваме да тъчем, докато плитката покрие цялата основа на дръжката. Готовата дръжка може да бъде фиксирана върху кошницата по всякакъв начин: най -добре е да направите това с техника на въже..

Дръжката трябва да е с високо качество

Дръжката трябва да е с високо качество

Как да направите корица?

Ако кошницата е отворена, тогава е достатъчно да направите дръжки за нея и тя ще бъде готова. Когато се планира производство на конструкция с капак, горната част на продукта се тъче отделно. За да направите свой собствен капак, можете да използвате прост майсторски клас за начинаещи.

СъветиАко искате да получите по -шарено покритие, трябва да изберете тези майсторски класове, които се основават на ажурно или шахматно тъкане – тогава моделът ще бъде ясно видим на повърхността.

За работа подгответе 2 кръга от картон, съответстващи по диаметър на готовата кошница. Кръгът може веднага да бъде украсен: декупаж, украсен с акрил или покриване с плат. Ще ви трябва и PVA лепило, много епруветки от един или повече цветове и лак.

Красива плетена корица

Красива плетена корица

Нека да преминем към процеса на създаване на прост, но красив капак:

 • Два кръга от картон трябва да бъдат залепени заедно, като предварително са поставени около обиколката, лъчите на усукване на вестници.
 • Тъкането се извършва с помощта на въжена техника или наслояване. Четирите основни пръта се вмъкват чрез едно усукване на гредата и започва оплетката на картонения кръг.
 • Всичките 4 клонки се използват наведнъж: първо се навиват върху тръбата на вестника, след това се извършват зад следващата тръба. Резултатът е красива рамка по контура на картона. Така целият кръг е изтъкан около диаметъра на кошницата..
 • За да се направят страните на капака, детайлът се нанася върху кошницата и гредите на усукванията се огъват надолу чрез огъване на багажника зад стелажа. Тъкането продължава в горната техника. Краищата се изрязват и сгъват навътре, като се залепват.

Готовият капак трябва да изсъхне, след което можете да го украсите по свой начин.

Начини на тъкане на кошници

Широката популярност на правенето на красиви кошници от вестникарски тръби провокира развитието на нови техники.. Ако по -рано беше възможно да се тъче кошница само по метода, посочен по -горе, тогава съвременните занаятчии не седят неподвижно.

Те измислят нови начини за тъкане на заготовки, както и различни схематични модели. За да научите повече за всеки от видовете тъкане, предлагаме да разгледате обобщена таблица с описание на методите.

Подходящ за подарък

Подходящ за подарък

Описание на техниката Където е приложимо?
Усукване по спирала Техниката се счита за една от най -простите, съдейки по прегледите на майсторките, дори ученик може да се справи с нея. Същността на метода се крие в постепенното увеличаване на височината на продукта поради кръговото тъкане на тръбите. Всеки нов детайл се наслагва върху предишния по спирала. Използва се за създаване на високи кошници за декоративни цели, както и за атрактивни необичайни вази. Използвайки тази техника, е лесно да се направи стилна декорация за интериора..
Наслоени Техниката включва направата на кошница от няколко тръби наведнъж. За удобство на тъкане първо изпълнете няколко реда въжена техника, поставете допълнителни тръби в опорните отвори и започнете да оплетате стените в кръг с всяка тръба едновременно. Използва се за създаване на кошници с различни форми, както и за декориране на шарки по повърхността на продуктите. Заслужава да се отбележи, че стелажите трябва да са с порядък по -силни от заготовките за сами плитки..
Въже Този метод на тъкане беше обсъден в майсторския клас по -горе, където стъпка по стъпка ръководство за създаване на оригинална, но проста кошница за начинаещи се разглобява. Техниката на тъкане се използва за създаване на прости кръгли и квадратни изделия. Този метод е подходящ за обучение на начинаещи занаятчии..
Спирално тъкане Не бъркайте методологията със спираловидно усукване – те са коренно различни. Този метод включва тъкане под ъгъл. Спиралното тъкане е подходящо за малки и високи предмети като тесни кошници, чаши, вази.
Косичка Има 2 вида този метод – кантиране и товарителница. Първият вариант се използва за тъкане на стелажа обратно на часовниковата стрелка, докато тръбите се изваждат и навлизат. Надземната техника включва използването на няколко усуквания наведнъж, оплетена с ръб. Кошниците, направени с това тъкане, изглеждат по -грациозни. Текстурата на рисунката прилича на истинска кошница от върбова лоза.
Ажурна Не е трудно да се разпознае такова тъкане – външно изглежда като дантела. Състои се от дупки и шарки. Техниката е синтез на прости и сложни техники. Оригиналните кошници от ажурно тъкане са отворени или затворени. Те са подходящи за подаряване на подарък за рожден ден като опаковъчна кутия..

Разглежданите методи на тъкане ще ви помогнат да разберете по -добре как правилно да направите кошница със собствените си ръце. За начинаещи е по -добре да използвате техниката на въже или усукване със спирала, по пътя ще бъдат представени по -подробни описания на тези техники..

Кошове за пране

Основното предимство на работата в тази техника е нейната практическа страна: след като сте се научили да тъчете кошници от импровизиран материал, можете лесно да създавате предмети за домакинска употреба.

Едно от тези полезни устройства е кош за пране – работата се извършва просто, трудностите се крият само в размера на самия продукт. За да изплетете сами кошница за пране от ролки вестници, бъдете търпеливи и разполагайте с необходимите материали..

Опция за съхранение на пране

Опция за съхранение на пране

Подгответе следните материали и инструменти:

 • дебел картон, някои майсторки използват велпапе;
 • тапет или цветна хартия за залепване на дъното;
 • хартиени тръби, предварително боядисани в необходимия цвят и оцветени;
 • безцветен лак;
 • PVA лепило;
 • плат за подплата на основата.

Ще ви трябват и щипки за дрехи, за да закрепите дъното, докато изсъхне, и тежки предмети като гира или купчина книги. Кутията няма да е излишна, според размера на която кошницата ще бъде оплетена. Това ще добави стабилност на дъното и ще направи кошницата правилна форма..

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Първото нещо, което трябва да направите, е да се придържате тапет върху картон и изчакайте да изсъхне. След това вземете подготвените тръби и ги разпределете по дъното, като ги закрепите с лепило. Необходимо е да поставите втори лист картон върху пръчките и здраво да го закрепите с лепило и щипки, като изчакате да изсъхне напълно.

Когато материалът изсъхне, можете да преминете към оплетене на стените. За целта тръбите се огъват с всяко следващо руло и се изтеглят нагоре. В центъра на дъното е инсталирана кутия с подходящ размер, така че тъкането да приеме правилната форма..

Работата използва техниката на слоево тъкане с няколко тръби наведнъж.

Можете да използвате едноцветни свити или двуцветни версии. Тръбата се навива зад основата на оста, след това се извежда пред оста – по този начин се получава тъкане, подобно на влакната от кинц.

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Когато височината бъде достигната, можете да продължите към производството на дръжки. За това се правят повдигащи се редове от противоположните страни на кошницата, имитиращи дръжка. В края на работата тръбите се нарязват и скриват вътре, като се фиксират с лепило. Кошницата е декорирана както желаете: често е едноцветна живопис с акрилна боя.

Кошница за плодове

Намирането на практическо приложение за ръчно изработени неща винаги е лесно. Например, направата на кошница с плодове би била добра идея: продуктът може да се използва вместо метална купа с плодове и да се поставят леки плодове вътре. Някои готови кошници са способни да задържат голяма тежест, всичко ще зависи от техниката и плътността на тъкане..

Плодовете могат да се съхраняват

Плодовете могат да се съхраняват

За да направите сами красива кошница с плодове, пригответе 310 тръби за вестници – дължината им е 27 см. Препоръчва се предварително боядисване на тръбите с този състав: вземете 2 супени лъжици за половин литър вода. л. акрилен лак и се смесва с цвета на нюанса. Обработете всички тръби и започнете стъпка по стъпка работа.

Описание на сцената
Образуване на дъното Дъното е направено по техника на въже с помощта на кръст за основата. Вземете 12 епруветки, разделете ги на групи по 3 и залепете кръста.
Тъкане на дъното Изплетете 6 реда, като използвате посочената техника, сплитайки 3 тръбички наведнъж, след което започнете да сплитате по 1 сноп всяка. Така че е необходимо да тъчете, докато се получи дъното на желания диаметър..
Оформяне на дъски За да направите издигания за тъкане на страните на конструкцията, е необходимо да поставите още 3 тръби във всеки отвор с пръчка.
Дъски за тъкане Поставяйки дъното върху кръгъл предмет, например дървена купа, можете да продължите да работите. Тук вече можете да тъчете страните, като използвате слоеста техника: тя се изпълнява на 2-4 пръта и ще бъде много по-надеждна от техниката на въжето.
Ажурно създаване За да направите кошницата елегантна, можете да създадете модел: в центъра на тъкането просто кръстосайте съседните пръти, имитирайки ромби. Натиснете всяка връзка с щипка за дрехи и тъчете нови пръти за по -нататъшна работа.
Оформяне на дръжката Когато основната работа е готова, пристъпваме към създаване на дръжка: поставете допълнителни пръти отстрани на продукта и създайте дръжка, съгласно посочения по -горе майсторски клас.
Декор Ние украсяваме структурата, както желаете: рисуваме с многоцветни пигменти, правим вложки от плат.

Такава кошница няма нужда от капак, защото е предназначена за съхранение на плодове. Дръжката на продукта може да бъде ефективно украсена с роза от фоамиран.

Тъкане на кошници с различни форми

За различни нужди се използват кошници с различни форми. Например, правоъгълна висока кошница е полезна за съхранение на бельо, квадратна или кръгла кошница е подходяща за съхранение на аксесоари за шиене, а овалният дизайн ще бъде подходящ за декориране на стая за празниците. Подробни майсторски класове за производството на всяка форма са представени по -долу.

Модел с квадратна форма

Модел с квадратна форма

Квадратна кошница

Този тип продукти са идеални като кошница за хляб за настолни компютри. Достатъчно е да поставите вътре облицовка от плат и красива кутия за хляб за сервиране на гости – готова. Работата ще се основава на използването на специално устройство, което помага за бързо тъкане на основата на продукта.

За да направите такова помощно устройство, достатъчно е да вземете лист картон, да го огънете наполовина по дължина и след 2 см от гънката с перфоратор да направите дупки за тръбите. Трябва също да подготвите голям брой снопове хартия или вестници..

За да изглежда кошницата повече като кошница от слама, изравнете усукванията..

 • Вмъкваме пръчки за основата в отворите на картона, така че повечето от тях да са по -близо до работата.
 • Започваме да сплитаме дъното: вземаме дълга тръба и я вмъкваме до картона, след което работим по техниката на тъкане на въже. Когато достигнем желания периметър на квадрата, завършваме дъното.
 • За да оформите и повдигнете стените, поставете нови факли по периметъра на квадрата: огънете усукването наполовина и го прокарайте през отвора, хващайки най -близката тръба. Фиксираме точките на закрепване с тиксо и фиби.
 • Започваме да оплетаме стените, докато достигнем височината. За по -лесна работа поставяме конструкцията върху квадратна кутия.

Може да се използва като кошче за хляб

Може да се използва като кошче за хляб

Когато работата приключи, можете да прикрепите дръжка към нея или да тъчете допълнителен капак. Такава кошница не само ще служи като кошница за хляб, но ще бъде добър вариант за опаковъчна кутия..

Овална кошница

Продуктът с овален тип се счита за втори по популярност след кръглата кошница.. Тази форма е по -обемна и предполага използване като ковчеже, опаковъчна кутия или просто за съхранение на импровизирани аксесоари.. Самият продукт е украсен с:

 • цветя;
 • панделки;
 • нишки;
 • различни текстилни изделия.

За работа са необходими същите материали:

 • тръби за вестници от ленти с размери 11х28 см;
 • игла за плетене;
 • лепило;
 • петно;
 • лак;
 • декор.

Традиционно първият етап се счита за производство на кръст: в правоъгълен дизайн той изглежда и се прави по различен начин. Тъй като се използва тъкане на въже в 2 тръби, двойните усуквания трябва да бъдат резбовани напречно.

Една от най -популярните форми

Една от най -популярните форми

Първите два реда са тъкани една и две тръби, останалите девет реда са тъкани един по един. В средата на работата е необходимо да се добавят допълнителни стелажи в количество, равно на броя на основните стелажи. След това се прави преход отстрани. След това страните са изтъкани, след 5 реда е необходимо да се направят дупки за лентата – ако желаете, можете да ги пропуснете.

За да се изравнят дупките, те се подравняват с дебел картон. Останалата част от продукта е сплетена по обичайния начин.

Готовата кошница ще бъде идеалният подарък за жена, която се занимава с ръкоделие. Също така е удобно да поставите кърпички в продукта за съхранение или друг текстил. След като завърши дизайна, той ще бъде добър подарък за младото поколение..

Ще се впише в интериора на кухнята

Ще се впише в интериора на кухнята

Ще ви бъде интересно:

Квилингът е умението за навиване на хартия. Майсторски класове за начинаещи Стъпка по стъпка (165+ снимки)

Как да направите обемни хартиени занаяти със собствените си ръце? 6 стъпка по стъпка работилници за вашия декор

Прости и обемни снежинки от хартия „Направи си сам“: 75+ снимки с инструкции стъпка по стъпка

Направи си сам ажурна кошница

Един от най -красивите видове кошници е ажурният сорт. За да тъчете продукта, можете да използвате сложни техники, създавайки плавни преходи от един модел към друг..

Ако трудностите не са за нас, тогава препоръчваме да използвате майсторския клас, предложен по -долу, който ще ви научи как лесно и бързо да направите ажурен продукт.

Ажурен продукт

Ажурен продукт

Инструкция стъпка по стъпка

 • Ще подготвим материалите: ще са необходими тръби от вестници – вече се знае как да ги тъкат. Броят на тръбите зависи от тяхната дължина, както и от височината на кошницата и нейния диаметър. За работа е по -добре да вземете 2 нюанса пръчки наведнъж: един от тях ще направи ажурни модели под формата на сърца.
 • Започваме да правим дъното: то е изтъкано по същия начин, както в майсторския клас с кръгла кошница. Вземете 4 чифта тръби и ги залепете в кръст, като намажете основата в средата с лепило PVA. Първият ред на дъното ще бъде оплетен в 2 тръби наведнъж, като от втория ред е необходимо да се оплете 1 пръчка.
 • Според тази схема цялото дъно е изтъкано, докато се формира желаният размер на кошницата. Освен това тръбите трябва да се повдигнат нагоре – можете да направите това ръчно или да използвате кръгли съдове за по -равномерно издигане. Тъкането на първите два реда ще се извършва по техниката на “рибена кост” напред и назад, когато първата тръба отива зад ролката, а втората се полага пред нея.
 • След сплитане на първите два реда странични стени, се вмъква пръчка с различен цвят. С негова помощ се плете определен брой редове, например 2 реда. След това се предлага да се направи ажурен модел.
 • Можете да направите ажурен модел от всякаква форма; в този майсторски клас се използва сърце. Изработката е много лесна: ролката на вестника е усукана в спирала, образувайки овал. Всеки обрат се вмъква в отвора на кошницата, получава се сърце: горната и долната част на фигурата са залепени с PVA към опорите.
 • Освен това тъкането продължава: необходимо е да се направят колкото се може повече редове, за да се получи желаната височина. Краищата на тръбите са отрязани, а опашките са скрити под други снопове, всичко е фиксирано с лепило. Резултатът е елегантна кошница с ажурни шарки..

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Такъв продукт ще бъде добър подарък за любим човек на Свети Валентин – можете да поставите красива пощенска картичка и шоколадова лента там. Също така в такава кошница е удобно да съхранявате консумативи за шиене и парчета плат..

Оригинална и романтична кошница ще бъде любим декор в детска стая или спалня.

Кош за шах – модел на тъкане

За да се получи оригинален и стилен продукт от тръби за вестници, се използват различни модели на тъкане. Една от простите, но ефективни схеми е методът „шахматна дъска“. Такъв модел може да се получи с помощта на въже тъкане с две цветя, както и при производството на кошница с отвори, където празнините се редуват с запълнени квадрати.

Моделът, показан на снимката, е изтъкан много просто:

 • Първо се прави правоъгълно дъно – може да се направи според майсторските класове по -горе.
 • След прехода към издигането на страните се тъкат още 5-10 реда и след това започва тъкането на шахматна дъска.
 • За всеки две опори се използва една вестникарска тръба, която ги тъче последователно на слоеве.

СъветиИзползвайки този модел, можете да тъчете не само оригинална кошница, но и органайзер за съхранение на списания, както и декоративна ваза за цветя от велпапе.

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша? Тъкане на кошници от тръби за вестници стъпка по стъпка за начинаещи (90 + снимки). Как да започна и завърша?

Можете да използвате шахматна дъска в едноцветен или двуцветен. Някои майсторки умело преплитат повече от два цвята в един продукт: резултатът е стилна и ярка кошница за ръкоделие. Може да се използва за тематични фотосесии и заснемане..

Някои майсторки са измислили отличен лайфхак за здраво и равномерно изплитане на страните на кошницата.: След като изкачването е направено и са добавени нови тъкачни пръти, горните ръце могат да бъдат прикрепени към кутията с щипки за дрехи. Благодарение на този трик тъкането не само ще стане равномерно, но и процесът ще върви много по -бързо..

Може да е подарък за Свети Валентин

Може да е подарък за Свети Валентин

Thanks! You've already liked this