Как да направите красиви балони за Нова година 2019 със собствените си ръце? Интересни и обемисти занаяти (115+ снимки). 9 стъпка по стъпка майсторски класове

Как да направите красиви балони за Нова 2019 година със собствените си ръце-

Символът на Нова година е елха със светлини и топки. Знаете ли, че топките могат да бъдат направени от конци, филц, пайети, дискове и дори с цитрусов аромат? Техниката декупаж може да актуализира дори най-обикновената играчка. За идеи, за които дори не сте знаели, по -нататък в статията с подробно описание.

Съдържанието на тази статия:

Основни моменти

Абсолютно всички материали са подходящи за ръкоделие:

 • хартия;
 • пайети;
 • мъниста;
 • вестник;
 • ленти;
 • дантела;
 • нишки;
 • бутони.

Като основа можете да вземете сфера от пяна или обикновена топка за коледно дърво от пластмаса без декорации. Предлагаме на вашето внимание няколко майсторски класа по направата на коледни топки. Те могат не само да украсят коледното дърво, но и да създадат празничен интериор в къщата..

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: Декориране с хартиени играчки за новата 2018 година на Кучето. Направете празника си наистина светъл!

Коледни топки от конци

Топките от нишки изглеждат много нежни и впечатляващи, създавайки празнично и романтично настроение.

Направете новогодишно настроение със собствените си ръце

Направете новогодишно настроение със собствените си ръце

За работа ще ви трябва:

 • кръгъл балон;
 • PVA лепило;
 • дебели нишки (светли нюанси);
 • игла;
 • ножици.

Подгответе всичко, за да стартирате робота

Подгответе всичко, за да стартирате робота

Оперативна процедура

Надуйте, за да съответства на желания размер на бъдещата играчка. Завързваме го здраво, за да не слезе преди време. Масажираме с ръце, придавайки му правилната кръгла форма.

Надуйте правилния размер

Надуйте правилния размер

Вкарваме ръба на конеца в ухото на иглата, от което ще направим украсата. Пробиваме пластмасовата бутилка с лепило с игла и конец. Нишката, преминаваща през балона, ще бъде равномерно покрита с PVA, което елиминира необходимостта от допълнително отваряне на всички нишки с лепило.

Конци за готвене

Конци за готвене

По -добре е да използвате PVA лепило неразреден, в противен случай топката няма да запази желаната форма.

Сега опъваме конеца през лепилото и едновременно го навиваме в различни посоки, сякаш навиваме нишките на топка. Обръщаме интензивно топката в ръцете си, опитвайки се да навием плътно нишката. На мястото, където въздухът е свързан, напрежението е леко намалено.

Навиваме конеца до желаната плътност. Изрежете конеца и оформете примка на върха. Оставяме детайла на сухо топло място, докато лепилото изсъхне напълно. Можете да ускорите процеса на сушене, като използвате сешоар.

Навиваме плътно конеца

Навиваме плътно конеца

Когато изсъхне напълно, пробийте и леко дръпнете.

Изваждаме го след изсушаване

Изваждаме го след изсушаване

Завързваме конец или декоративна панделка към бримката и украсяваме коледното дърво.

Получаваме готовия занаят

Получаваме готовия занаят

По желание можете да добавите играчка, изработена от нишки с искри, мъниста, пайети или друг декор. Композиция от няколко различни диаметъра изглежда особено красива..

Украсете с различен декор

Украсете с различен декор

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Прости и обемни снежинки от хартия „Направи си сам“: 75+ снимки с инструкции стъпка по стъпка

От тръби за вестници

Доста прост, но отнемащ време метод за приготвяне.

За работа ще ви трябва:

 • празна топка от пяна;
 • полимерно лепило;
 • стари вестници;
 • ножици;
 • декоративни елементи (мъниста, пайети, панделки).

Оперативна процедура

Най-продължителният етап е усукването на флагели от стари вестници. Опитваме се да завъртаме здраво коланите. Ако имате нужда от дълъг турникет, тогава залепваме няколко къси.

Извива вестника на пачки

Извива вестника на пачки

В центъра на детайла прикрепяме края на флагела. Сега започваме да поставяме тръбата плътно, като закрепваме всеки нов завой с полимерно лепило. Ръбът на тръбата също е здраво фиксиран с пистолет за лепило..

Изборът на правилния размер

Изборът на правилния размер

Като такъв, продуктът може да се използва за украса на празнични декорации.. Или можете да отидете по -далеч и да го боядисате с аерозолни бои във всеки цвят, да го покриете с искри, мъниста, панделки и т.н..

Залепваме сноповете в кръг

Залепваме сноповете в кръг

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Направи си сам занаяти за Нова година 2019 (120+ снимки) – Изненадайте любимите хора с нашето въображение (+ Отзиви)

Коледни украси от филц

През зимата винаги искате топлина и уют, така че филцът е идеален за декориране на дом за Нова година..

Уютна и мека украса за коледно дърво

Уютна и мека украса за коледно дърво

За работа ще ви трябва:

 • филц в два цвята;
 • топка от пяна;
 • картон;
 • молив;
 • ножици;
 • декоративна лента;
 • щифтове-пирони.

Подгответе необходимите материали

Подгответе необходимите материали

Оперативна процедура

Първо трябва да нарисувате и изрежете два идентични шаблона на просто цвете с пет венчелистчета от картон. Само един шаблон трябва да е малко по -малък.

Изработване на хартиени заготовки

Изработване на хартиени заготовки

Прилагаме шаблона върху филц, нарисуваме молив около контура. Ние правим големи заготовки от един цвят, а по -малки от друг. В зависимост от диаметъра се нуждаем от 20 броя заготовки от всеки цвят.

Изрежете венчелистчета от филц

Изрежете венчелистчета от филц

Сега сгъваме шаблоните по двойки, поставяйки венчелистчетата в шахматна дъска..Отрежете около 10 сантиметра от тънка декоративна лента, залепете ръбовете й към заготовката от пяна, образувайки контур.Сега плътно един към друг, огъвайки горната част на венчелистчетата, прикрепяме всяко цвете към пяната в центъра с карамфили.

Фиксираме всички венчелистчета с карамфили

Фиксираме всички венчелистчета с карамфили

Резултатът е ярък и мек.

Получаваме красива мекота

Получаваме красива мекота

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: 175+ снимки на филцови занаяти за Нова година Направи си сам кучета: Модели и шарки за начинаещи

От пайети

Истински празнична пенлива топка може да бъде направена от пайети. Този декоративен материал има широк диапазон. Пайетите се предлагат в различни размери, форми и цветове.

Diy топка с пайети

Направи си топка с пайети

Големите пайети могат да бъдат залепени за всякакви, без изпъкнали шарки с помощта на пистолет за лепило. Нанесете лепило върху самата топка, като последователно залепете пайети в кръг в шахматна дъска.

Горещо лепило големи пайети

Горещо лепило големи пайети

Опитайте се да припокриете отворите за монтаж върху пайети, така че да не се виждат върху готовата играчка..

За работа с малки пайети обичайната няма да работи, но ще ви е необходима специална заготовка от пяна с необходимия диаметър. В центъра на всяка пайета има дупки, през които ще прикрепим пайетите към детайла със специални шипове.

Закрепване на пайети с шипове към детайла

Закрепване на пайети с шипове към детайла

Комбинирайки различни форми и цветове на пайети, можете да създадете най -странните шарки. Фантастични или малки помощници ще ви кажат възможностите за дизайн.

Основното е да закрепите пайетите плътно една до друга, така че бялата основа да не прониква (задължително е да осигурите и фиксирате закопчалката на контура).

Снежинки с пайети

Снежинки с пайети

Друг вариант за декориране на топки са панделките с пайети. Ние също ги залепваме с горещо лепило, като внимателно поставяме завоите с малко припокриване, така че да няма празнини. Може да се направи обикновен или редуващи се завои от няколко цвята.

Коледни топки от пайети

Коледни топки от пайети

Лък, направен от красива преливаща се панделка, ще изглежда красиво в основата на стойката. Продуктът ще добави чар, залепен върху декоративен мънист или усукан шнур.

Комбинация от панделки и пайети в една топка

Комбинация от панделки и пайети в една топка

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Занаяти от елови шишарки (големи, боядисани) за Нова година (175+ снимки) Красиви занаяти за празника!

Техника на декупаж

Празничните, направени с техника декупаж, изглеждат много елегантни и сладки. Техниката е много проста, но изисква точност..

Коледна техника декупаж

Коледна техника декупаж

За работа ще ви трябва:

 • пластмасова едноцветна топка върху коледно дърво (за предпочитане сребърна);
 • PVA лепило;
 • салфетки за декупаж с новогодишен сюжет;
 • акрилен лак и бяла боя за декупаж;
 • четка във формата на ветрило;
 • чиста пяна гъба;
 • бамбукова пръчка;
 • пайети за декорация;
 • контейнер за боя.

Съберете подходящите материали за работата

Съберете подходящите материали за работата

Оперативна процедура

Първо трябва да рисувате. Изсипете малко бяла боя в контейнера, свалете цилиндъра и започнете да покривате повърхността с боя с гъба. Слагаме готовия върху шиш и го оставяме да изсъхне, като поставяме конструкцията в чаша.

Техниката за декупаж изисква точност

Техниката за декупаж изисква точност

За да не изхвърляте остатъци от боя, можете да направите няколко топки наведнъж. Чертежът може да бъде съчетан с различни новогодишни герои: гноми, феи, Дядо Коледа и Снежанка, ангели, елени и др..

С интервал от 1 час, нанесете още два слоя боя, за да покриете напълно цвета на основата. Докато боята изсъхва, подготвяме салфетки за декупаж. Гладим ги с ютия, разгъваме. Внимателно откъснете необходимите фрагменти с рисунките върху салфетката, отстранете тънкия горен слой с изображението.

Избор и изрязване на фрагменти от салфетки

Избор и изрязване на фрагменти от салфетки

Изсипете малко PVA в малък съд, разредете го с вода в съотношение 1: 1. Прилагаме един от фрагментите към топката, започваме да я залепваме с четка за вентилатор, започвайки от центъра до ръбовете на картината. Опитваме се да изгладим всички бръчки, за да получим равна повърхност.. По този начин залепваме всички желани фрагменти върху топката, движейки се в кръг..

Залепваме фрагмент от салфетка

Залепваме фрагмент от салфетка

Готови да изсъхнат напълно, сложете шапки с конци. Отваряме с акрилен лъскав прозрачен лак на 3-4 слоя. Ако лакът е все още суров, той може да бъде поръсен с искри за повече блясък..

Коледните играчки с техника декупаж са готови

Коледните играчки с техника декупаж са готови

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да си направим красиви свещници „Направи си сам“ за Нова година (95+ снимки): Оригинални идеи за майсторски класове

От компактдискове

Ако повредени или вече не са необходими DVD дискове лежат вкъщи, те могат успешно да се използват за подготовка за Нова година..

Ярък и огледален

Ярък и огледален

За работа ще ви трябва:

 • прозрачна топка върху елхата;
 • горещо лепило;
 • ножици;
 • сатенена панделка или парче брокат;
 • стари дискове.

Оперативна процедура

Нарежете дисковете на малки парчета с различна форма с ножица.

Нарежете на парчета компактдиск

Нарежете на парчета компактдиск

Взимаме прозрачна топка за коледно дърво, нанасяме капка лепило, залепваме парче от диска на това място с преливащата се страна навън. По този начин създаваме мозайка от преливащи се парчета, оставяйки малки празнини между тях..

Залепваме мозайката

Залепваме мозайката

Извадете шапката, избутайте парче брокат или парче ярка сатенена панделка през дупката вътре в топката, поставете шапката на място, окачете топката на дървото.

Закачваме готовия продукт на елхата

Закачваме готовия продукт на елхата

Има и друг начин да използвате стари дискове за декориране на украса за коледно дърво. V В този случай се използва троха от дискове.

CD троха

CD троха

За да получите трохи, смилайте нарязаните на парчета дискове в стар ненужен пасатор, пресявайте през сито. Блясъкът ще бъде пресят и цялата пластмаса ще остане в ситото.

Сега покриваме кръглата заготовка с лепило, потапяме я с цялата й повърхност в получения блясък. След като лепилото изсъхне, избършете с четка целия излишен блясък.

Направи си сам лъскав

Направи си сам лъскав

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да си направим свещи „направи си сам“ у дома? Интересни майсторски класове (155+ снимки)

С аромати на цитрусови плодове и карамфил

Всеки празник е придружен от някакъв аромат. Нова година е миризмата на цитрусови плодове, борови иглички и греяно вино с карамфил и канела. За да поддържате атмосферата, е задължително да закачите ароматни топки от сушени портокали или лимони върху елхата..

Ароматизирани играчки за елха

Ароматизирани играчки за елха

Вярно е, че такива декорации ще издържат не повече от един сезон, а през следващата година ще трябва да направят нови ароматизирани топки..

За работа ще ви трябва:

 • портокал (лимон);
 • клечка за зъби;
 • карамфил и пръчици канела;
 • панделка;
 • широк ластик.

Оперативна процедура

Поставяме ластик върху цитрусовите плодове, така че плътно да се увие около плодовете. Сега правим дупки с клечка за зъби, където ще прикрепим пъпките на карамфила. Сега свободно вмъкваме пъпка от карамфил във всяка направена дупка.

Поставете карамфил в направената дупка

Поставете карамфил в направената дупка

В това състояние оставяме бижутата за 2 седмици в добре проветриво помещение. За да ускорите процеса на сушене, можете да поставите портокала във фурната и да го изсушите за един час..

Получаваме красива играчка

Получаваме красива играчка

В края украсяваме с панделка, за която ще бъде окачена.

За да направите пръчици канела, трябва да вземете заготовка от пяна. Разчупете пръчките канела на две половини и просто често вкарвайте канелата в меката основа. Фиксираме лентата и можем да я окачим на рибената кост.

За любителите на канела

За любителите на канела

Ще ви бъде интересно: ОБЗОР: 180 + Идеи за снимки: Колко красиво и оригинално да украсите офиса със собствените си ръце за новата 2018 година

С паста

Ако нямате под ръка пайети или красив брокат, не се обезсърчавайте. Могат да се използват обикновени къдрави тестени изделия под формата на черупки, цветя, лъкове и т.н..

За работа ще ви трябва:

 • паста;
 • кръгла заготовка;
 • пистолет за лепило;
 • панделка;
 • спрей боя (бронз или сребро).

Оперативна процедура

Процесът е толкова прост, че дори дете може да се справи с него. Първо прикрепяме висящата лента, след това плътно залепваме цялата повърхност на топката с тестени изделия. Можете да използвате един вид или да комбинирате няколко вида паста.

Залепваме го с различни тестени изделия

Залепваме го с различни тестени изделия

След като детайлът се залепи, покрийте го със спрей боя.

Получаваме интересна украса за елхата

Получаваме интересна украса за елхата

Вместо тестени изделия можете да използвате монети от стотинки, шапки от жълъди, семена, елда, просо и други импровизирани материали.

Рисуваме, правим контур и сте готови

Рисуваме, правим контур и сте готови

Ще ви бъде интересно: ПРЕГЛЕД: Как да си направите занаятчийски коледни елхи за Нова година? Ние украсяваме къщата преди празника (185+ снимки)

От дантелени салфетки

Ажурните топки, наподобяващи безтегловност на снежинките, ще допълнят всеки новогодишен интериор.

Балони

Балони

За работа ще ви трябва:

 • балон (кръгъл);
 • широки дантелени или дантелени плетени салфетки;
 • PVA лепило;
 • четка;
 • ножици.

Оперативна процедура

Надуйте до малки размери. Сега изрязахме красива част от дантела или стара дантелена салфетка. Нанасяме дантела върху балона и плътно покриваме с PVA лепило (трябва да накиснете цялата тъкан с лепило).

Необичайно решение

Необичайно решение

Оставяме продукта да изсъхне, докато лепилото се втвърди напълно. След това внимателно пробийте топката и я издърпайте.

СъветиНе забравяйте да прикрепите декоративна дантела или панделка, като прикрепите панделка с контрастен цвят в основата.

Цветът на нишките може да бъде избран по желание

Цветът на нишките може да бъде избран по желание

Те ще изглеждат страхотно с плетени ангели и снежинки на фона на гирлянди за коледни елхи.

Прекрасна аранжировка на топки за елхата

Прекрасна аранжировка на топки за елхата

изводи

Това са само няколко идеи за украса на коледна елха „направи си сам“. Има още много начини да украсите дома си по оригинален и евтин начин за новогодишните празници. Този творчески процес ще даде много топли спомени, а ексклузивни играчки ще кичат на елхата всяка година..

ВИДЕО: Необичайни идеи за създаване на новогодишен бал

Thanks! You've already liked this