Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) – технология, достъпна за всеки

Вътрешна декорация с декоративна мазилка

Декоративната мазилка може коренно да преобрази вашия дом. Освен това може да се комбинира с други видове облицовки, боядисани в различни цветове и може да се приложи всяка структура..

Сортове по състав

Флорални шарки, таванни профили, стара зидария, венециански, големи вълни – всичко това и много други могат да бъдат създадени от текстурирана мазилка.

Декоративната мазилка може коренно да преобрази вашия дом

Декоративната мазилка може коренно да преобрази вашия дом

Материалът се продава не само в бяло, но и във всеки друг, разтворен или под формата на сухи смеси. Всеки вид има свой собствен състав, консерванти, пълнители. Външният вид на повърхностите зависи от тях..

Структурният характер на покритието дава възможност за създаване на различни модели и ефекти. Без значение таван, дали е или стена, баня или кухня, хол или спалня, деца или коридор. Цветът или техните комбинации, текстура или модел са изключителната прерогатива на майстора, който работи със сместа. Основното е, че всичко е съчетано със стил и не изглежда претенциозно и предизвикателно. По състав се разграничават следните видове текстурирани мазилки:

Минерал

Минерална - често се използва в кухнята и банята

Минерална – често се използва в кухнята и банята

Той се основава на цимент, продаван под формата на прах. Дарен с отлична устойчивост на влага, подходящ за всички повърхности. Може да се използва в кухнята и баня.

Силикон

Силикон - лесно залепва към всяка повърхност

Силикон – лесно залепва към всяка повърхност

Това е готова за употреба смес, вече не е необходимо да се разрежда. приляга добре и лесно на абсолютно всяка повърхност, било то тапет под мазилка, стари неравни стени или тухла. Добра влагоустойчивост, подходяща за коридори, коридори, бани или кухни. Може да се използва дори върху неподготвени повърхности..

Акрил

Акрил - има добро покритие

Акрил – има добро покритие

Течен материал, може да се прилага веднага след отваряне на опаковката навсякъде. Той има уникално добра покривна способност и високи декоративни свойства. Препоръчва се за облицовка на дневни, спални, детски. Предимството на този материал е богата гама от цветове.. Подобен на този тип и полимерна мазилка.

Силикат

Силикат - съдържа течно стъкло

Силикат – съдържа течно стъкло

Предлага се и в готова за употреба форма. Съдържа течно стъкло. Има отлични адхезивни свойства. Приляга добре, маскира нередностите. Може да служи като основа за структурни видове мазилки.

Текстурирани сортове

Всеки вид декоративна мазилка може да се използва за създаване на гладка повърхност или да бъде материал за творчество. Те се използват за направата на релефни композиции, шарки, от прости до най -сложни, включително панели за декорации.

Графит

Графит - съдържа пясък (пясъчен бетон)

Графит – съдържа пясък (пясъчен бетон)

Тънкослоен бетон, съдържащ пясък (пясъчен бетон). Може да се използва за създаване на подови настилки от дърво, порцеланови каменни изделия, кожа, декоративни камък и плат. Използва се и при създаване на обемни или флорални мотиви.. Дори монументални изображения могат да бъдат пресъздадени от него.. Материалът е много добър за декорация на стени в стила на Средновековието..

Флоковая

Flock - много популярна мазилка

Flock – много популярна мазилка

Декоративно покритие, предназначено да пресъздаде меката текстура, наподобяваща естествена тъкан. Много популярен. Използва се за декориране на детски стаи, спални и други помещения, където топлата атмосфера и уют се считат за приоритет. Сместа се състои от акрилни люспи с различни цветове. Това е основната характеристика на матовата мазилка. С него можете да редувате области с различни цветове помежду си. В този случай не се образуват фуги, покритието изглежда плътно. Тази характеристика на гипсова мазилка ви позволява лесно и естествено да украсите например детски в различни цветове..

Венециански

Смята се за кралица сред другите видове мазилки. Повечето дизайнери го използват в своите проекти. С негова помощ те имитират полупрозрачен мрамор плочки, скали и други текстури. Тази смес има уникална визуална дълбочина. Подходящ е за всяка среда:

 • на децата;
 • дневни;
 • коридори;
 • кухни.

Може да се комбинира с любимите ви други материали и покрития..

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - Технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - Технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Покритието от мраморна плоча е уникално решение, особено в области с кривина. Този вид завършване се нарича класически, тъй като мраморните стърготини и вар са били използвани от нашите предци и не само. Често се използват и през Средновековието..

СъветиАко венецианската е покрита с восъчно покритие отгоре, тогава такава облицовка ще издържи най -малко 10 години или дори повече..

Каменни стърготини

Каменни стърготини - метод за облицовка, който също заслужава внимание

Каменни стърготини – метод за облицовка, който също заслужава внимание

Вярвам, че този вид облицовки също заслужават внимание. Каменните стърготини от фина до средна фракция (0,5-5 мм) в специално свързващо вещество могат да направят чудеса. Производителят може да вземе мрамор, гранит или кварц като основа (камъни). Това покритие може да бъде стилно завършено:

 • сводест отвори;
 • ъгли;
 • ниши;
 • архитектурни елементи.

Прозрачният, хладен вид на покритието, комбиниран с друг тип, изглежда просто великолепен.

Кора бръмбар

Приятна атмосфера винаги ще царува в стая, покрита с корояден бръмбар

Приятна атмосфера винаги ще царува в стая, покрита с корояден бръмбар

Въпреки факта, че короядът се използва главно за декорация фасади, в минувачите на някои апартаменти, той също може да бъде намерен. Стаята, покрита с корояден бръмбар, винаги ще има приятна атмосфера, благоприятна за почивка и спокойствие. Покритието е надарено с показатели за висока якост, издържа дълго, не губи първоначалния си вид през целия експлоатационен живот. практичност, издръжливост. Мога да кажа, че тези, които го използват, гонят две птици с един камък и успешно настигат и двете..

Африка

Африка - изглежда доста скъпо

Африка – изглежда доста скъпо

Покривало, което имитира змийска или крокодилска кожа. Притежавайки специален декоративен ефект, той често се използва в интериорната декорация, подчертавайки етническия вкус. Изглежда доста скъпо. Отгоре покрит с блясък, боя или восък.

Марсилийски восък

Вариант с марсилийски восък

Вариант с марсилийски восък

Използва се от дизайнерите за добавяне на скалисти повърхности, антична зидария или пясъчник. Цветовата схема е светло пясъчна. Такива елементи правят интериора завършен, добавяйки уют и топлина в стаята.. Обикновено се подрязва с врати или определени участъци от стените..

Копринен ефект

Удивително красив вид мазилка, напомняща коприна с ненатрапчив дизайн и шарки. В интериора те изглеждат елегантни и богати на допир, придават тактилни усещания.

Копринената мазилка се счита за кралица в сектора на декоративната мазилка. Винаги изглежда скъпа, елегантна, аристократична, където и да се използва. Специален чар е играта на лъчи на дневна светлина, от която е трудно да се отклони поглед.

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - Технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - Технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Декоративната мазилка се различава от традиционната по това, че съдържа вещества, които придават на покритието неравномерни, декоративни форми и текстури. Като основа производителите използват:

 • кварц;
 • фолио;
 • слюда;
 • копринени влакна.

Именно те пресъздават красиви шарки по повърхностите на стените. И двете ще добавят динамика към интериора. Ще промени радикално външния вид. Ще направи стаята наистина стилна.

Цвят по личен избор и стил

Акцентът е най-известната и най-важна техника за дизайн, която винаги играе печелившо. Особено тогава задачата е не само да освежите стаята, но и да я направите стилна, модерна, да внесе нотка на изтънченост и богатство. Изборът на цветове е на заден план тук, след избора на материал. Цветът е настроението, емоциите и впечатленията, които човек получава от ремонта..

Изборът на цвят влияе на настроението, емоциите и впечатленията

Изборът на цвят влияе на настроението, емоциите и впечатленията

Тя трябва да е в хармония със стила, да не дразни, да не е уморителна. Основният избор на цветовата палитра се основава на четири групи:

 • Прясно. Дайте прозрачност, чистота, духовност.
 • Топло. Те успокояват близките и придават уют на стаята, разполагат с възможност за почивка.
 • Наситени. Имайте висок процент багрила.
 • Спокоен. Меки цветове, най -често с нюанси на сивото. Това решение носи баланс и мир в къщата..

Цветът трябва да е в хармония със стила, да не е досаден, да не е уморителен

Цветът трябва да е в хармония със стила, да не е досаден, да не е уморителен

Как и каква мазилка може да се използва в кухни?

Като направите революция в кухнята и банята, като откажете да залепите тапети за боядисване и керамични плочки, ще ги направите модерни, стилни и уникални. Тази стая се счита за посещение с екстремен климат в къщата, затова е препоръчително да изберете синтетични съединения на акрилна основа за кухнята. Само те са в състояние да издържат на температурните колебания, устойчиви са на образуването на гъбични образувания и са с добра въздушна пропускливост.

СъветиПрепоръчително е горният слой да се покрие с восък или боя, така че той да издържи по -дълго, без да губи външния си вид, и ще опрости грижата за покритието.

В интериора на кухнята

В интериора на кухнята

Вижте снимката как вашата кухня или баня може да се трансформира, ако изберете декоративна мазилка като завършек. И няма значение какво ще бъде:

 • венецианска коприна;
 • корояден бръмбар;
 • кадифе, класическо травертино;
 • мрамор;
 • микроцемент.

Гипсовите смеси не могат да се използват като основа за тези помещения. Те се страхуват от висока влажност и не отговарят на хигиенните изисквания. Тъй като активно абсорбират влагата, те набъбват, губейки своята цялост. За да не се повтарят ремонтите и в близко бъдеще те просто трябва да бъдат изоставени..

Венецианската декоративна мазилка е особено популярна в декорацията на кухнята..

Използва се за създаване на стилове като:

Тук се използват дискретни гладки текстури..

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

 • Венецианският изглежда добре в комбинация с изискан панел и бял комплект. Покритието може да се нанася върху четирите стени или върху индивидуално избрани секции.
 • Опция ще изглежда креативно, където в кухнята повърхността на тавана няма да бъде равномерна, а текстурирана, а стените са гладки обикновени или два цвята. Тук цветът на слушалките е съобразен с личните предпочитания. На таваните можете дори да пресъздадете имитация на облаци или картинни мотиви..
 • Ще бъде интересно да разгледаме опцията, където работната зона от трапезарията с такова покритие на отдела.
 • Комбинацията от декоративно покритие под тухла с гладка повърхност също изглежда оригинална. Такава кухня ще изглежда впечатляващо и стилно..
 • Снимката показва как изглежда комбинация от изкуствен камък и корояд в малка кухня. Можете да изберете всякакви цветове, не само тези, които са били използвани за примера.
 • Бетонната мазилка често се използва в кухни. Изглежда доста прилично и оригинално. В областта на престилката можете да използвате прозрачни или огледални стенни панели. Те няма да развалят общия външен вид, те ще служат като надеждна защита за покритието.
 • Като цвят можете да оставите същия, бетон. Вярно е, че още по -добре ще изглеждат дълбоко сиви щрихи с различни нюанси, например черни, бели или щрихи с белезникави косми, с нюанси на ръжда или метален блясък.

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Има много възможности за използване на текстурирани покрития. Те могат да украсят само арки, ниши, первази или всички стени заедно с тези архитектурни елементи. Може да се изработи в плътни цветове или комбинирани цветове.

Малки трикове в дизайна на кухни

Надявам се, че тези съвети ще ви помогнат да украсите кухненското си пространство:

 • Ако кухнята има ниши, вентилационни канали, отвори, украсете ги с шарена мазилка.
 • Ако имате камина или печка в къщата си, покрийте ги с мазилка за тухла или естествен камък, освен естетически и модерен външен вид, ще постигнете и друг ефект – под такова покритие, стружки и пукнатини по тях ще се скрият.
 • Ако искате да направите кухнята в стила на максимализъм, използвайте гладка стена в работата си..
 • Ако вашата кухня е лека и просторна, а мебелният комплект е изключителен, използвайте венецианска мазилка в работата си.

Има много възможности за използване на покрития

Има много възможности за използване на покрития

Престилка той е особено податлив на температурни промени, така че може да бъде облицован с керамични плочки. Покрийте максимално трапезарията с декоративна мазилка, това ще добави комфорт.

Използване в коридора

Коридорът, коридорът, залата се считат, ако не основните, то поне важни в къщата. Те се наричат ​​витрина, запознавайки гостите с апартамента, стиловите вкусове и предпочитанията на собствениците. Следователно тя трябва да бъде съставена достойно и правилно. Това прави на гостите първо впечатление..

Използване на материали в коридора

Използване на материали в коридора

 • Гладките, шарени повърхности, които покриват тънките стени, са най -подходящи за малък коридор.
 • За визуално увеличаване на пространството е по -добре да вземете за основа декоративна мазилка от светли цветове с гладка или фино гранулирана текстура и незабележим модел или модел в центъра.
 • Всеки релеф визуално създава обем, така че малка част от стаята ще бъде скрита.
 • В комбинация с венециански, можете да използвате мазилка със златен цвят, обаче, ако това не противоречи на стиловия проект.
 • За големи коридори и зали препоръчвам да изберете венециански. Така вашето пространство ще блести по нов начин, няма да изглежда като обикновена стая, а като истински дворец или входна врата..

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

 • Мазилката изглежда великолепно в коридорите, имитирайки тухлена зидария или декоративен камък.
 • За интериори в стила на поп арт, обемните рисунки, направени в ярки цветове, са най -подходящи.
 • Живописните картини на фона на декоративна мазилка ще допълнят образа, ще добавят елегантност към класическия стил.
 • Деликатните цветове на стените от текстурирана мазилка са най -добрият начин за съживяване на помещенията на коридора доказан стил.
 • Венецианска жена с ефект на мокра коприна изглежда великолепно във вътрешността на коридора. Може безопасно да се комбинира със стъкло, дърво или метал.

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Коридорите и коридорите са лишени от източник на естествено осветление, така че те трябва да използват светла палитра, ярки цветове. Също така ще бъде правилно да използвате огледала в тях, особено ако те имат малка използваема площ..

Естествените приглушени тонове ще помогнат за създаването на атмосфера на мир и спокойствие в коридорите и коридорите..

Методи за декориране на хол

Тук, когато планираме ремонт, си поставяме две основни задачи – да създадем комфорт и удобство, благоприятстващи почивка и релаксация. Очевидно следователно изборът на довършителни материали за стенни повърхности е много важна и трудна задача..

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

 • Декоративната мазилка в дизайна на хола може да служи като основна декорация. Може да се комбинира и с камък панели, и с дърво, и с тапет За боядисване.
 • Тук е холът, където са измазани не само повърхностите на стените, но и таванът, обрамчен от мазилка. Никой няма да спори с факта, че изглежда оригинално и великолепно..
 • Ако задачата е визуално да се увеличи полезната площ, тогава в работата трябва да се използва смес от светли цветове, още по -добре с добър отразяващ ефект.
 • С восъчна мазилка от Марсилия можете да направите такива орнаменти и имитация на дървени покрития, както и имитация на тухлена зидария и камък.
 • За да пресъздадете елегантен, изтънчен интериор на хола, изберете венецианска мазилка със сребърен или златист блясък.

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Кадифените и копринени стени, отразяващи частици светлинни потоци, изглеждат елегантни и богати.

 • Графитът много често се използва както от дизайнери, така и от потребители. Този вид мазилка ви позволява да създавате текстура на стари стени или приложения. Всекидневната също ще изглежда добре в определени зони.
 • Африка е добре познат вид декоративна мазилка с текстура, напомняща на крокодилска или змийска кожа. Всекидневната в етнически стил ще изглежда добре и подходящо. Такова покритие изглежда скъпо, особено ако е обработено със слой блясък, лак или восък отгоре..
 • Рустик с износена каменна текстура се използва при проектирането на дневни, създадени в селски или исторически стил.
 • Вашата всекидневна ще се възползва само ако украсите тавана с шарки и комбинирате стените с декоративна мазилка с зони, покрити с тапети за боядисване.
 • Можете изкуствено да състарявате стените с кракелур мазилка или корояд. Пукнатини и драскотини са актуални в класически и ретро стил.

Комбинацията от няколко вида покрития в хола не го прави претенциозен и предизвикателен, ако правилно комбинирате цветовете и изберете текстурата.

Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки Декориране с декоративна мазилка в интериора (150+ снимки) - технология, достъпна за всеки

Искам да отбележа, че традиционните монотонни дизайнерски проекти, където стените на хола са изпълнени в сиви тонове, отдавна са излезли от мода..

СъветиАко искате холът ви да изглежда модерен и красив, дайте предпочитание на ярки цветове и нови текстури..

Как да украсите красиво спалнята?

Декорирането на стените и таваните на спалнята е не само начин за удължаване на живота на покритието възможно най -дълго – това е начин да се създаде комфортна среда в него, благоприятстваща релаксация преди лягане. Най -често в такива помещения се използва стадо мазилка с тъмни или приглушени цветове..

Декориране на стени и тавани на спалнята

Декориране на стени и тавани на спалнята

 • За да създадете обемен ефект, е по -добре да изберете материал със средни или големи фракции..
 • Venetian е перфектното покритие за спалня в класически стил. С негова помощ можете да пресъздадете естествената структура и външен вид на естествен камък. Естествеността на цвета и гладкостта на линиите спомагат за успокояване, предизвикват спокойствие.
 • Най-лесният начин да получите модерна бетонна стена е да използвате готова бетонна повърхност. Белите бетонни стени са интересно решение, но не всеки има тази готова бетонна стена. Можете сами да направите подобен ефект, ако използвате специална мазилка. Той е неразличим от традиционния бетон с всички негови характерни структурни ефекти. Такова покритие може да има всякаква текстура, да бъде сатенено, матово, равномерно или да имитира кофраж..

В интериора на спалнята

В интериора на спалнята

Венециански под мраморна плоча в наситен ярко зелен цвят – смело решение.

 • Безопасен вариант според мен е покритие, имитиращо тъкан. Тя може да бъде кадифе, мокра коприна, състарена кадифе или велур. Текстурата може да бъде матова или лъскава. Какво разтърсва цвета, тогава изборът зависи от собствениците.
 • Спалнята в цвят шам фъстък изглежда оригинална.
 • Печеливш вариант и това е доказано е използването на декоративна мазилка в естествени нюанси..
 • С покритие Manna, стените могат да бъдат направени дори под декоративен камък. Грапавостта на покритието тук се дава от мраморни стърготини.
 • Светлите нюанси на покритието могат да бъдат допълнени с блясъци чрез добавяне на перлен пигмент.
 • С мокра копринена мазилка можете да създавате изящни дизайнерски проекти. Той ще придаде на стените гладкост и кадифе.
 • Ако покриете стените с латексова боя, тогава върху тяхната повърхност се образуват преливащи се петна с богата цветова палитра. Тази спалня ще изглежда още по -красива..

Идеален за класическа спалня

Идеален за класическа спалня

 • Марсилийският восък може да се използва за украса на стените с кората на дърво, камъни или тухли, ако този дизайн ви подхожда. И като покриете стените отгоре с восък, можете да получите лъскав вид..
 • Акцентната зона в спалнята е често срещано и доста модерно решение. Тук изобщо не е необходимо да се използва същата текстура. За акцент се избира стена в главата на леглото. Така стаята е коренно трансформирана..

Съвети за начинаещи

Ако решите сами да измажете стените с текстурирани смеси, предлагам да се вслушате в съветите на професионалисти:

Ако нямате опит с такъв материал, изберете прости видове мазилка, релефните шарки могат да бъдат приложени с помощта на ролки за шаблони. Те могат да бъдат закупени на всеки строителен пазар..

Необичаен дизайн на хола в лилаво

Необичаен дизайн на хола в лилаво

 • В гипсовия корояден бръмбар използвайте специални гранули в работата. Преместете ги в желаната посока с шпатули.
 • За да създадете барелефи, мазилки, обемни декоративни фигури, използвайте гипсови композиции, при условие че можете да направите това. В противен случай можете да си купите готови. Пълни са и с тях в магазините за хардуер..
 • Ако до този момент не сте имали опит и никога не сте работили с декоративна мазилка, опитайте ръката си в незабележим участък от стената балкон, лоджия или тоалетна.

В тъмни, неутрални цветове

В тъмни, неутрални цветове

Помислете за характеристиките на стените си. Текстурираната мазилка се вписва добре и без проблеми върху тухлени или бетонни повърхности без предварителна подготовка.

 • Вземете предвид климатичните условия на стаята. Например в хола, коридора или спалнята можете да закупите всякакъв вид покритие. А в банята или кухнята, където климатичните показатели са нестабилни, обърнете внимание на силикатни смеси. Между другото, те могат периодично да се актуализират и пребоядисват..
 • Помислете за пространството, когато избирате цвят в спалнята си. Ако е от северната страна, използвайте нюанси на кафе, бежово, оранжево, бордо или розово. Ако в слънчев ден е за предпочитане да използвате студена скала: зелено, сиво, син.

Уютен кът за релакс

Уютен кът за отдих

Кое е по -добре тапет или декоративна мазилка?

Ако говорим за скъпи тапети (на базата на естествени материали), тогава не е много по -различно. По отношение на практичността, мазилката е по -надеждна. Когато работите с тапети, трябва да се придържате и да следвате определени правила и нюанси, мазилката е много по -лесна. Спестява време, усилия и пари.. Подготовката на повърхността на стената се извършва по същия начин, както за тапети, така и за мазилка.. Вярно е, че за втория вариант не се изисква специално подравняване на стените.

Светлите и ненатрапчиви цветове са подходящи за спалнята

Светлите и ненатрапчиви цветове са подходящи за спалнята

Дневна в черно и бяло

Дневна в черно и бяло

Thanks! You've already liked this