Декориране на сватбена зала със собствените си ръце. Модерни дизайнерски идеи и стилен декор + 175 СНИМКИ

Украса за сватбена зала „направи си сам“

Сватбата е едно от най -важните и запомнящи се събития за ново семейство. Празнична атмосфера трябва да бъде във всичко: сватбени рокли, красиви подаръци, музика и разбира се, атмосферата на празнична празнична зала. Можете да се свържете с специалистите по кетъринг, или можете самостоятелно, с помощта на роднини и приятели, да подготвите зала за вечерта. По този начин приятелите могат да направят изненада за младоженците и да подготвят тайно място от младоженците. За всички важни нюанси, за които трябва да знаете по -нататък в статията.

Съдържанието на тази статия:

Характеристика на тържеството

Всеки сезон има свои прелести и ако една зимна сватба включва настаняване на гости на закрито, тогава летни, пролетни и есенни събития могат да бъдат организирани сред природата или на личен парцел.

Партито на открито набира популярност

Партито на открито набира популярност

Откритите тържества най -често се организират в леки беседки, палатки или под специално монтирани сенници. Такива празници на открито печелят все по -голям брой кандидати – прекрасната атмосфера и прекрасните гледки на снимката стават причина за избора.

Зимните гледки ще добавят специален чар към вашата сватба

Зимните гледки ще добавят специален чар към вашата сватба

Сега е възможно да се наемат големи зимни беседки с витражи, камина, големи зали и гардеробни. Такива зали през зимните месеци не само ще ви зарадват с тържество с красива гледка към зимната градина или гора, но също така ще ви позволят да проведете някои части от събитието на открито..

В зависимост от желанията на виновниците за празника, възможностите и времето на годината е необходимо да се вземе решение за стила за правилния дизайн и декор на стаята..

През есента разнообразни цветя могат да се разреждат с плодове.

През есента разнообразни цветя могат да се разреждат с плодове.

Стилистика

Наложително е да се вземе решение за стила на тържеството, а ако сватбата е организирана според темата, тя трябва да се спазва не само в дрехите, но и в декора на стаята..

Интериорът е проектиран в същия стил

Интериорът е проектиран в същия стил

В момента са водещи няколко стила, които са избрани от младоженците за тържествено събитие..

Ако не сте сигурни в избора на този или онзи стил, спрете на класиката – във всеки случай можете да я приложите..

Класически

Залата е декорирана в лаконични, не ярки нюанси, декорът е използван до минимум, най -често това са хармонични букети на празнични трапези, текстурирани покривки, стенни завеси с текстил.

Стилът на залата напомня за дворцовия лукс, където булката и младоженецът са основните точки на съзерцание, а околностите са само платно.

Стилът на залата напомня за дворцовия лукс

Стилът на залата напомня за дворцовия лукс

Когато избирате цвят, трябва да се съсредоточите върху естествените нюанси, да избягвате ярки и впечатляващи комбинации.

Праскова, бежово, светло кафе, бледо розово и светло синьо. Градацията на цветовете може да варира от обща – по -светла, до детайли – по -тъмна. Ако стените на залата са декорирани в светло бежово, тогава покривките и покривалата на столовете може да са малко по -тъмни. Букети на масата или бутониери трябва да се комбинират с тоалета на младоженците.

Букетите на масата или бутониерите трябва да се комбинират с тоалета на младоженците

Букетите на масата или бутониерите трябва да се комбинират с тоалета на младоженците

Ако празникът се провежда извън града, на територията на отворена беседка или селска къща, не забравяйте за преобладаването на зеленина в пейзажа. За да сте сигурни, че цялостният стил не предизвиква дисонанс, изберете бяло. Той е бохемски със зелено и неговите нюанси.

Бохо, еко и руски стил

Бохо и рустик са стилове, покорили със своята автентичност. Младоженците, които наистина обмислят единството с природата, запознавайки се с естественото и чистото – тяхната идея, избират тази посока в дизайна на празника.

Бохо - наивна, сантиментална красота, близост до природата, удобство и безупречен вкус

Бохо – наивна, сантиментална красота, близост до природата, удобство и безупречен вкус

Залите, декорирани в руски стил, приличат на селско имение или на горски лов. Декорът на такива стаи не е прост, въпреки че на пръв поглед изглежда доста лек.

Декор на стаята в руски стил

Декор на стаята в руски стил

Необходимо е да не излизате от темата, да не претоварвате стаята с ненужни подробности. Минимализмът, естествеността и естествените нюанси са основните условия. По -добре е декорът на залата да се поддържа в светли цветове, а правилно изложената светлина трябва да подчертава зоните. Приглушена обща светлина, осветление на места на маси, места за бюфет и танци.

Прости, монохромни ястия, естествен текстил за маси, дървени разфасовки като бюфети, кошници с плодове и плодове на масите – всичко това създава усещане за единство с природата.

Комбинацията от брокат, сатен и коприна ще създаде неповторим комфорт и духовна хармония

Комбинацията от брокат, сатен и коприна ще създаде неповторим комфорт и духовна хармония

При условие, че сватбата е организирана на открито, са необходими палатки или беседки за отдих, така че гостите да имат възможност да се скрият от парещото слънце или дъжд. Зоната за барбекю, където гостите могат да дойдат за порция прясно ароматно месо или риба на дървени въглища, трябва да бъде премахната донякъде, както и една палатка с храна и прибори, в които можете да готвите храна, поставете масата.

Палатки или беседки за отдих ще ви помогнат да се скриете от парещото слънце или дъжд

Палатки или беседки за отдих ще ви помогнат да се скриете от парещото слънце или дъжд

Бели или бежови цветове, съчетани със зелена трева и дървета, ще предадат перфектно атмосферата на хармония. Мястото за младоженците трябва да се разграничава от общата картина. Най -често зад гърба им се поставя малка стена от естествени дъски или решетка, преплетена с катерещи растения..

Място за младоженци трябва да се различава от общата картина.

Място за младоженци трябва да се различава от общата картина.

По -добре е да изберете балони с една цветова схема и да ги поставите на малки групи близо до детски маси и места за детски игри.

Не претоварвайте стаята с ненужно автентични неща, в противен случай тя ще изглежда евтина и закачлива.

Модерни

Уместно и сбито

Уместно и сбито

Модерен стил, в който младите хора лесно се вписват. Динамичен, ярък и отворен. Такива сватби напомнят за откриването на изложба или на бюфет в чест на нов филм. Стаята може да бъде абсолютно всичко. Основното е краткостта, акцентът върху минимализма и градския стил.

Стилен модерен

Стилен модерен

Минимум декорации, малки групи цветя, обемни прозорци или дори покривът на сграда, много стъклени части, крушки, свещи с точки. Празен апартамент е идеален за такъв празник., таванско помещение, празно офис пространство.

Динамиката на околните детайли трябва да стане ясна, че всичко, което се случва тук, е напълно мимолетно и практически „в движение“.

Минимумът декорации е модерен

Минимумът декорации е модерен

Ако младоженците избират този стил, тогава те трябва да разберат първоначалната му същност. Това е градски стил, лишен от претенциозност, скъпи детайли, едва ли ще бъде възможно да се пресъздаде на територията на селски имот, но на територията на недовършена къща или апартамент, в който ремонтът не е бил завършен, това е много.

Всеки необзаведен студиен апартамент може да бъде платформа за този вид празник, а също така е идеален за сватба в стил таванско помещение.

Фантастична тема

Смел фентъзи стил

Смел фентъзи стил

Такива сватби най -често се организират от млади хора, които наистина са запалени по темата за приказките. Декорирането на зала под формата на космически кораб или подводница не е въпрос на няколко часа, което означава, че дори няколко дни ще трябва да бъдат отделени за дизайна..

Декорът на такива стаи най -често се извършва от професионалисти. Всеки може самостоятелно да декорира залата в тематичен стил. Основното нещо е да не прекалявате, в противен случай залата ще стане умишлено анимирана.

Такава сватба се прави най -добре сред природата, можете дори в гората.

Такава сватба се прави най -добре сред природата, можете дори в гората.

По -добре е да изберете декоративни елементи, които нежно ще дадат да се разбере, че това не е просто хол или приемна, а например интериорът на хотел на Марс..

В природата е много по -лесно да се направи тематичен празник поради възможността да не се пестят пари на територията. Беседки и палатки могат веднага да придобият формата на необходимите предмети.

Необходимо е предварително да се уговорите за регистрацията на брака на място

Необходимо е предварително да се уговорите за регистрацията на брака на място

Чикагски стил

Гангстерски романс

Гангстерски романс

Сватбите в гангстерски стил пресъздават Америка през 30-те и 40-те години. Това означава, че има шанс веднага да изберете залата на ресторант или бар в този стил и да го украсите малко в съответствие с темата. Приглушена светлина, много отблясъци, позлата, джаз банда и много място за активната част на програмата. Тъмни покривки в ресторант, бели и червени съдове или елементи от драперия за столове.

Не забравяйте да отделите зоната за рулетка, поставете лента до нея. Можете да го направите реквизит, където гостите и младоженците могат да имат фотосесия.

Този стил перфектно съчетава червено и златно с черен цвят.

Този стил перфектно съчетава червено и златно с черен цвят.

В природата такива тържества са лесни за организиране, като драпирате дневния декор в по -тъмни тонове, като използвате гирлянди и огледални топки. Това е тема, съчетана с шик, много алкохол, лъскави тоалети и обзавеждане..

Зона за бюфет може да бъде подредена до декорацията на тухлена стена. Огледала за растеж в тъмни рамки, декорация на стара кола, наличие на басейн – всичко това ще пресъздаде шика на онова време и място.

Всичко трябва да е тъмно и елегантно

Всичко трябва да е тъмно и елегантно

Винтидж и черно -бяла сватба

За винтидж сватба най -подходящи са меките, приглушени, пастелни нюанси.

За винтидж сватба най -подходящи са меките, приглушени, пастелни нюанси.

За този стил трябва да решите времето и мястото, което искате да пресъздадете във вашия празник. Най -често двойките избират елегантни епохи и в този случай няма да е трудно да изберете ресторант с желания стил и да го усъвършенствате..

Огледала, миниатюрни птици в клетки, фигурки и брошки са идеални за винтидж стила.

Огледала, миниатюрни птици в клетки, фигурки и брошки ще се впишат перфектно в винтидж стила.

Черно -бялата сватба е доста интересна по отношение на декора. Наличието на само бели и черни цветя в залата, разбира се, позволява те да се разреждат с букети – това е, което придава на празника очарование. Снимките на такива сватби изглеждат перфектно, това се отнася както за цветни, така и за черно -бели снимки..

Черно -бяла сватба - хармония на контраста

Черно -бяла сватба – хармония на контраста

Стените на залата лесно се декорират с ивици или черни драперии са включени в обикновени стени. Черните покривки са покрити с ъгъл с бяла покривка отгоре, а черните столове са завързани с бели лъкове.

Маса, на която е за предпочитане да поставите бутониери в центъра на периметъра, комбинирана с букета на булката, изглежда стилно и луксозно.

Снимките на такива сватби изглеждат перфектно

Снимките на такива сватби изглеждат перфектно

Необходими подробности

Дори класическо парти може да бъде хармонично и с вкус декорирано, а униформеният стил на залата ще добави чар и топлина към празника. Ако младоженците са взели решение самостоятелно или с помощта на приятели, да направят дизайна на стаята, е необходимо да се вземат предвид основните точки:

Детайлите винаги са важни

Детайлите винаги са важни

Стенен декорАко това е ресторантска зала и сте избрали подходящия стил, имате късмет, ако не, не трябва да се ангажирате с пълна драперия със скъпи материали. Евтината органза, мрежа, панделки ще ви помогнат да добавите необходимите мотиви към изображението.

Стенен декор

Стенен декор

Декорация на маси и столовеДекорация на маси и столове. Покривки и покривки за столове играят огромна роля в изпълнението на антуража в стаята. Ако не е възможно да организирате цветен текстил, изберете бяло и го подобрете с детайли на декора. Да кажем, че покривките със сини и бели райета за морска сватба могат да бъдат заменени със синьо -бели и да се редуват за маси.

Покривки и покривки за столове играят огромна роля в изпълнението на антуража в стаята.

Покривки и покривки за столове играят огромна роля в изпълнението на антуража в стаята.

Цветя и топкиЗа тези моменти много не означава добро. По -добре е да отделите отделна маса за букети от гостите и да обзаведете залата и масите с малки бутониери в желания стил.

Цветен декор за сватба

Цветен декор за сватба

Осветително решениеСветлината ще направи празника по -топъл, а правилно изложеното осветление ще помогне за реализирането на стилистични моменти. Да речем, няколко фенера с крушки във формата на свещ ще помогнат за постигане на естественост и хармония за еко стил. Въртящите се огледални топки ще осигурят необходимите акценти за дискотека или сватбата на Гетсби.

Оригинално решение за осветление

Оригинално решение за осветление

Зона за фотосесияТова е задължително място за тематични сватби. Дори младоженците да са избрали класическо парти, струва си да се обмисли фона на снимката. Декориране на една от стените под формата на стена с рамки за снимки, към които гостите могат да се качат и да направят снимки за спомен с младите. Свободно стоящи рамки, фалшиви аксесоари в стила на тържество ще направят вечерта незабравима.

Зоната за фотосесия е необходимо място за тематични сватби

Зоната за фотосесия е необходимо място за тематични сватби

Подиум за поздравления, речи на гостиПо -добре е да подчертаете това място отстрани, но така че гостите да могат да го видят от масите или от зоната за шведска маса. Красиво подредените букети, групи топки, драперии са необходимия минимум за осъществяването на идеята.

Сватбен подиум

Сватбен подиум

Празник извън града

Сватбата извън града е романтична, красива и стилна

Сватбата извън града е романтична, красива и стилна

На тази точка също трябва да се даде малко време за разглеждане. Дори ако булката и младоженецът вече са решили, че гостите ще се съберат в ресторанта, като са обмислили възможността за селска палатка или зимна беседка, мнозина решават да прекарат този ден сред природата.

Затворените беседки и летните палатки също трябва да бъдат доведени до желаната обстановка. Това е достатъчно лесно, ако изберете бохо, прованс или еко стил. Стените на палатката и тухлените беседки не се нуждаят от декор.

Идеален за малка сватба

Идеален за малка сватба на открито

Цялото внимание трябва да се обърне на масата, зоната за бюфет и зоната за снимки. Ако това е селска къща, можете лесно да направите ловна хижа от нея, където зоната за отдих може да бъде рафинирана с естествени кожи и дървен декор..

С оборудвани беседки или палатки, дъждът на сватбата няма да е страшен

С оборудвани беседки или палатки, дъждът на сватбата няма да е страшен

Ако къщата или беседката имат камина, можете да подредите масичка за чай и кафе, сладка маса близо до нея. С малък брой гости и игри на маса. Живият огън ще добави хармония и топлина не само към снимките, но и към настроението на гостите.

Сватбата извън града е възможност да се измъкнете от службата по вписванията на традиционните градски маршрути - разходка - ресторант

Сватбата извън града е възможност да се измъкнете от традиционните градски маршрути: служба по вписванията – разходка – ресторант

Топ 7 на най -популярните артикули за сватбен декор

1 Свещи Свещи

Свещи

2 гирлянди и луковици Гирлянди и крушки

Гирлянди и крушки

3Клетки Клетки

Клетки

4 книги Книги

Книги

5 Букви и думи Букви и думи

Букви и думи

6Консерви и бутилки Буркани и бутилки

Буркани и бутилки

7 врати Врати

Врати

ВИДЕО: Най -красивата сватбена украса

Thanks! You've already liked this