Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за декорация на дома

Изкуствените цветя са подходящи за декориране на всяка стая. Те ще го направят по -ярък и удобен, ще ви помогнат да не се притеснявате за постоянните грижи..

Всеки иска да внесе разнообразие в ежедневието си, но какъв е най -добрият начин да го направите? Можете да направите атмосферата на всяка стая по -ярка и по -удобна с фигурки, занаяти, сувенири и други дрънкулки. Най -лесният начин обаче е да украсите дома или работното си място с цветя. Те лесно ще се впишат във всеки интериорен стил, ще направят стаята по -оживена и ще я изпълнят с цветове..

Изкуствените цветя са подходящи за декориране на всяка стая

Изкуствените цветя са подходящи за декориране на всяка стая

Какво мислите за използването на изкуствени цветя? Сигурни сме, че с повишено внимание и дори с частица сол. Напразно! Уверяваме ви, че именно те предоставят много повече възможности за изпълнение на оригиналния декор..

В допълнение, съвременните изкуствени аналози по никакъв начин не отстъпват на външен вид на живите растения, те са непретенциозни в грижите и ще зарадват собствениците за дълго време. Изкуствен растения служат като основа за много творчески оригинални композиции – букети, панел, ekiban, колажи и гирлянди. Популярността на такъв декор дойде при нас от Европа и нараства всяка година..

Лесно се вписва във всеки интериорен стил

Лесно се вписва във всеки интериорен стил

Предимства и недостатъци на използването на изкуствени цветя

Естетическите ползи за вътрешна употреба на цветя и растения са очевидни. Те подобряват интериорния дизайн и са забавни. Но твърде често психологическите ползи се игнорират или просто се забравят..

Има много проучвания, които документират, че наличието на цветя и растения в офис среда намалява стреса, повишава удовлетвореността от работата и подобрява морала, творчеството и производителността на служителите. Използването на изкуствени аналози има редица плюсове и минуси. Каним ви да се запознаете с тях.

Естетическите ползи са ясни

Естетическите ползи са ясни

професионалисти

 • не е необходимо да се трансплантират, поливат, хранят почвата;
 • те не изискват естествена светлина, тоест могат да бъдат поставени коридор, баня и други тъмни ъгли;
 • няма земя – основният източник на мръсотия; деца или домашен любимец не могат да преобърнат саксията, изпразнете съдържанието килим;
 • растението не се разболява, не изсъхва, около него няма паднали сухи листа;
 • дете или любим домашен любимец не рискува да бъде отровено или убодено от растение, което харесва;
 • хората с алергии към цветен прашец могат да се насладят на красив аналог;
 • няма да се притеснявате кой ще полива цветята, когато си тръгнете;
 • изкуствените растения са чудесна възможност за творчески хора. Можете да изразите себе си и да украсите дома си с красиви цветни аранжировки;
 • ако трябва да се преместите от едно място на друго, няма да имате проблем.

Няма нужда от пресаждане, поливане, подхранване на почвата

Няма нужда от пресаждане, поливане, подхранване на почвата

Минуси

 • дори изкуствените растения изискват редовна грижа – листата и пъпките ще трябва да бъдат почистени от прах, измити;
 • можете да забравите за деликатния цветен аромат, разпространяващ се в цялата къща;
 • ако стоят на перваза на прозореца или балкона, скоро ще рискуват да изгорят и да загубят естетическия си вид;
 • евтините аналози могат да излъчват неприятна миризма, понякога дори да причиняват алергии.

СъветиЗа да даде изкуствен букет деликатен аромат, има прост изход. Можете да прибягвате до етерични масла. Няколко капки върху платнени цветя – и приятен тамян ще изпълнят стаята.

Не изисква естествена светлина

Не изисква естествена светлина

Изкуствени растения във вътрешността на различни помещения

Изкуствените цветни аранжировки могат да бъдат поставени във всяка стая, но е важно да се разберат най -хармоничните комбинации и правилно да се определи мястото за тях. Помислете за цялостния стил на стаята, когато декорирате. Например гладиолите или розите са подходящи за бароковия стил и доказан стил – ярки слънчогледи.

Коридор

Входното антре често е най -тъмното място в къщата, където естествената светлина не се влива добре, а електрическата се включва изключително рядко. Живата флора, поставена в коридора, бързо ще изсъхне и ще умре. Ето защо тази стая се счита за идеална за декориране с растения, изработени от плат, пластмаса, полимерна глина..

Във вътрешността на коридора

Във вътрешността на коридора

Коридорът е това, което гостите ви виждат първо, затова му отделете толкова внимание, колкото и хола. Тя заслужава малко усилия от наша страна и творчески идеи. По правило тази стая е доста тясна, затова ще бъде благоприятно подчертана от лиана, която леко ще виси от страничната стена на гардероба с връхни дрехи. Ако в коридора ви има повече място, ще бъде подходящо да поставите висока подова ваза с билки..

СъветиАко коридорът ви има стар ремонт, бъркотия и просто изглежда занемарен, не поставяйте цветя там. Това допълнително ще подчертае липсата на грижа и ще влоши впечатлението. По -добре е бързо да се заемете с ремонти и да подредите нещата.!

Няма земя - основният източник на мръсотия

Няма земя – основният източник на мръсотия

Малко списание малка масичка, рафт или горната част на нощното шкафче също може да бъде украсена със скромна композиция. Закачете венец на входната врата. Огледало ще се открояват необичайно, ако са украсени с малки стъклени флакони с цветя.

Ако в коридора попадне много малко светлина от близките стаи, не използвайте зелени растения. Добавете цвят – съветваме ви да разгледате по -отблизо материалите на оранжевото, жълто, син, червен и люлякови цветя.

Кухня

Кухня – друга стая, в която рядко можете да видите естествени букети. Това се дължи на постоянните изпарения при готвене и обикновено на сух въздух. Семейството прекарва много време в тази стая.. Готвенето, вечерята и говоренето са важен ежедневен ритуал, така че интересните детайли в интериора ще помогнат за създаването на усещане за дом..

Перфектно се вписва в интериора на кухнята

Перфектно се вписва в интериора на кухнята

Декоративните елементи трябва да подчертават атмосферата на комфорт и да съответстват на общата площ. Препоръчваме ви да украсите кухненските рафтове с малки вази и кошници, които идеално допълват бурканите със зърнени храни и подправки.. Интересен вариант – саксии.

Масата за хранене ще изглежда по -елегантна, ако поставите ваза до чинията с плодове. За да направите интериора на кухнята по-оригинален, заменете стандартните саксии със стар чайник, чаши или чинии за салата с изискана форма. Именно в тази стая композициите от сушени цветя, билки и дори клонки със сушени плодове или плодове ще бъдат най -подходящи..

Масата за хранене ще изглежда по -елегантна

Масата за хранене ще изглежда по -елегантна

СъветиПоставете имитация на теменужки на перваза на прозореца, горния ред шкафове или рафтове, украсете с автентични глинени саксии с диви цветя. Поставете кана с пъстри растения на масата за хранене.

Хол

Хол – най -удобната стая, място за събиране на цялото семейство. Той има най -голямата площ. Поради това холът се счита за най -доброто място за флористични експерименти.. Класическият “професорски” интериор може да бъде допълнен от голяма палма с саксия в ъгъла на стаята и високи вази с гладиоли или рози.

Растението не се разболява, не изсъхва, около него няма паднали сухи листа

Растението не боледува, не изсъхва, около него няма паднали сухи листа

Скандинавски дизайнът предлага много цъфтящи растения, затова поставете няколко прозрачни вази с изкуствени орхидеи, бегонии и керамични саксии с изискана форма.

СъветиАко холът ви няма подчертан стил, подредете цветя по интуиция – на маси, рафтове за книги, свободни части от стаята. Ако има истинска или фалшива камина, поставете върху нея хубава ваза със среден размер. Обемен букет ще подчертае благоприятно елегантността на стаята..

Добавете малки букети към библиотеките и рафтовете, които вървят добре с фигурки или декоративни свещи. Можете да използвате изкуствено плаващо дърво, да поставите естествени камъни до тях. Украсете масичката за кафе в хола с ваза или ажурна купа за салата с круши и ябълки, както и с изкуствено разцъфнал клон на ябълково дърво.

Необичаен, екологичен интериор

Необичаен, екологичен интериор

Спалня

Цветя в спалня трябва да е приятно за окото и настроено за релаксация. Не препоръчваме да го натрупвате с голям брой неестествени флористични композиции, тъй като те събират много прах. Изберете деликатни нюанси на флорални аранжировки – леки розови, праскови, бели и сини. Керамичните вази също трябва да бъдат съчетани по цвят.

СъветиУкрасете го с малки прозрачни вази с венчелистчета. Погледнете по -отблизо скромните букети от сушени цветя, деликатният аромат на подправки само ще допринесе за спокоен сън.

Поставете малки вази на нощните шкафчета, стената отзад легло украсете с деликатна гирлянда или катерещи се изкуствени растения.

В интериора на спалнята

В интериора на спалнята

Баня

В банята, поради високата влажност, няма смисъл да се пазят естествени букети, докато продуктите от полимерна глина или пластмаса няма да се влошат и да добавят комфорт. Помислете за цялостния дизайн на банята и декорирайте съответно. Можете да поставите голяма стъклена ваза до шкафа си за грим или да украсите огледало.

СъветиИзползвайте флорален декор за нещо повече от постоянна декорация на вашия дом. Изберете композиции за конкретни празници или сезони. Например, в навечерието на Коледа можете да украсите входната врата с венец с имел и да приготвите композиция от лютици за Великден.

В интериора на банята

В интериора на банята

Цветни аранжировки: сортове

Цветните аранжировки са идеални за декор на стаята. Те са непретенциозни и лесни за грижи. Внимателно обмисленият изкуствен декор ще продължи години. Той ще съживи жизненото пространство, ще помогне за създаването на положителна нагласа. Какви видове композиции съществуват?

Цветя в саксии

Точните копия на истински растения са много популярни в декорацията на дома., офиси, козметични салони и ресторанти. Те изглеждат добре и успешно маскират недостатъците на стаята. Това се отнася за вилицата в комуникациите или оголените тръби. Катерещите растения, или по -скоро техните имитации, добре отвличат вниманието от тръбите.

Големите саксии с изкуствени палми или смокини също се справят със задачата да скрият недостатъците на оформлението.. Предимно изкуствени растения в саксии са озеленени с необичайна форма на листа, само от време на време се използват цъфтящи видове.

СъветиМожете да засилите ефекта на естествеността с помощта на зелени клонки, те няма да се различават от истинските. Можете да използвате флорална гъба или пяна като основа..

Точно копие на истински растения

Точно копие на истински растения

Цветя в стъклени вази

Със сигурност имате няколко или три незаети стъклени вази, които сте получили като подарък за един от празниците. Те нямат какво да стоят безделни, използвайте ги за оригинални композиции и украсете вашите Къща. Няма да е трудно да съставите красив сложен букет, основното е да вземете предвид размера и формата на вашата ваза.

Високата и тясна версия е подходяща за изкуствени рози или лалета, докато в малка широка ваза не се колебайте да поставите чист букет с нарязани стъбла.

СъветиДобавете подобие на живи растения и излейте вода във вазата за естествен вид. Малки цветя в чаша или чаша ще изглеждат хармонично в кухнята, а висока стъклена ваза ще украси масата за хранене.

Красива композиция

Красива композиция

Бидермайер

Германският стил на изкуство в букети е подходящ както за изкуствени, така и за истински цветя. Големи цветни глави на къси стъбла се събират в кръгъл букет. Идентични елементи (растения, декор) са поставени в кръгове.

СъветиНаправете букет от различни растения и от едни и същи цветя в различни нюанси (например бели и лилави рози). Подредете всеки декоративен елемент много плътно, добавете колоски или мъниста, ако желаете.

В състава на бидермайерския стил не трябва да се виждат никакви листа или самите стъбла, само самите пъпки и съцветия. Този лукс идеално се вписва в интериора на хола и спалнята. Трябва обаче да обърнете внимание на цветовете. За втория вариант изберете продукти в нежни и пастелни цветове..

Подгответе се старателно, закупете предварително материали с желаните цветове и други декоративни елементи. Важно е да направите поне четири кръга, така че ще трябва да приготвите много изкуствени пъпки..

Дете или любим домашен любимец не е изложен на риск от отравяне или инжекции

Дете или любим домашен любимец не е изложен на риск от отравяне или инжекции

Панел

Изкуствените флористични композиции често са декорирани в пана. Масивни елементи отдавна са направени с помощта на телени панели в основата, както и мъх. По -късно, с развитието на индустрията, те са заменени от специални гъби, които се продават в магазините за цветя..

Композицията от видими изкуствени цветя, зелени и плодове е плътно поставена върху тази гъба, така че изобщо да няма свободно място. Те се предлагат в различни размери.

Висяща кошница

Украсата за цветя, която лесно се закача на стената, може да служи и като лампа. Препоръчваме да използвате кошниците само в просторни стаи. В малки тесни стаи те няма да изглеждат печеливши и ще откраднат пространство..

СъветиПоставете както класически луксозен букет, така и катерещо растение в кошницата. Ivy ще ви помогне да скриете недостатъците на ремонта, подходящ за различни опции за декорация на стени.

В интериора на хола

В интериора на хола

Основни материали и грижи

Удивителни флористични продукти с ниска поддръжка, изработени от различни материали.

Най -популярните са:

 • пластмаса;
 • полимерна глина;
 • дрехата;
 • хартия;
 • мъниста;
 • нишки;
 • атлас.

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Красивите изкуствени букети се нуждаят от постоянна грижа. Можете да поддържате чист и подреден външен вид по следните начини:

 • нанесете перо за прах;
 • състави с гладка повърхност (например пластмаса или полимерна глина) се избърсват най -добре с влажна салфетка;
 • като течност за спрей бутилка, смесете вода и ябълков оцет в равни пропорции;
 • тъканните елементи могат да бъдат изнесени на химическо чистене.

Ще ви бъде интересно:

Цветя в интериора: 175+ (Снимка) Красиви комбинации (в хола, спалнята, кухнята)

Как да направите цветя от велпапе със собствените си ръце? 125 снимки и 5 прости майсторски класа

Как да направите цветя от велпапе с бонбони със собствените си ръце? Майсторски клас +75 Снимки на луксозни букети

Със собствените си ръце: майсторски клас за правене на красота

Създаването на композиции за вашия дом може да се превърне в хоби. Каним ви да се запознаете с майсторския клас, в резултат на който можете да пресъздадете невероятен ранункулус. Деликатни съцветия ще украсят спалнята или хола!

Лесен за почистване

Лесен за почистване

За да създадете композиция, ще ви трябва:

 • полимерна глина;
 • тел;
 • ножици (препоръчително е да намерите модел с извити краища);
 • лепило;
 • мухъл;
 • стек;
 • панделка.

СъветиЗа да пресъздадете естествените вени на цветето, използвайте мухъл. За съжаление ще бъде трудно да се намери мухъл, който имитира ранункулус. Затова не се колебайте да закупите опцията с розови вени..

Страхотна възможност за творчески хора

Страхотна възможност за творчески хора

Приготвяме се да започнем:

 • Прочетете инструкциите на опаковката от полимерна глина. Някои производители препоръчват да го оставите за известно време, преди да извайвате, за да може да диша. Глината от други доставчици може да се започне веднага.
 • Нека започнем с направата на ранункулус жълто сянка. Пригответе три вида глина – жълта, зелена, небоядисана. Първият ще е необходим за повечето венчелистчета, вторият за средата.
 • Навийте две цветни топки. В едно зелено и едно жълто добавете малко небоядисан материал, за да станат малко по -бледи..
 • Отцепете малко парче зелен цвят, разточете го с ръце на топка. Подгответе парче окабеляване и първо огънете върха му, за да образувате контур. Потопете го в лепило и нанижете малка топка.

Можете да го направите сами

Можете да го направите сами

 • Използвайте ножици, за да създадете центъра на цветето. Направете няколко разреза, като се движите отгоре към центъра. Дъното трябва да остане непокътнато.
 • Сега започваме да правим венчелистче. Отделете друго парче от зелената глина. Разточете го в овална форма. Използвайте купчина и направете плоско парче глинеста къдрица отстрани. По този начин направете още четири венчелистчета..
 • Използвайте лепило и ги прикрепете към основата на цветето. Всяко венчелистче трябва да се припокрива леко..
 • Сега използваме светлозелена глина. Направете венчелистчетата по същия начин и ги залепете за пъпката в кръг. Трябва да се пресъздадат няколко реда.
 • От светложълта глина залепете още два реда деликатни венчелистчета.
 • Последните редове с ярко жълт цвят трябва да бъдат вече не гладки, а с характерни вени. За това се нуждаете от мухъл.
 • Отлепете пет парчета яркозелена глина и разточете чаша за цветя. Залепете го към основата.

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Това е всичко, цветето е готово. За да получите пълен състав, направете още поне шест такива красиви съцветия. Комбинирайте нюанси!

Можете първоначално да украсите масата за хранене за пристигането на гости, като използвате цветя от салфетки.

Приготви се:

 • многослойни салфетки;
 • нишки;
 • клечки за зъби;
 • лепило;
 • ножици.

СъветиИзберете ярки салфетки в богати цветове. За да създадете пъпка, изберете четири салфетки от същия цвят и една от другата. Те трябва да са в хармония помежду си. Например, използваме четири червени и една бяла салфетка..

Стилна саксия за цветя

Стилна саксия за цветя

 • Разгънете червените салфетки и ги поставете една върху друга.
 • Отрежете краищата на бялата салфетка и я поставете отгоре.
 • Внимателно сгънете слоевете в акордеон, завържете точно по средата с конец.
 • Заоблете ръбовете и плавно изправете пъпката.
 • Поставете клечка за зъби в основата й и я залепете с лента.
 • Използвайте лента, за да скриете лентата.

Такива изкуствени продукти ще приличат на истински карамфили по форма.!

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани) Изкуствени цветя за домашен интериор: Красота за години напред (букети, композиции, екибани)

Thanks! You've already liked this