Направи си сам занаяти от естествен материал (+185 снимки). Красиво творчество за училище и детска градина

Направи си сам занаяти от естествен материал

Не само децата, но и много възрастни обичат да правят нещо със собствените си ръце. Най -добре е да се събират естествени материали за детски занаяти през лятото и, разбира се, през есента. Краят на горещия сезон и по -голямата част от сезона на прибиране на реколтата е подходящ момент за прекарване на повече време сред природата, скитане през гората, покрай река или езеро, релакс край морето или разходки в градския парк. Повече подробности по -късно в статията.

Защо калайджия

От всеки един от тези „излети“ към природата обикновено се връщаме с малки сувенири. Това могат да бъдат черупки, красиви камъни, оригинални клони на дървета или храсти, жълъди, семена и плодове с необичайни форми, листа, цветя, пъпки.

Естествен материал за творчески занаяти

Естествен материал за творчески занаяти

За съжаление тези необичайни дарове на природата бързо стават непривлекателни и се превръщат в прах. Но все пак – това е и възможност за създаване.

Различни шедьоври

Разнообразие от шедьоври от черупки

Моят опит потвърждава, че мнозина си отказват удоволствието да направят нещо, просто защото нямат лични идеи, не знаят какви материали са необходими и по принцип не разбират защо е необходимо. Ще се опитам да отговоря на тези въпроси.

Включете въображението си и ще успеете

Включете въображението си и ще успеете

На първо място, трябва да се изхожда от факта, че това поле на дейност е особено близко до децата, но ще се изисква помощта на възрастни..

Съвместните производствени класове ще служат като добър мост към сближаването, взаимното разбирателство между поколенията и ще спомогнат за развитието на творческото мислене у децата, подобряването на фините двигателни умения на пръстите и ще научи бебето на доброта. Освен това, работейки с материали, дарени от самата природа, децата получават много полезна информация..

Прекрасен панел от импровизирани средства

Прекрасен панел от импровизирани средства

Например децата помнят добре на какви дървета растат жълъди и кестени, какви разлики има между смърч и борови шишарки, кои цветя могат да се нарекат най -красивите. Освен това те ще ви помогнат да научите форма, цветове, да разберете текстурата, да се научите да правите разлика между плоски, обемисти обекти.

Научете децата да правят разлика между естествени материали

Научете децата да правят разлика между естествени материали

Заготовки и техните характеристики

Повечето материали изсъхват по време на съхранение, стават твърди, така че някои от тях трябва да се накиснат във вода преди започване на работа и след това да се оставят за още един ден на хладно място, за да се отстрани излишната влага. Жълъдите, кестените могат да се използват веднага след прибиране на реколтата или да се оставят на открито до зимата.

Занаятите от жълъди и кестени се съхраняват дълго време

Занаятите от жълъди и кестени се съхраняват дълго време

Кората на дърветата е много красив декоративен естествен материал (особено близо до бреза), но трябва да се събира от вече отсечени дървета или клони, отчупени от вятъра. Черупките, събрани по бреговете на река или море, ще ви бъдат полезни, там можете да намерите и много камъни с необичайна форма или цвят.

Бичове, планинска пепел обикновено се използват сушени, така че съберете малко, така че да е достатъчно, за да създадете модел, оставете малко, изсушете го, по -късно можете да направите малки очи от зрънцето, когато правите фигури на различни животни.

Занаяти, използващи дървесна кора

Занаяти, използващи дървесна кора

Листата обикновено се берат през есента, когато са особено красиви. Те се поставят на склад между страниците на стари вестници, списания, въпреки че има по -бърз начин за сушене – гореща ютия. За занаятите може да се нуждаете от клони от трепетлика, липа, елша, тъй като те имат меко дърво, добре е вашата колекция да съдържа пера с необичаен цвят, както и други оригинални предмети..

Използвайте клонки с необичайни форми

Използвайте клонки с необичайни форми

Всички събрани природни съкровища трябва да бъдат изсушени, поставени в отделна кутия и когато се появи свободното време през дългите зимни вечери и с началото на новогодишните празници, те ще бъдат много полезни за вашето семейство..

Дарове от природата, събрани от вас

Дарове от природата, събрани от вас

Изобщо не е необходимо да „гоним“, те самите са по време на следващата разходка, привличайки вниманието ни, очите ни, с необичайната си форма, цвят или текстура. През уикендите с деца можете да съберете няколко жълъда, камъни, кестени, черупки, горски плодове.

Съберете липсващи или харесвани материали

Съберете липсващи или харесвани материали

Дивите борови шишарки са отличен избор за направата на обемисти играчки, формата им наподобява тялото на различни животни в пухкаво кожено палто. Кората и кестените изглеждат добре в много занаяти.

Катерица от шишарки като в пухкаво кожено палто

Катерица от шишарки като в пухкаво кожено палто

Какво може да се направи

Занаятите за деца могат да бъдат много различни. Всеки от нас е в състояние да направи оригинални изделия от дърво със собствените си ръце. Лесно можем да изработим мебели за кукли, оригинални фоторамки, стойки, уникални свещи, рафтове, кошници, декоративни колажи. Създаването от естествени материали е много интересен, вълнуващ процес, достъпен дори за най -малките деца..

Занаяти за декориране на интериора на къщата

Занаяти за декориране на интериора на къщата

Познайте какво можете да правите с бебето си в деня, когато дъждът ви накара да останете у дома? Разбира се, трябва да включите въображението си и да започнете да овладявате събраното преди това.

Топиарий от това, което се събира на улицата

Топиарий от това, което се събира на улицата

Можете да станете дизайнер на свой собствен проект, да рисувате цветове от всеки сезон, а есента вече е създадена сама, за да видите в подаръците си силуета на смешно животно или оригинална декорация за хола.

Направете обикновен интериорен детайл необикновен

Направете обикновен интериорен детайл необикновен

ТОП-5 най-използвани посоки

Съвместното творчество с деца е много полезно. Експериментирайте с детето си, като създадете свои собствени шедьоври, които ще заемат достойното им място във вашата семейна колекция.

Ярка декорация от обикновени зърнени култури

Ярка декорация от обикновени зърнени култури

Хербарий

Изображение, направено от изсушени листа, обикновено се нарича хербарий. Тази версия е най -популярната, проста, в същото време впечатляваща..

Най -популярната творческа идея

Най -популярната творческа идея

Предварително трябва да подготвите красиви листа, да ги изсушите, именно те, лист хартия или картон, както и лепило, ще бъдат вашият централен елемент в работата ви. Преди да започнете основната работа, подгответе необходимата скица, можете да я изтеглите от интернет. Развихрете въображението си – изборът на парцели не е ограничен!

Пригответе предварително желаните листа

Пригответе предварително желаните листа

За да бъде хербариумът сочен и запомнящ се, някои от неговите зони трябва да бъдат боядисани с боя (небе, поле, река …). Сега можете да започнете – напълнете изображението с листа отгоре надолу, така че всеки следващ слой да помрачи предишния..

Освен това можете да използвате всякакви сушени цветя, пера от трева. Препоръчително е да покриете готовото изображение с филм, за да създадете защитен слой, който ще позволи на вашия плавателен съд да живее по -дълго..

Начертайте липсващите елементи на вашия хербарий

Начертайте липсващите елементи на вашия хербарий

Есенна фоторамка

За да украсите любимата си снимка, ще ви трябват сухи листа, картон (кутия), матов лак и PVA лепило. Намерете картонена кутия с необходимия размер в кошчетата, можете да залепите листата в подготвената рамка.

Направете рамка от картон

Направете рамка от картон

Преди да залепите сух лист, той трябва да се потопи във вряща вода, за да се омекоти. Трябва да покриете цялата площ на рамката с подготвен естествен материал. Закрепете готовата работа с преса, като поставите нещо тежко отгоре.

Покрийте рамката с естествен материал и украсете

Покрийте рамката с естествен материал и украсете

След изсушаване трябва да прикрепите друг лист картон от задната страна. За да направите снимката още по -ефективна, покрийте листата с матов лак. Сега вашият уникален сувенир е напълно готов!

Отворете с лак и поставете снимка

Отворете с лак и поставете снимка

Кестенови мъниста

Мънистата ще бъдат прекрасна украса на селска къща, превръщайки се в парче от дивата природа, приятно за окото.

Мила кестенова змия

Мила кестенова змия

Ще ви трябват шепа кестени, дебел конец или въдица, чук, дебел винт. С помощта на чук, винт трябва да се направят дупки в кестените, след което можете да започнете да сглобявате мъниста, от редуващи се кестени с големи дървени мъниста, подходящи семена или сушени плодове.

Нанижете кестен след кестен, за да създадете мъниста

Нанижете кестен след кестен, за да създадете мъниста

Корона от листа

Ако сте майка на сладко момиче, тя ще се зарадва на красива корона, в която може да се превърне в най -истинската кралица на есента. Ще ви трябват най -красивите, най -големите, най -леките и цветни листа.

Големи, ярки и цветни листа за короната

Големи, ярки и цветни листа за короната

Изработването на корона е много просто: просто трябва да закрепите всички листа с помощта на телбод на два до три сантиметра от ръба на всеки лист, така че скобите да са на гърба на плавателния съд. Ако желаете, можете да вземете не само листа, но и клони или цветя. Прекрасен есенен аксесоар завършен.

Прекрасна корона за вашата принцеса

Прекрасна корона за вашата принцеса

Венец от жълъд

Жълъдите са истинска съкровищница от вариации за детското творчество. Например, можете лесно да съберете необичаен венец за вашия дом. Ще ви трябват жълъди (вземете повече), кръг за основата на венеца (тел, куп слама и т.н.), ще ви трябва и лепило, може би декориране на искри, цветя, клони. Вземете основата, започнете да я облицовате напълно с жълъди.

Напълнете цялото пространство с жълъди

Напълнете цялото пространство с жълъди

Когато процесът приключи, оставете да изсъхне, украсете с налични декоративни елементи. Можете да оцветите венеца си, за да го направите още по -ярък, по -креативен. Такова творение ще украси вратата на вашата къща, ще внесе в нея уникален дух на дива природа..

Използвайте мъниста за акценти

Използвайте мъниста за акценти

Освен това можете да създадете други прекрасни занаяти от жълъди, като рамка за снимки и дърво от жълъд, мъниста и обеци, очарователни птици, вълшебна мандала или дори миниатюрен сервиз за чай. Не забравяйте, че всичко зависи от вашето въображение.!

Гроздова купчина цветни жълъди

Гроздова китка цветни жълъди

Идеи за занаятчийски плодове и зеленчуци за деца

С достатъчно налични естествени материали можете да планирате работата си с бебета. Но дори ако по различни причини не сте направили навременни запаси, тогава и без това е лесно да получите много полезен материал за творчески удоволствия в зеленчуковата кутия на хладилника:

1 С помощта на стрък целина, малки домати, моркови и краставици можете лесно да получите композиция, която ще украси масата. Можете дори да ядете за вечеря.. Красива идея за вашата вечеря

Красива идея за вашата вечеря

2 Използвайте обичайния зеленчуков комплект – червено зеле, патладжан и цвекло, за да направите лесно очарователен слон. Интересна идея за детско творчество

Интересна идея за детско творчество

3Каква е есента без гъби? Заедно с дете, което всъщност не обича витаминните плодове, можете да създадете истинска гъба от бели боровинки, като вземете за основа банан и половин ябълка, което не е занаят за детското творчество. Ядливи и здравословни гъби

Ядливи и здравословни гъби

4 Друг шедьовър в кухнята е Plenty Basket. Дървени шишчета се вкарват в обелената диня. Те носят малки зеленчуци, с добавяне на розмарин или други устойчиви зеленчуци, създавайки илюзията за букет.. Повече плодове, повече витамини

Повече плодове, повече витамини

5 Тиквички и къдрав магданоз могат да се превърнат в невероятен кит, а тези с артистично въображение могат лесно да построят бухал от диня, пъпеш и зеленчукови зеленчуци. Кит от най -често срещаните зеленчуци

Кит от най -често срещаните зеленчуци

6 Лагенария тиква, сякаш специално създадена за занаяти. В умели ръце сушените плодове ще се превърнат в красива декорация за дома. Тази тиква е специално изработена за занаяти

Тази тиква е специално изработена за занаяти

7 Едно дете, започвайки буквално от една година и половина, може да направи таралеж от шишарки и пластилин. Но по -големите деца предпочитат да изградят годна за консумация жаба от зелена ябълка и грозде.. Малък таралеж, направен с малки дръжки

Малък таралеж, направен с малки дръжки

8 Ако се страхувате от ужасните лица на тиквата за Хелоуин, можете просто да издълбаете красиво зеленчука, за да използвате този вид свещник на празника. Децата обичат мистичната атмосфера. Възможност за уютна атмосфера

Възможност за уютна атмосфера

Коледна ела от шишарки

И как можете без новогодишни занаяти? Едно просто изпълнение на идеята, описана по -долу, ще ви даде страхотно настроение и ще внесе духа на зимните празници във вашия дом.

Коледна ела от шишарки за декорация

Коледна ела от шишарки за декорация

Всичко, от което се нуждаете, е полистирол (или пластилин), тел и лента и конуси от естествени материали. Завържете лентата в лъкове, за да украсите смърча, прикрепете жицата към тях. Оборудвайте конусите, боядисани в злато или сребро, с телена щифт. Изрежете конуса от пяна, боядисайте го в зелено.

Конус за бъдещ смърч

Конус за бъдещ смърч

След като конусът изсъхне, прикрепете вързаните лъкове и искрящите неравности към него. Ще получите прекрасен сувенир от естествени материали за детско творчество.

Резултатът няма да закъснее

Резултатът няма да закъснее

Защо естествени материали

Занаятите са чудесно извинение да покажете въображението си. Предложете на детето си няколко варианта как да украсят ръчно изработени бебешки сувенири или да подарите такъв подарък за рожден ден на баба си.

Новогодишен подарък за баба

Новогодишен подарък за баба

Ако умеете да правите занаяти, можете да се състезавате за първо място на изложба в детска градина или училище. Освен това, докато учи, детето започва да открива прилики с приказни герои в обикновените зеленчуци и шишарки..

Прекрасна играчка за изложба „направи си сам“

Прекрасна играчка за изложба „направи си сам“

По този начин ние помагаме на бебето да развие наблюдателност и го научаваме да фантазира. Такива уроци, под ръководството на любящи родители, ви позволяват да развиете универсална личност от дете. Късмет!

ВИДЕО: Най -красивите занаяти “направи си сам”

Thanks! You've already liked this