Как да направите декорации за прозорци от хартия „направи си сам“? (150+ снимки). Срещаме красиво Новата 2018 година на Кучето

Направи си сам хартиени декорации за прозорци

Обемният декор създава празнична атмосфера в стаята. Как да намерите хартиени декорации, подходящи за прозорци?

Избор на хартиени декорации за прозорци

Гирлянди, снежинки, обемни фигури от хартия внасят празнична атмосфера, без да претоварват интериора. Декорациите за прозорци могат да бъдат плоски или обемни, изработени от различни видове хартия. Плоските аксесоари се прилепват към стъклената повърхност, без да заемат място в стаята.

Фигурки от елени - символ на Коледа

Фигурки от елени – символ на Коледа

Формите, размерите и цветовете на коледните играчки от хартия зависят от площта на стаята, размера на прозорците и нивото на осветеност. Декорациите за прозорци не трябва да пречат на преминаването на дневната светлина, в противен случай стилът е ограничен само от въображението на собствениците на апартаменти.

Снежинките са любимата украса на Нова година от детството

Снежинките са любимата украса на Нова година от детството

Традиционните „снежинки“, изрязани от бяла хартия, са бърз и евтин начин да добавите празнично настроение в стаята. Различни видове материали за творчество са подходящи за по -сложни аксесоари: обемни занаяти, фигури, гирлянди.

Разновидности хартия

Използвайте дизайнерска хартия, за да създадете ярки декорации

Използвайте дизайнерска хартия, за да създадете ярки декорации

Привлекателен новогодишен декор е създаден от дизайнерска хартия, чиято повърхност имитира различни материали, покрита с пайети, влакна, шарки.

Плътно за големи предмети

 • Традиционната бяла хартия се предлага с различно тегло, гланцово или матово покритие. Занаятите, изработени от такъв материал, ще се поберат в стаята във всяка цветова схема, предават “зимния” вкус на коледния декор.
 • Черница (Mulberry) – плътни полупрозрачни листове, от които е удобно да изрежете фигури според шаблон. Например миниатюрни снежни преспи или имитация на смърчови венци.
 • Craft – плътен материал от сянка на кафе с мляко за създаване на масивни предмети. Текстурата имитира “къщички от меденки”.
 • Вельветът е покрит с тънки влакна, наподобява плат от разстояние. Този материал придава текстура на прости форми. Например, малки коледни елхи, изрязани от велпава текстура, изглеждат закачливо и ще подхождат на всеки интериор..

Направете занаятчийска къща за меденки от хартия и украсете перваза на прозореца

Направете занаятчийска къща за меденки от хартия и украсете перваза на прозореца

Тънък за малки занаяти

 • Ориз – тънък и текстуриран, имитира автентично слой от слана, сняг или лед по прозорците. Фигури от него са подходящи за декориране на прозорци по периметъра, създавайки ефект на мразовит модел..
 • Италиански велпапе – за създаване на гирлянди и добавяне на новогодишен цвят към корнизите на прозорците.
 • Ecolux е тънък материал с подчертана текстура, подобна на набръчкана коприна, често има холографски ефект. Гирляндите Ecolux включват малки елементи с проста форма (кръгове, ромби, снежинки), които изглеждат необичайно поради текстурата.

Коледни топки от велпапе

Коледни топки от велпапе

Има доста разновидности дизайнерска хартия, когато избирате материал за големи орнаменти с проста форма, е по -добре да се съсредоточите върху по -плътни опции (занаятчийство, черница). Малките елементи са направени от подчертани текстури (гофрирани, екологични).

Готовият декор е фиксиран върху корниза, перваза на прозореца и повърхността на стъклото на прозореца; за да се създаде хармонична композиция, се комбинират няколко вида занаяти.

Многоцветен венец от гофрирана хартия

Многоцветен венец от гофрирана хартия

Видове декор за прозорци

Декорация на прозорци в червени и бели цветове

Декорация на прозорци в червени и бели цветове

Новогодишните аксесоари са залепени към стъклената повърхност, монтирани на корнизи и первази на прозореца, а също така окачени от двете страни на отвора.

Декорации от плоско стъкло

Традиционен хартиен декор – снежинки, фигури на Дядо Коледа, Снежанка и символа на годината, изрязани по шаблони. Производството не отнема много време, красотата на занаятите се придава от нетривиална форма, текстурирана в ярки цветове.

Еленът, който гледа през прозореца, ще ви накара да се усмихнете

Еленът, който гледа през прозореца, ще ви накара да се усмихнете

Размерът на хартиените фигури зависи от броя на декорациите и размера на прозореца: изобилието от аксесоари е подходящо в просторни стаи с големи отвори. Миниатюрни плоски предмети в ярки цветове са подходящи за декориране на малки стаи.

Картонени къщи могат да бъдат направени от многоцветен картон с вашето дете

Картонени къщи могат да бъдат направени от многоцветен картон с вашето дете

Обемни декорации за корнизи и первази

Ажурни снежинки, гирлянди от хартиени топки, цветя, фигурки на животни могат да бъдат направени със собствените ви ръце от прост цвят с различна плътност. Популярни техники за производство на такива артикули:

Оригами червена звезда

Оригами червена звезда

 • Оригами е традиционен вариант за създаване на изискани занаяти от един лист хартия. Коледните играчки оригами са с малки размери, закачливи елегантни опции са създадени от текстурирана хартия, покрита с блясък.
 • Квилингът е техника за създаване на играчки и фигури от тънки листове с различни цветове. Цветовата схема на играчките е много разнообразна..
 • Kirigami е техника за залепване на шаблонни структури. Няколко елемента са изрязани от плътен монохроматичен, комбинирани в обемна композиция и инсталирани на перваза на прозореца.
 • Декупажът е техника за създаване на закачливи новогодишни аксесоари. В основата на всеки елемент е шаблон, изработен от плътна хартия, който е залепен с парчета материал с шарка. Играчките за декупаж изглеждат добре в еклектичен интериор, съчетан със стил на таванско помещение.
 • Папие-маше е начин за създаване на хартиени декорации от няколко слоя материал, напоен с лепило. Фигури се поставят на перваза на прозореца, понякога се добавят към гирлянди.

Зимно село на перваза на прозореца, използвайки техниката киригами

Зимно село на перваза на прозореца, използвайки техниката киригами

Висящи декорации за прозорци

Гирляндите са фиксирани върху корнизи, первази на прозореца, стъкла на прозорците.

Гирлянди-птици от карти, за тези, които искат много пътувания през новата година

Гирлянди-птици от карти, за тези, които искат много пътувания през новата година

 • Традиционната версия се състои от елементи с различни цветове или размери, които са прикрепени към конец. Такива хартиени гирлянди в различни стилове се поставят върху всяка част на прозореца, лесно се комбинират с друг декор.
 • Напълно хартиени гирлянди се състоят от отделни елементи, залепени заедно. Популярен вариант е верига от отделни хартиени пръстени, вплетени един в друг.
 • Дизайнерски гирлянди – цялостни композиции от няколко елемента, закачливи и оригинални. Останалите елементи от декора са избрани в неутрални нюанси..

Гирлянд от разноцветна гофрирана хартия с крушки - дръзки и оригинални

Гирлянд от разноцветна гофрирана хартия с крушки – дръзки и оригинални

Характеристики на декорацията на прозорци

Хармоничното подреждане на хартиени гирлянди, фигурки и други занаяти на прозореца създава празнична композиция. Проектирането на первази на прозорци, стъкло и корнизи има свои собствени правила.

Прозорецът, декориран в стила на минимализма, ще изглежда елегантен

Прозорецът, декориран в стила на минимализма, ще изглежда елегантен

Цветове на бижута

Творческата хартия се предлага в различни текстури и цветове, така че декорациите могат да бъдат направени във всеки стил.

Бяло в традиционен дизайн

Бяло в традиционен дизайн

 • Традиционните бели снежинки, обемните гирлянди са универсален начин за декориране на прозорец. Едноцветните елементи изглеждат страхотно с топла LED подсветка.
 • Естествената цветова схема на новогодишните декорации върви добре с лаконичния интериор в модерен стил. Пясъчни, сиви и зелени нюанси, допълнени от лъскави елементи и сложни форми, ще украсят прозореца, без да го претоварват.
 • Смелите цветове, използвани при промишленото производство на хартиен декор, не са подходящи за всяка стая. Ярките, лъскави снежинки и гирлянди трябва да се комбинират със сянката на завесите на прозорците, тапетите и останалата част от мебелите. В противен случай интериорът изглежда претоварен..
 • Комбинацията от придружаващи цветове в хартиените аксесоари създава ярък, но дискретен стил. Дизайнерските коледни играчки се предлагат в магазините за домашни аксесоари, можете да ги направите сами, ако изберете материала от желаните нюанси.

Внимавайте с ярки декорации, за да не претоварите интериора.

Внимавайте с ярки декорации, за да не затрупате интериора.

Декорациите от неутрални нюанси, изработени от текстурирана хартия с имитация на текстил (вълна, коприна, памук) са подходящи за класически интериор, стаи в Прованс или Норман. Този декор не отвлича вниманието от останалата част от интериора..

Коледните цветове са червено и зелено. Това са символите на вечнозелена смърч и цвета на огъня в огнището.

Коледните цветове са червено и зелено. Това са символите на вечнозелена смърч и цвета на огъня в огнището.

Поставяне на аксесоари на прозореца

Разположението на елементите в отвора на прозореца зависи от техния размер, материал и степен на осветеност на помещението..

Разположението на елементите зависи от много фактори.

Разположението на елементите зависи от много фактори.

 • Големи ярки аксесоари заемат централната част на прозореца. Това могат да бъдат занаяти под формата на дървета и топки, фигури, изрязани по шаблони, или цели композиции..
 • Фонов декор – гирлянди от цветна хартия и снежинки, изрязани от прости бели материали (хартия с покритие или ориз).
 • Малки обемни украшения от текстурирана хартия допълват композицията и добавят цветни акценти.

Симетрично разположение

Големите коледни играчки заемат централната част на прозореца

Големите коледни играчки заемат централната част на прозореца

Големи новогодишни играчки заемат централната част на прозореца, страничните повърхности са украсени с гирлянди по рамката. Дизайнът на корниза и перваза на прозореца е симетричен, визуално допълва композицията. Това подреждане изисква много фонови декорации в меки цветове..

Централно местоположение

Прозорците в малките стаи са дискретно декорирани, често декорът е представен от един голям елемент, например ярка снежинка, изработена от текстурирана хартия. Останалите аксесоари са с много по -малки размери, често цялата новогодишна среда е ограничена до голяма снежинка в центъра на стъклото.

Малък прозорец може да бъде украсен с един голям елемент

Малък прозорец може да бъде украсен с един голям елемент

Асиметрично разположение

Ето как са проектирани тесни високи прозорци: хартиените декорации се поставят диагонално, понякога се поставят в центъра, долната или горната част на отвора на прозореца. Целта на този декор е да създаде впечатление за небрежно, естествено подреждане на елементите..

Асиметрията създава непринуден ефект

Асиметрията създава непринуден ефект

Характеристики на дизайна на чаши, корнизи и первази на прозорците

Добре декорираният прозорец е цялостна композиция от няколко декорации. Материалите и размерите зависят от размера на отвора на прозореца, общия стил на стаята: интериорът в светъл нюанс се допълва от закачлив декор. Стаите в ярки цветове, тавански или еклектичен стил са украсени с малки хартиени топки, гирлянди от светли цветове.

Добре обмислената композиция ще бъде добра украса за Нова година

Добре обмислената композиция ще бъде добра украса за Нова година

Декорация на корнизи

Прозорците са подходящи за поставяне на обемисти хартиени гирлянди с ярки цветове. Горната граница на прозореца, украсена с текстурирана хартия, изглежда празнична. Сянката на декорацията е избрана така, че да съответства на завесите или в контраст с тях.

Как да направите декорации за прозорци от хартия „направи си сам“? (150+ снимки). Срещаме красиво Новата 2018 година на Кучето

Ярките гирлянди от хартия украсяват корнизите

На корниза е поставен хартиен венец със симетрични вълни, които украсяват прозореца с ламбрекени. Ярки гирлянди от големи топки, коледни елхи или фигури се поставят в центъра на корниза или се окачват по краищата.

Гирлянди с знамена могат да бъдат поставени в симетрични вълни

Гирлянди с знамена могат да бъдат поставени в симетрични вълни

Стъклена декорация

Светлите хартиени фигурки създават празнична атмосфера, без да блокират потока светлина от прозореца. По -добре е да ги поставите в центъра, за да не пречите на отварянето и затварянето на вратите. Лъскавата хартия, необичайни форми или обемни елементи се използват пестеливо, за да не се наруши хармонията на композицията..

Декорациите за прозорци се поставят най -добре в средата на стъклото

Декорациите за прозорци се поставят най -добре в средата на стъклото

Препоръчва се да се обърне внимание на ажурни бижута с изобилие от разфасовки: те изглеждат по -„ефирни“. Непрозрачен декор, изработен от плътна хартия, се поставя по краищата на стъклото, така че да не намалява нивото на естествена светлина в стаята.

Наситени декорации, масивни гирлянди се поставят върху стъклото по -близо до корниза, тъй като визуално намаляват размера на прозореца.

Малки снежинки могат да се използват за излагане на различни фигури, например такива елени

Малки снежинки могат да се използват за изобразяване на различни фигури, например такива елени

Декорация на перваза на прозореца

На первазите на прозорците се поставят занаяти в различни техники, фигури на щандове, гирлянди от хартиени топки. Аксесоарите не трябва да пречат на отварянето и затварянето на прозорци, дърпането на завеси.

Силуетът на новогодишен град, изрязан от хартия, ще изглежда уютен, ако поставите свещи вътре

Силуетът на новогодишен град, изрязан от хартия, ще изглежда уютен, ако поставите свещи вътре

Широките первази на прозорците често се използват като работна повърхност, тогава е по -добре да поставите декора в ъглите на повърхността, да изберете плоски опции. Можете да фиксирате бижутата с лента, която понася интензивната употреба..

Резултати

Хартиените занаяти са бърз начин да украсите прозорците за Нова година във всеки стил и цвят. Плътният занаят е подходящ за прости плоски декорации; малки елементи са направени от тънки материали. Хартиените аксесоари се поставят върху корниза, прозоречното стъкло, перваза на прозореца. Масивните бижута изглеждат по -добре в долната част на композицията..

Красива витинанка за Нова година

Красива витинанка за Нова година

Цветовата схема на новогодишния декор е избрана така, че да съответства на интериора или в контраст с него. Традиционен бял цвят, лека топла гама от естествени нюанси са подходящи за повечето интериори. Сдържаният интериор в светли нюанси ще допълни хартиените аксесоари, направени в закачливи контрастни цветове или използващи придружаващи цветове.

Thanks! You've already liked this