Цвят на избелен дъб (50 снимки): тенденция на сезона, интериорен дизайн в стил светлина и обем

Цвят на избелен дъб. Естествени настилки или ламинат на цвят

Естествените настилки или ламинат в цвят избелен дъб могат да зададат тона за цялата стая, правейки интериора въздушен и лек

Интериорът, който съчетава лукс и комфорт, наситен със светлина и обем, включва елементи в оригиналния цвят на избелен дъб – това е последната дума на дизайнерите. Не само естествените материали са в тенденция.

Съдържание

  • Избелен дъб като елемент на дизайна
  • Коридор
  • Всекидневна и трапезария
  • Кухня
  • Спалня
  • Основни акценти
  • Избелен дъбов цвят в интериора – видео, снимка

Какво е избелен дъб в интериора? Това е класическо дърво, обработено по иновативна технология. Всички продукти са лакирани. Но повърхността на естествения дъб изглежда матова, текстурата е ясна и изразена.

Цвят на избелен дъб. Фронтове за кухненски мебели от естествен дъб - вечна класика

Фронтове за кухненски мебели от естествен дъб – вечна класика

Цвят на избелен дъб. Подовата настилка е дъбова с

Подово покритие, имитиращо измит дъб, е отлична основа за създаване на ефирен, лек интериор

Избелен дъб като елемент на дизайна

Не всеки може да си позволи да украси интериора с ценни дървесни видове. Затова дизайнерите успяха да съчетаят бизнеса с удоволствието – красотата под формата на висококачествени и надеждни заместители. Това е по -евтин вариант, но в никакъв случай по -лош от естествения. Обмислете предложените варианти.

Цвят на избелен дъб. Довършителни материали, имитиращи текстурата на естествен избелен дъб - бюджетен начин за декориране на стая

Довършителни материали, имитиращи текстурата на естествен избелен дъб – бюджетен начин за декориране на стая

Коридор

Коридорът е лицето на къщата. Колкото по -ясно са изразени цветовете и линиите, толкова по -ясно се проявява характерът и настроението на собственика и членовете на семейството. Посетителите се чувстват спокойни и комфортни, влизайки от прага в лека, уютна атмосфера. Оригиналният ламинат “избелен дъб” се вписва идеално в най -новите интериори, предлагани от дизайнерите.

Цвят на избелен дъб. Естествено дърво с варосан цвят най-органично ще се впише в коридора на къща в плажен стил.

Естествено дърво с варосан цвят най-органично ще се впише в коридора на къща в плажен стил.

Висококачественото покритие, което отличава коридора “избелен дъб”, вдъхва уважение от първата стъпка. Вграденият гардероб “избелен дъб” може да бъде завършен с оригинални аксесоари: бронзови дръжки с необичайна форма, огледални вложки, мозайки.

Цвят на избелен дъб. В етническите интериори избеленият дъб изглежда много добре в комбинация с други естествени довършителни материали.

В етническите интериори избеленият дъб изглежда много добре в комбинация с други естествени довършителни материали.

Можете също така да украсите интериорните врати от избелен дъбов цвят със стъкло с необичайни цветове или художествени мозайки, които не трябва да изпадат от общия стил. Добре подбраната подсветка ще сложи край на цялостното впечатление..

Цвят на избелен дъб. Вратата на плевнята от избелен дъб ще се впише идеално в средиземноморски или селски интериор

Избелената дъбова врата на плевнята ще се впише идеално в интериора на Средиземноморието или страната

Цвят на избелен дъб. Избелен дъб в интериорната декорация е най -добре комбиниран с естествен камък, а стъклото също подчертава неговата ефирност.

Избелен дъб в интериорната декорация е най -добре комбиниран с естествен камък, а стъклото също подчертава неговата ефирност.

Цвят на избелен дъб. Комбинацията от различни техники за обработка на дъб изглежда оригинална: стълбище от черно и избелено дъбово дърво

Комбинацията от различни техники за обработка на дъб изглежда оригинална: стълбище от черно и избелено дъбово дърво

Всекидневна и трапезария

Всекидневната, която се влива плавно в трапезарията, е настоящият дизайн, предпочитан от декораторите. За предпочитане е функционалната зона да се отдели с бар плот и да се украси с керамични плочки. Но всекидневната трябва да бъде особено удобна. Перфектният завършек: избелен дъбов под, който може да бъде хвърлен небрежно с естествена кожа в зоната за сядане.

Цвят на избелен дъб. Естественият избелен дъбов под е широко използван в голямо разнообразие от интериорни стилове

Естественият избелен дъбов под е широко използван в голямо разнообразие от интериорни стилове

Ако пространството позволява, не забравяйте да оборудвате камина с жив огън. Камината “избелен дъб” изглежда особено луксозна и здрава. Веднага възниква асоциация с интериора на стар замък, покрит с мъх, който стои векове наред, но не е загубил своята харизма.

Цвят на избелен дъб. Обработени лакирани дъбови стволове като зонираща преграда и независим декор в хола

Обработени лакирани дъбови стволове като зонираща преграда и независим декор в хола

Цвят на избелен дъб. Избеленият дъб изглежда особено органичен в помещения, които запазват духа на древността

Избеленият дъб изглежда особено органичен в помещения, които запазват духа на древността

Когато декорирате интериора, помислете за комбинацията от избелен дъб с тапети и тапицерия на мебели. Новомодният елемент на интериора се развива в хармонична цветова гама със следните нюанси: махагон, студено розово, тъмно лоредо, лиственица, дълбок люляк. Бронзовите и сребърните аксесоари допълват картината.

Цвят на избелен дъб. Избелени дъбови панели като материал за декорация на стени

Избелени дъбови панели като материал за декорация на стени

Иновативната избелена дъбова стена успешно замени класическите шкафове и шкафове. Тумбите и стойките с матово покритие от скъпо дърво са перфектно съчетани със строгите форми на домашно кино и тънките очертания на високоговорителите на аудио системата. В близост до мекия диван можете да разстелите малък чист килим с пухкава купчина като контраст със строгата текстура на пода..

Цвят на избелен дъб. Избелен дъб в декорацията на верандата на селска къща в модерен стил

Избелен дъб в декорацията на верандата на селска къща в модерен стил

Цвят на избелен дъб. Избеленият дъб се съчетава добре с други видове избелена дървесина

Избеленият дъб се съчетава добре с други видове избелена дървесина

Кухня

Кухнята е специално място. Без значение колко уютна е къщата, семейството все още прекарва значителна част от времето си в кухнята. Те се събират там за бърза закуска в делнични дни или топъл неделен обяд. Седенето вечер на чаша чай е също толкова важно, колкото пиенето на кафе до камината. Ето защо на декорацията на тази стая трябва да се обърне максимално внимание..

Цвят на избелен дъб. Дъбова проста правоъгълна маса за хранене в кухня в скандинавски стил

Дъбова проста правоъгълна маса за хранене в кухня в скандинавски стил

Традиционната кухня от избелен дъб е уникална симбиоза от солидна класика и високотехнологичен стил. Ако силно предпочитате студените тонове в дизайна си, обърнете внимание на следните комбинации: планинска лиственица и студени пастели в розови и светлозелени мотиви с фин син нюанс. По -добре е да изберете аксесоари под формата на матов бронз..

Цвят на избелен дъб. Избелен дъб изглежда еднакво добре както в класически кухненски комплекти, така и в модерен

Избелен дъб изглежда еднакво добре както в класически кухненски комплекти, така и в модерен

Цвят на избелен дъб. Кухнята на селска къща може да бъде почти изцяло направена и украсена с дърво, включително избелен дъб. Това, за разлика от градските апартаменти, няма да изглежда монотонно.

Кухнята на селска къща може да бъде почти изцяло направена и украсена с дърво, включително избелен дъб. Това, за разлика от градските апартаменти, няма да изглежда монотонно.

Цвят на избелен дъб. Избелен дъб и мрамор традиционно правят добра комбинация

Избелен дъб и мрамор традиционно правят добра комбинация

Кухненските мебели са най -добре комбинирани в този формат: маса от избелен дъб – табуретки, покрити с кожа (можете да използвате качествен заместител), стъклен плот – хромирани столове. Под: ламинат „избелен дъб“ или керамични плочки. Естествените материали изглеждат органично в интериора на страната. Ето защо, ако сте фен на този стил, нищо няма да попречи на полета на вашето въображение..

Цвят на избелен дъб. Ламиниран паркет

Ламинат “избелен дъб” – любим на дизайнерите

Спалня

Спалнята е стая за отдих и насищане със свежа, чиста енергия. Следователно светлите нюанси са органично преплетени със спокойни духовни нотки. Интериорът в естествен дизайн ще подчертае комфорта и уюта.

Цвят на избелен дъб. Избеленият дъб винаги е добър избор, ако искате да декорирате спалнята си в успокояващи цветове.

Избеленият дъб винаги е добър избор, ако искате да декорирате спалнята си в успокояващи цветове.

Стените и подовете са най -добре завършени с дишащи материали. Мебели в съответствие: скрин „избелен дъб“, малки нощни шкафчета, тахта, тоалетка. Не затрупвайте пространството с ненужни интериорни елементи. Не забравяйте за прозорците – това са очите на стаята, през които гледате света. Дизайнът в естествен стил включва комбинация от меки пастели със светли акценти в светло жълто, светло зелено. Можете да поръсите с малко лимонов нюанс за промяна..

Цвят на избелен дъб. Скрин

Скринът „избелен дъб“ перфектно ще се впише в спалня или хол в класически стил

Основни акценти

Кое е най -важното при декорирането на домашен интериор? Не изпадайте от общия образ. Ако създавате натуралистичен дизайн, използвайки дърво, не е необходимо да го комбинирате с пластмаса. Лош вкус!

Изберете елементи с благородни форми: лампите и полилеите изключват абажурите от пластмаса и плат. Завеси – в тон, картини и пана – в един мотив с интериора. Ярки петна по стените се допускат само в строго съответствие с идеята на дизайнер, който може да създаде интериор в контрасти. Не комбинирайте повече от три цвята в една стая. Избелен дъб “на същата дължина на вълната” с меки пастели или благородни нюанси: махагон и абанос, мрамор, бронз, матово сребро, злато.

Цвят на избелен дъб. При избора на комбинации за избелен дъб трябва да се даде предимство на естествени материали, най -добре - камък с ясен ярък естествен модел

При избора на комбинации за избелен дъб трябва да се даде предимство на естествени материали, най -добре – камък с ясен ярък естествен модел

Стъклото в дизайна е комбинирано с хромиран метал. Естествено дърво с камък. Избеленият дъб е специален шик, който дълго време ще заема водеща позиция в интериора. Следователно можете спокойно да украсите дома си с естествен дъб или заместители от по -евтино дърво, стилизирани като скъпоценно дърво..

Цвят на избелен дъб. Правилно обработената дъбова дървесина е много устойчива на атмосферни влияния, поради което е подходяща за довършване на веранди

Правилно обработената дъбова дървесина е много устойчива на атмосферни влияния, затова е подходяща за довършване на веранди

Важно е да запомните: естественият избелен дъб е изключително издръжлив. Поради специално импрегниране, той не гние. Такъв материал може безопасно да се измие и почисти със специални средства, той ще служи много години. Ако вместо дъб се използва друго дърво, върху което е пресъздадена благородна текстура, пазете се от прекомерна влага и механични повреди..

Цвят на избелен дъб. Поради своята устойчивост на външни условия, естественият избелен дъб се използва и при външни мебели за частни имоти.

Поради своята устойчивост на външни условия, естественият избелен дъб се използва и за външни мебели за частни имоти.

Цвят на избелен дъб. Поради известната си издръжливост, избеленият дъб е добър избор за декоративни греди на тавана.

Поради известната си издръжливост, избеленият дъб е добър избор за декоративни греди на тавана.

Thanks! You've already liked this