Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

Интериорът, декориран в бели и черни цветове, е необичаен и екстравагантен. Тези контрастни цветове привличат вниманието на всеки, който прекрачва прага на апартамента. Разберете как този контраст може завинаги да промени милото и сиво ежедневие на вашия интериор по -нататък в статията по -подробно.

Съдържанието на тази статия:

Кухня

Комбинацията от черно и бяло в интериора кухня се счита за универсален вариант. Тези цветове ще изглеждат страхотно в малки и уютни кухненски пространства, както и в просторни трапезарии и кухни, които заемат голяма площ..

Универсална опция в интериора

Универсална опция в интериора

Черното и бялото се считат за основа за класически интериор. Едноцветните цветове помагат за създаването на стилен интериор. Светлите нюанси внасят свежо докосване в жилищното пространство. Интензивните черни цветове създават динамичен, несравним контраст с успокояващите пастелни тонове.

Чрез интелигентно прилагане на монохромни тонове, ние помагаме на нашите клиенти да коригират съществуващите несъвършенства в помещението.. Правилната комбинация черен с бял помага на клиента визуално да разшири малката кухня, да я направи по -просторна. Контрастните тонове се избират за интериора на стаята, в която трябва леко да повдигнете прекалено ниското таван в стаята.

Визуално разширяване на пространството

Визуално разширяване на пространството

Не познавайки основните правила за ефективно използване на цветовете, човек, който използва тъмен и светъл тон при планиране на стая, може да направи груби грешки..

И тогава стаята ще бъде лошо възприета. Неграмотно избраната комбинация от цветове може да раздразни хората, които прекарват по -голямата част от времето си в нея..

Избираме правилно комбинацията

Избираме правилно комбинацията

Съвети от нашите дизайнери

Когато декорирате кухнята си в черно и бяло, препоръчваме да вземете предвид съветите на нашите дизайнери. Смята се за непрактично използването на двата цвята в равни пропорции.. Използването на тъмни нюанси като основа в кухнята също може да развали впечатлението.. Ако пренебрегнете тази препоръка, създаденото пространство може да се окаже мрачно и скучно..

Печелившата версия на основата се счита за бяла. Това ще бъде особено необходимо в следните ситуации:

 • Ако кухненската площ е твърде малка, белите тонове визуално разширяват пространството..
 • Ако в стаята няма достатъчно естествена светлина: белите повърхности имат способността да отразяват светлинните частици и да направят стаята по -ярка.
 • При липса на време за ежедневно почистване на кухнята, бялото ще се превърне в истински помощник. Петна и прах са по -видими на черни лъскави повърхности.

Когато черното е доминиращо

Когато черното е доминиращо

Ако се използва твърде много бяло, тъмните акценти в стаята няма да се виждат. Липсата на необходими контрасти ще направи стаята скучна и безинтересна..

 Хол

 Какви са предимствата на хол, декориран в черно и бяло:

 • Стилна изтънченост хол придава използването на монохромни тонове. Интериорът му е снабден със „стена“, изработена от бреза или друго ценно дърво, боядисано в черно или бяло.
 • Като добавите няколко ярки акцента, можете да получите много уютна стая, в която често ще се събират членове на семейството и хора, поканени в къщата. Правилната комбинация от бял опънат таван, тапет светли тонове с плътни тъмни мебели създава неповторим уют и стил в стаята.
 • Стаята за гости с висок бял таван, светли тапети с тъмен модел се възприема лесно и безтегловност. Въпреки това холът не губи своята солидност..
 • Интериорът на хола, който е доминиран от светли нюанси, отпуска човек след дълъг работен ден. В светла всекидневна човек чувства хармония и сигурност..
 • Контрастите, създадени от черно и бяло, подчертават необичайните детайли на хола. Тъмните мебели изглеждат скъпи и изискани в такава стая. Едноцветните плакати спомагат за освежаване на интериора и подчертават неговата индивидуалност.

С висок бял таван

С висок бял таван

Изборът на бели и черни тонове за интериорна декорация обикновено е запазен за нестандартни личности и хора с добър вкус. Собствениците на такива интериори не са готови да останат незабелязани..

Плакати

Плакатите, които използват контрастни цветове бяло и черно, притежават специална магия. Според психолозите монохромните истории могат да повлияят на настроението на човек.. Плакатите, направени в тези цветове, предизвикват положителни емоции. Този факт може да изглежда изненадващ, защото основата на изображенията на плакатите се състои от два контрастни монохромни.

Монохромни сюжети за дизайн

Монохромни сюжети за дизайн

Гледайки такива плакати, въображението на човек започва да работи активно. Мозъкът добавя всички липсващи цветове, за да оживи картината. Ахроматичните цветове не отвличат мислите на човек от сюжета или обекта, нарисуван на плаката. Тези нюанси само подчертават всички важни точки, замислени от дизайнера при създаването на картината..

Изборът на черно -бели плакати оставя след себе си изключителна личност. Такива хора следват модата в интериора. Те обичат да се обграждат с нестандартни неща, които носят сложен смислов товар..

Плакатите могат да добавят вкус

Плакатите могат да добавят вкус

Спалня

При избора на интериор спални трябва да се отървете от използването на много тъмни тонове. Според психолозите тъмните цветове влошават емоционалното състояние на хората и не допринасят за здравословния сън.. Собствениците на помещенията в такава спалня редовно ще изпитват необосновано безпокойство, което ще попречи на добрата почивка..

Препоръчваме да използвате голям брой светли цветове във вътрешността на спалнята. За да придадете на помещението въздух и безтегловност, е необходимо да изберете тапети с нежни пастелни цветове, светло течащи завеси, ламиниран паркет от дърво леки скали. Тъмните мебели ще изглеждат добре в такава спалня, но не трябва да има прекалено много от нея..

По -добре е да използвате повече светли цветове.

По -добре е да използвате повече светли цветове.

За да осигурите здравословен сън в спалня, за която са избрани черни мебели, трябва да вземете предвид няколко съвета за дизайн:

 • С тъмното легло спалното бельо в нюанси, които съответстват на цвета на тапета в спалнята, ще вървят добре.
 • Над леглото в тъмни тонове е добре да отбележите няколко семейни черно -бели снимки или малки плакати с успокояващ сюжет.
 • Необичаен вид на стая с тъмно легло ще придаде специално осветление, което е инсталирано, за да рамкира периметъра на мястото за спане.
 • Когато избирате тъмен цвят ламинат за спалнята, е добре да изберете пердета, които съответстват на цвета на пода на стаята. Това решение ще позволи на собствениците да подчертаят един -единствен стил, в който е създаден интериорът на спалнята..

Добавете малко яркост

Добавете малко яркост

Следвайки тези съвети, можете да създадете спокойна атмосфера за бързо отпускане в спалната стая..

Тапет

Комбинацията от черно -бели тапети ще ви помогне да добавите динамика и ярък контраст към образа на стаята. Тези цветове придават на пространството строга елегантност. Или, напротив, добавете весели нотки към стила на стаята, като използвате тапети в контрастни тонове..

Добавяме динамика в стаята

Добавяме динамика в стаята

При избора на тапет ви съветваме да обърнете внимание на следните нюанси:

 • Ако в тапета преобладава тъмна основа, те визуално ще стеснят помещенията. Препоръчително е да изберете такъв тапет за помещения, които заемат голяма площ. Просторни дневни, класически спални и трапезарии, декорирани в този стил, изумяват с лукс и грация.
 • Преобладаването на бяло над черно визуално разширява стаята. Светлите цветове правят стаята по -светла и радостна.
 • Малките шарки на черно -бели тапети ще играят незначителна роля в цялостното възприятие на стаята. Такъв модел се слива и тапетът се възприема в един основен цвят..
 • Средните детайли на дизайна ще бъдат несъвместими с плакати или картини в стая. Декораторите препоръчват използването на тапети с малки шарки за малки стаи. Такива мотиви не привличат вниманието, а образът на стаята се възприема по -цялостно..
 • Препоръчваме да използвате големи шарки върху тапети само за големи площи. Големите мотиви се възприемат като отделни детайли на стаята.

Когато избираме тапети, обръщаме внимание на много детайли.

Когато избираме тапети, обръщаме внимание на много детайли.

Ако желаете, можете да комбинирате няколко вида тапети за залепване на една стая. Стая, в която се използва комбинация от тапети с шарка и без нея, изглежда грандиозно.

 Черно, бяло и червено

Използването на три цвята в интериора се счита за нестандартно решение.. Ярък червен цветът върви добре както с бяло, така и с черно. Ако се намери хармонията на три цвята, тогава стаята ще изглежда стилно и празнично..

Перфектна хармония от три цвята

Перфектна хармония от три цвята

Как хармонично да комбинирате бяло, черно, червено на закрито:

 • Когато планирате интериора си, трябва да изберете един цвят като основа. Основният нюанс трябва да се нанесе върху около 70% от площта. Ако разпределите трите цвята в равни пропорции, тогава престоя в стаята ще предизвика чувство на безпокойство или апатия..
 • Наситеният червен цвят изглежда красив и впечатляващ на закрито. Може да има много малко от него, но е важно да се опитате да повторите един тон на червено в няколко интериорни детайла..
 • Ако доминирането на червения тон е замислено в едната част на стаята, то в другата част изобщо не трябва да се използва.
 • За да създадете ефектен черно -бял червен интериор, не е необходимо да боядисвате стените в алено или да използвате червени тапети. Достатъчно е да разредите съществуващия интериор с красиви червени аксесоари. Те могат да бъдат: диван възглавници, картини и плакати, стена гледам или килим за секс.
 • Благороден Сив цветът ще помогне за разреждане на черно -белия интериор, в който е добавено ярко червено.

Вторично сиво

Вторично сиво

Стая, украсена с черно, червено и бяло, винаги привлича вниманието на всеки, който прекрачи прага му. Ефективна комбинация от тези цветове често се използва в работата на дизайнери и създатели на мебелни каталози..

Ще ви бъде интересно:

Люляков цвят в интериора – 210+ (Снимка) Голямо разнообразие и комбинация от нюанси

Розова приказка: 220+ (Снимка) Опции за комбиниране в интериора на различни стаи

Синьо: Дзен цвят в интериора за постигане на спокойствие. 210+ (Снимка) Цветови комбинации в кухнята, хола, спалнята

Теракотен цвят в интериора – От началото до наши дни. 195+ (Снимка) Ярки цветови комбинации

Кафяв цвят в интериора: 260+ (Снимка) “Шоколадов” дизайн. Интересни и оригинални цветови комбинации

Баня

Постигнете правилната комбинация от монохромно в дизайна баня стаите могат да бъдат трудни. Стаята може да изглежда скучна или скучна с излишък или липса на определен цвят..

Използвайте черно за основа

Използвайте черно за основа

За да направите правилния избор, препоръчваме:

 • Малка баня с нисък таван трябва да бъде декорирана предимно в бяло.
 • Тъмните тонове могат да се използват за подчертаване на красиви или необичайни форми във водопровода. Сиви или сребърни аксесоари и светло обзавеждане работят добре за баня, декорирана в черно и бяло..
 • Огледалните повърхности и преградите от оригинално цветно стъкло ще добавят специален ефект към стаята..
 • Лъскав бял опънат таван ще помогне успешно да се скрият недостатъците в декорацията на стаята или структурите, използвани в нея.
 • Черното може да се използва като основа в големи бани. В такива помещения не само отделните елементи могат да бъдат тъмни, но и цели части от стаята. В просторни стаи драматичното черно се използва за вътрешна декорация на стени и подове.

Баня с цветен цветен декор

Баня с цветен цветен декор

Едноцветните цветове работят добре с почти всички нюанси на цветовия спектър. Ето защо, за да съживите интериора на банята в черно и бяло, е достатъчно да използвате всеки цветен аксесоар, чийто цвят е приятен за собственика и предизвиква положителни емоции в него. И тогава банята ще се трансформира и ще блести с нови цветове..

Завеси 

Завесите се считат за ефективно декоративно решение за всяка стая, което помага да се подчертае неговата индивидуалност. В интериора, изпълнен в черно и бяло, завесите са в състояние да съживят стаята, да придадат на атмосферата тържественост, да подчертаят съществуващите предимства и да скрият недостатъците.

Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

За да бъде правилният и хармоничен изборът на завеси, струва си да се има предвид площта на стаята:

 • За малките дневни и спални, чийто основен цвят в интериора е бял и млечен, пастелните нюанси са идеални. Те могат да бъдат: бежово, слонова кост, леко сребристо, благородно сиво. Изброените нюанси на завеси ще добавят специален лукс и изтънченост в стаята в черно и бяло..
 • За просторни, добре осветени стаи можете да изберете пердета в ярки цветове. За да украсите хола в бели и черни тонове, трябва да използвате завеси в топли, радостни нюанси. Може да избира завеси богато жълто, луксозен червен, стилен изумруд.

Възможност за черно -бели завеси

Възможност за черно -бели завеси

Класическата версия на завеси за интериора в черно и бяло са:

 • черни завеси;
 • светли завеси;
 • завеси в бели и черни ивици, които могат да бъдат хоризонтални или вертикални.

Плочки за под

Използване на черно -бял под плочки изработена от керамика се счита за един от класическите варианти за подови настилки на закрито. Тази декоративна техника не губи своята актуалност с течение на времето..

Класически дизайн на пода

Класически дизайн на пода

Комбинацията от тъмни и светли плочки на пода може да изглежда доста скучна и никак не интересна. Но това съвсем не е така: комбинацията от благородно черно и елегантно бяло създава ритмичен и ефективен баланс..

Защо е важно да обърнете внимание на правилната комбинация от монохромни цветове в интериора:

 • Универсалност. Комбинацията от тъмни и светли керамични подови плочки се съчетава хармонично в голямо разнообразие от стилове от класически до минимализъм.
 • Изпитана във времето класика. Комбинацията от монохромни комбинации се счита за приемлива във всеки интериорен стил. Интериорът на кухнята или трапезарията, който използва черно -бели подови плочки, ще остане актуален за дълго време..
 • Изгоден контраст. Техниката позволява на един цвят да подчертае благоприятно ползите от използването на друг.
 • Ефективност на възприятието. Редуването на монохромно създава специален ефектен ефект.

Идеален за малки пространства

Идеален за малки пространства

СъветиАко искате да разредете цветното дуо с допълнителни нюанси, трябва да изберете благородни нюанси на сивото, богати кафяво или топло бежово.

Интериор на тавана

Ефективно решение ще бъде използването на черен таван в определени части на стаята. В район с луксозен черен таван може да се използва бяла настилка. С това решение можете визуално да разширите пространството, да изгладите несъвършенствата при довършването и да поставите необходимите акценти..

Луксозно черно

Луксозно черно

Когато използвате черно -бели тавани, не препоръчваме да добавяте друг ярък цвят при декориране на стаята. Комбинацията от монохромни цветове при декориране на тавана не предполага използването на ярки аксесоари за декориране на интериора. Това правило важи за декорацията на стени и подове..

Използване на голям брой точки лампи върху черен или черно -бял таван ще помогне да се създаде ефект на романтично звездно небе. Това решение се използва при проектирането на спални с тъмни тавани..

Използване на голям брой осветителни тела

Използване на голям брой осветителни тела

За да добавят свежи нотки към интериора с черно -бял таван, дизайнерите препоръчват да се използват бежови тонове в декора на стаята..

Използвайте допълващи се цветове

Използвайте допълващи се цветове

Осветление 

За да подчертаете драматичния ефект на черно -белия интериор, препоръчваме да използвате специално осветление.. Сред основните правила за това как правилно да се осветява стая в монохромни нюанси, си струва да се подчертае:

 • Малките прожектори придават дълбочина и изтънченост на лакираните черни мебели. Но голям брой такива лампи ще направят контраста на монохромните цветове, използвани за създаване на интериора, по -малко забележим..
 • Необичайно многостепенно осветление се използва за придаване на мистерия и хармония на спалня, обзаведена с тъмни мебели. Матовите повърхности се чувстват по -луксозни и текстурирани при този вид осветление..
 • Доста рядко се използват черно -бели цветове за декорация. на децата стаи. Когато декорирате детска стая в монохромни цветове, трябва да се погрижите за достатъчно количество слънчева светлина в стаята. Доброто осветление за детската стая е важно при избора на тъмни мебели за тази стая. Ако в детската стая няма достатъчно естествена светлина, тогава черните мебели ще се възприемат като обемисти, а самата стая, въпреки елегантността и последователността на стила, ще бъде лишена от комфорт..
 • Ако стаята ще бъде осветена от прожектори, важно е да се гарантира, че има достатъчно от тях в стаята. Няколко единични тела осигуряват сурова светлина, създавайки хладно, неживо пространство около тъмните мебели. Адекватното осветление в черно -белия интериор създава уютни, меки линии.
 • Раменете на полилея, насочени към тавана, осигуряват спокойна, успокояваща светлина, равномерно разпределена по целия таван. Полилеи с рога, насочени надолу, не препоръчваме да го използвате за вътрешна декорация в монохромни цветове. Такава светлина може да влоши атмосферата на натиск върху човешката психика, особено ако сред преобладаващите тонове е избрано черно..

Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня) Стил, комфорт и красота (170+ снимки): интериор в черно и бяло (хол, спалня, кухня)

ВИДЕО: Избор на черно -бял интериор

изводи

При спазване на изброените правила, добре организираното черно-бяло пространство ще се възприема лесно и положително..

Thanks! You've already liked this