Детски пъзели за пъзели: преглед на опциите и съвети, които родителите да избират

Подложката за пъзели е подходяща за малки деца от всички възрасти

Подложката за пъзели е подходяща за малки деца от всички възрасти

Децата в едно семейство са безспорна радост за любящите родители, които се опитват да осигурят на децата си всичко най -добро. Когато бебето порасне, границите на пространството на бившия му малък свят се разширяват, то се стреми да напусне тясното креватче или детска площадка и да тръгне на пътешествие из апартамента. Това означава, че природата е дала сигнал за изследване на нови територии. Задачата на майките и татковците в този труден за тях период е да осигурят на любознателно дете максимална безопасност и комфорт. Удобната подложка за пъзели ще ви помогне в това.!

Килимът бързо ще се превърне в любимо място за игра

Килимът бързо ще се превърне в любимо място за игра

Особености

  1. Всеки килим се състои от няколко части – от шест или повече, те също се различават по параметрите на частите, всяко парче може да има една от опциите за параметри – 250 x 250, 300 x 300, 450 x 450 мм. Те могат да бъдат разменени.
  2. Дебелината на продукта варира от 8 до 12 мм.
  3. Всеки модел се различава и според тематичната посока..

Страхотно за интериора на детската стая

Подложката за пъзели е чудесна за интериора на детската стая

Функционалност

Спецификата на тези килими има много аспекти. Версията на пъзела е мобилна и много удобна при транспортиране, помага за физическото и психическото развитие на детето, като ви позволява да придобивате знания по -бързо чрез визуално и тактилно ниво. В случай на деформация е възможно да се закупи и замени повредената част, това е удобно и по -евтино от всеки стандартен аналог.

  четиринадесет

Съвет! Ако вашият син или дъщеря са пораснали, не бързайте да изхвърлите килима, който е служил вярно. Тя може да бъде увеличена чрез закупуване на необходимия брой допълнителни части..

По -стар модел

По -стар модел

Основният материал е хипоалергенен и с най -високо качество, тъй като отговаря на всички държавни стандарти, въведени за контрол на производството на детски стоки.

Важно! Подложката за пъзели има специфично покритие, в което няма нито една малка част, която ще осигури пълна безопасност за малки деца, които обичат да дърпат различни предмети в устата си.

Разновидности килими за пъзели

Днес магазините и уебсайтовете предлагат голямо разнообразие от пъзел пълзящи рогозки за деца..

четиринадесет

Най -популярните модели

Мек килим за пълно покритие на стаята

Има голяма дебелина от около 8-12 мм, запазва топлината добре, има изпъкнала текстура, която позволява на бебетата да се прилепват по-добре към нея и да се отблъскват от частите.

Чудесен вариант за стая за игра

Чудесен вариант за стая за игра

Модулни платна

Специална сгъваема подложка с височина от 10 до 12 мм, части от която могат да се пренареждат, отстраняват и добавят, като се регулира общата площ. Материалът е хипоалергенен и устойчив на влага. Предназначен за бебета на възраст от 5 до 7 месеца.

С такава играчка винаги ще бъде скучно

С такава играчка никога няма да ви омръзне.

Пълзяща постелка с брони

Версия за най-малките, аналог на мини-детска площадка. Ръбовете са покрити със специални брони, които са прикрепени към жлебовете. Използвайки този модел, родителите могат спокойно да отидат в друга стая по свой собствен бизнес, без да се страхуват, че бебето им ще излезе от уютната къща и ще направи нещо.

Бебето винаги е в безопасност

Бебето винаги е в безопасност

Модел на масаж

Всяко парче от мекия пъзел има изпъкнали елементи. Такова покритие изпълнява не само развлекателна, но и терапевтична функция – не позволява плоскостъпието да се развива или коригира съществуващо..

На бележка! Той също така помага за по -доброто възприемане на цветопредаването и развитието на фините двигателни умения, които са важни за доброто развитие на речевите центрове..

Подходящ за малки крака

Подходящ за малки крака

Азбука

Килим с изображения на букви ще помогне не само да пълзи, но и визуално да запомни букви от люлката. Такъв килим е полезен и за пораснали деца – думите могат да се комбинират от модулни парчета. Това помага за подобряване на паметта, логическите умения и в някои случаи дава възможност от ранна възраст да придобиете първоначални познания по чужд език, ако закупите версия с английска, немска, френска или друга азбука..

За по -добро запаметяване на букви

За по -добро запаметяване на букви

Каучук

Изработен от гума за трохи, не е подходящ за постоянно подово покритие, но е чудесен като гимнастическа постелка за краткотрайни упражнения. Цената му е малка, много е популярна поради достъпната си цена и минимален ефект на приплъзване, лесна е за почистване. За да не се отегчава детето и да не прекъсва уроците по правилно пълзене, често го водят на село, когато излизат в провинцията и т.н..

Ярък и практичен килим

Ярък практичен килим

Силует

Пъзелът е оформен от модули с различни форми под формата на рамка, в които са поставени интересни вложки според размери и цветове. За по -големи деца, които активно развиват въображаемо и асоциативно мислене, има версии, подобни на играта с блокове – за комбиниране на части според начертания сюжет на приказка или сезони. Трудността зависи от броя и размера на парчетата.

Помага на вашето бебе да се развива по -бързо

Силуетният пъзел помага на бебето да се развива

Пълзене  така с музиката

Напоследък на пазара за детски стоки се появиха пътечки за пъзели, оборудвани с вградени бутони и мини-механизми с музика или имитация на животински гласове..

На бележка! Комплектът включва специален молив и ако го докоснете например до образа на животно, можете да чуете какви звуци издава в природата.

Такъв продукт обаче досега ни се донася само от чужбина и има доста висока цена..

Всяко дете ще го хареса

Всяко дете ще се зарадва на музикалния килим

Положителни и отрицателни точки

Плюсове минуси
Омекотяващ ефект – те са меки и пружиниращи, това изглажда ударите при падане Някои сложни модели са скъпи
Топлоизолация – създава комфортна температура и предпазва децата от преохлаждане Средният експлоатационен живот е малко по -кратък от обикновения килим
Екологично чисти – не отделят вредни летливи вещества
Лесни за почистване – лесно се почистват от петна, не се страхуват от бои и разляти сокове, влагата също лесно се изтрива, ако сте оставили млад пътешественик без пелена
Хигиеничен – материалът предотвратява образуването на гъбички и бактерии
Без подхлъзване – на платното са предвидени специални фабрични прорези
Взаимозаменяемост на модулите
Без електрификация

четиринадесет

Съвети за подбор

Когато купуват всеки артикул за детето си, родителите не трябва да се колебаят да задават въпроси на продавача.

Съвет! Първото нещо, което трябва да разберете, преди да закупите килим, е наличието на сертификат за качество. Освен това вече можете да откриете други интересни за вас точки..

Можете да изграждате различни фигури от части

Можете да изграждате различни фигури от части

Важни моменти:

  1. Не трябва да разчитате само на ценовия индикатор. Евтините опции винаги са с по -ниско качество и е по -добре да изберете средата.
  2. Разгледайте материала визуално и на допир – не трябва да има дефекти по килима.
  3. Продуктът не трябва да е твърде твърд, в противен случай той ще увреди меката кожа на бебето, когато се втрие. Също така, ставите трябва да бъдат възможно най -изгладени..
  4. По отношение на развитието си струва да разчитате на възрастта – за най -малките е по -добре да купувате големи и ярки пъзели; за тези, които са по -възрастни, можете да се грижите за сложни букви, цифри или пъзели.
  5. Килимът в никакъв случай не трябва да цапа ръцете ви и не трябва да има прекалено изразена миризма на пластмаса или гума.
  6. Внимателно измерете размерите на стаята, преди да закупите продукта, ако искате да покриете напълно детската стая.

15

Изход

Пълзящите пъзели са стъпка към модерното бъдеще. Това е отличен избор не само на любящи, но и на умни родители, които не просто живеят в днешния ден, но гледат напред за известно време, грижейки се за развитието на детето си. Не е необходимо да купувате най -скъпите версии с “камбани и свирки” – с успешен и компетентен избор можете перфектно да комбинирате цена и качество.

Thanks! You've already liked this